Ja też stawiam na bellinę

Twojej bellinie pewnie jest u ciebie dobrze i dlatego puściła takie piekne kwiatkiAnnaL pisze:Dziękuję za odwiedziny![]()
Cieszę się bardzo, że będzie u mnie kwitła i mam nadzieję, że to jednak bellinka ( pooglądałam zdjęcia i poczytałam) na co wskazuje kształt listków
Będę pewna na 100% jak rozwinie się kwiatek. Moja radość jest wielka, bo walczyłam o nią ponad rok ( kiepski system korzeniowy) .
![]()
Dziś wiem, że warto walczyć, bo potem czeka wspaniała nagroda w postaci kwitnienia.
A moja miała zupełnie zgniłe korzenie. Pozostał jej jeden i dwa korzenie powietrzne które prawdopodobnie uratowały jej życie. P. Justyna jest uczciwa i jak jej przesłałam zdjęcia dwóch kompletnych zgnilców dostałam rekompensatę w postaci equestris alba.Seyene pisze:Piękna bellina![]()
Aniu zazdroszczę Ci bardzo kwitnienia. Ja swoją pierwszą belinkę zamówiłam z OG w zeszłym tygodniu, przyszła w strasznym stanie - korzonki suche na wiór, pomarszczone liście i dodatkowo wycięta dziura w liściu (???). Aktualnie próbuje ją doprowadzić do normalnego stanu, może mogłabyś mi coś doradzić? Jakie warunki zapewniasz swojej?