pan od ciasteczek pisze:Najlepszym sposobem na obce koty jest ... kot własny Sprawdzone.
nieprawda!
karmie 2 sztuki w domu... lebiegi takie że szkoda gadać, czasem odważą się na muchę zapolować ale tylko czasem... zawsze się boją wszystkiego. a na działce mam sfore "amantów"...!
tyle że ładne te "lebiegi" dlatego nie strzelam do amantów...
Kot sasiada w czasie naszej nieobecnosci wchodzi do naszego ogrodka i wykopuje w trawniku dziury, poza tym juz trzy razy znalezlismy obok jego odchodow rowniez wnterznosci myszy. Jak go najlepiej odstraszyc od naszego ogrodka. Mamy strasznie mala powierzchnie dzialki wiec takie niespodzianki nas strasznie denerwuja. Za wszelka pomoc będę bardzo wdzieczna.
Są jakieś płyny odstraszające koty .Widziałam również elektroniczne odstraszacze kotów,wydaje to dźwięki słyszalne dla kota,a nie słyszalne dla ludzi.Płyny można kupić w sklepach zoologicznych a to drugie w sklepach elektronicznych lub obydwie te rzeczy na Allegro.
Psa niestety sobie sprawic nie mozemy bo moj narzeczony jest alergikiem-na koty i psy. To jest rowniez powodem ze chce tego kota jakos odstraszyc, boje sie ze kiedys wejdzie nam do domu....kilka razy spotkalam go przed drzwiami tarasowymi :x
Slyszalam ze jest roslina- to jej nazwa lacinska Plectranthus caninus- ktora wlasnie odstrasza koty a do tego ladnie wyglada. Czy ktos sie juz z nia spotkal? czy naprawde dziala
Mnie znajomy policjant powiedział kiedyś, kiedy miałam problem z sąsiada psami, że jest na to paragraf... czyli powiedzieć, że mają trzymać kota na swoim terenie bo jeśli nie to...
kasama pisze:A może po prostu kupić psa. On się z nim rozprawi...
Pozdrawiam
Kasia
hi hi himiałam to samo poradzić ;o)
odkąd mam psa żaden kot mi po ogrodzie nie chodzi
jeden próbował, ale pół dnia biduś na drzewie musiał przesiedzieć i teraz już tylko jeże sobie buszują nocą
Ja pozbyłem się nie proszonych gości (kotka i wydry) za pomocą pastuszka elektrycznego Wystarczy Pare Kołeczków, Izolatory i Drucik no i oczywście Pastuszek :> I oczko wodne i rybki uratowane ;] A no i jak pisano możesz kupić cietego psa Najwyzej kotek wejdzie ale juz nie wyjdzie ;)
Katgoli
Rozumiem że nie każdy lubi koty, ale czy pomyślałeś o tym że ten futrzany intruz tępi i odstrasza gryzonie - szkodniki. Tym samym masz mniej szkód wyrządzanych w ogrodzie przez myszy, nornice itp........
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!!