Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Cóż za kolory! :shock:
Będę wyglądać fotorelacji 8-)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostrogowiec śliczny . Też go wypatrzyłam u kolezanki forumwej i dostanę go na jesieni . Bardzo ladnie się prezentuje. Nelu , a w buszu kolorowo i dostojnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie zdążyłam! :( Juz Cię nie ma ...
Chciałam powiedzieć, ze gdybym miała wymieniać, które róże masz szczególnie piękne, to musiałabym wymieniać po kolei. Wszystkie róże masz supoer, nawet bladawce :shock:
A ostatnimi zdjęciami zrobiłaś mnie zwyczajnie w bambuko :lol:
Myslałam, ze to z jakiegoś rosarium, dopiero po chwili doszłam do tego, ze to Twój ogród, ale jeszcze usilnie wyszukiwałam fragmenty, które by mnie w tym upewniły :;230
Mistrzu! ;:180
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś nie pomyliłaś się to Rosarium - wiedziała co nam podrzucić - najpiękniejsze widoczki swojego ogrodu, poczekamy zobaczymy co "przytacha" nowego
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Nelu, udanego wyjazdu :P poczekamy na Ciebie wśród Twoich pieknych róż i będziemy je pilnować pod Twoją nieobecność :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57

Post »

Ale Sikorski daje po oczach swoja niebieskością ;:154 . Lavender i u mnie zakwitła pierwszym kwiatem :) , jest w lekkim cieniu i ma nadzieję na wybarwienia lawendowo-fioletowe :lol:

a Morgengrus co raz bardziej mi się podoba (ak na nią psioczyłam, że rozczochrana :oops: )
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Nooo, Lavender Lassie ma szansę stać się kolejnym forumowym przebojem ;:108

Nelu - od tych kolorów aż kręci się w głowie, a sądzę, że na żywo (z zapachami) to dopiero jest odlot!!! ;:63 ;:63
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Szerokiej drogi Nelu :wit
Pograsuję sobie po Twoim pięknym ogrodzie. Ważenie mikstur, nastawianie eliksirów robi swoje :D
Do New Dawn ma stosunek hm... chłodny, że tak to nazwę. Ale TEN jest bajeczny. I ten biało zielony clematis ;:138

Ciekawe co przywieziesz ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wracaj szybciutko :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Nelu, zostawiłaś bajecznie kwitnący ogród, pewnie było trochę żal..
Wracaj szybciutko i zdaj relację ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

NELU wpadłam pozachwycać sie Toimi pięknymi różami a właścicielka wybyła wypoczywac ,więc miłego urlopowania .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dzięki wszystkim za odwiedzinki... ;:196

Agnieszko miło mi ,że poświęciłaś trochę czasu na oglądnięcie moich kwiatów,w zasadzie to postawiłam na róże ,które mnie oczarowały ...Gdy znalazłam szkółki w Czechach ,które dały mi możliwość zakupu takich krzaków ,o których nawet wcześniej nie marzyłam...,to już nie było odwrotu... :wink:
Zapraszam częściej ,myślę ,że będę pomocna w niektórych wyborach... :D

Gosiu na kolorki nie mogę narzekać ,a nawet wydaję mi się ,że trochę ich za dużo na tak małej przestrzeni,ale na szczęście oczopląs jeszcze mnie nie dopadł... :lol:

Jadziu dzięki za pochwały ;:196 Ostrogowiec jest bezproblemową rośliną,ale dowiedziałam się ,że ponoć jest bylina krótkowieczną ,nie wiem teraz ,czy nie szykować jakiś szczepek... :wink:

Izuś ...ale komplementy... :oops: Bywa tak ,że w zależności z jakiego punktu zdjęcie się zrobi,to ma się wrażenie ,że ogród wręcz hektarowy... :;230 Mój M nieraz zastanawia się,czy to jego ,czy nie jego ogród... :wink:

Taruś rosarium... to dopiero u Ciebie prawdziwe...,na takiej przestrzeni przynajmniej wszystkie róże jak na dłoni widoczne,u mnie to jedno na drugim ... :lol: aż się dziwię ,że korzenie jako tako dzielą się w ziemi tym co dla nich najlepsze... :wink:
Wiesiu róże należycie upilnowane ,bo kwitną jak kwitły ...i wszystko OK :D

Domisiu zapachy różne roztaczają się nad ogrodem,a na przywitanie otwarła się lilia olbrzymka na tarasie i powitała upojnie słodkim zapachem ... :roll:

Obrazek

Warto mieć takie pachnidła ,nie trzeba się zbliżać ...,a zapach cudny...
Lavender Lassie trzeba dać trochę czasu...bo teraz za dużo kwiatów nie ma...ale wiadomo róże pnące wymuszają od nas dużo cierpliwości...

Grażka Sikorski mnie nie zawiódł ,zresztą u Ciebie też super pasuje do Veilchenblau .Lavender podczas przekwitania trochę jaśnieje ,ale kolorek jasnego lilia pozostaje...

Izka pięć dni minęło tak szybko,że nie zdążyłam się porządnie zadomowić w obcym miejscu ,a już odjeżdżać trzeba było... :? No cóż ,gdzie fajnie to czas szybko mija... :wink:

Aniu teraz ogród ukwiecony ,a jak róże przekwitną ,będzie trochę łyso ,ale może byliny mnie nie zawiodą... :wink:
Jadziu dzięki ,że wpadłaś,zapodam trochę zdjęć,z wycieczki ...może zainteresują...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Alionuszka pisze:w zasadzie to postawiłam na róże ,które mnie oczarowały ...Gdy znalazłam szkółki w Czechach ,które dały mi możliwość zakupu takich krzaków ,o których nawet wcześniej nie marzyłam...,to już nie było odwrotu... :wink:
Ja też postawiłam na róże-podobno przerabiam swój ogród na bezobsługowy.A czy te szkółki sprzedają wysyłkowo?
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pojechałam z niekompletną rodzinką ...ktoś musiał domu pilnować... :lol: do Czeskiego Raju.
Piękne widoczki ,skałki ,zamki ,ruiny też ...i na koniec Praga i pobliskie Pruhonice ,gdzie mieści się Ogród Botaniczny,a min. rosarium ...,a Sobótka ,w której zamawiałam róże okazała się szkółką niewielką ,skromna posesja nie dawała wrażenia dosyć znanego internetowego rosarium ,ale za płotem rozciągał się widok cieszący wszystkie różomaniaczki,pole róż... :D Niestety róże pokazowe nie były podpisane ,ale rozpoznałam Generała Stefanika ,róża granatowo-fioletowa i Vtavę

Obrazek

Obrazek

Czeski Raj to najbardziej urokliwe miejsce w Czechach ,mieszkaliśmy w Zwireticach w domku w otoczeniu pachnących kwiatów i dworku garncarskim ,gdzie właściciele wytwarzają ręcznie gliniane naczynia i ozdoby,a oprócz tego są miłośnikami kwiatów
oto obejście domku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapach tych trąb skusił mnie do rozmnożenia tej datury,włąściciel okazał się chętny do dawania szczepek... :wink:
Obrazek

A tam wytwarzają garnuszki i inne ozdoby

Obrazek

Obrazek

Była możliwość własnoręcznego ulepienia ...ale niestety zbyt mało czasu mieliśmy,a technologia wymaga przynajmniej tygodnia do ukończenia dzieła...

Reszta zdjęć jutro ... :wit
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu sprzedają wysyłkowo,zamawiałam w Sobótce i w Blatnej.Też dążę do bezobsługowego ogrodu...tylko czy z różami tak się da... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”