Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja skromna działka Ada.kj cz.3

Post »

Krysiu, nam we Wrocławiu rzeczywiście trudno dogodzić, ale czy tam na górze nie wiedzą, że najlepszy jest złoty środek.?
Masz śliczne róże i lilie, jak zrobi się chłodniej skorzystałabym z ustnej deklaracji i wreszcie wybrała się do Ciebie z Ewą i zobaczyłabym
w realu. Jeżeli podtrzymujesz zaproszenie podaj jakieś namiary. Oczywiście do mnie wstęp jest zawsze. Jeżeli tylko chcesz. :wit
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Adriano zapraszam serdecznie na swoją działkę. Będzie mi bardzo miło Was gościć. Namiary podam na pv.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Krysiu, piękne masz róże, lilie, dorodne hortensje ;:63
Doskonale rozumiem Twoja złość, gdy te Twoje śliczne, wychuchane kwiatki jakiś nicpoń zniszczy lub ukradnie :evil:
Na szczęście liliowce i żurawki chyba jeszcze nie kuszą takich pospolitych złodziei :?: :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No to chyba będzie jedna mniej do identyfikacji :heja . Jak oglądałam Twoje fotki Krysiu to zaraz ta moja mi stanęła przed oczami ;:180 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

;:196 Kryiu witaj widzę,że dużo kwitnie u Ciebie szkoda tylko,że kradną :wit
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I moja też bardzo podobna do twojej więc będzie jedna Monika więcej ;:138 ;:138
Dziękuję Krysiu ;:196
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ale cudności....ja to niem teraz o czym z Wami gadać......gdzie zaglądnę tam róże....albo lilie....albo hortensje......a u mnie tego brak ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU pięknie ukwiecony ogród i mam nadzieję ,że złodzieje na razie odpuścili i pozwolą Ci się nacieszyc kwiatami . Jak tam idzie szukanie nowej działki ;:196
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wieczorkiem. Grażynko - nie wpadaj w kompleksy - już po kwiatach moich hortensji - dziś przyjechałam i nie było ani jednego kwiatka - wszystko ścięto, nie mówiąc znów o paru liliach itp. Nawet nie zdążyłam zobaczyć jak zakwitły. Mariolka w czwartek chyba wykrakała. Przyjechała do mnie z ulubionym narzędziem Gabrysi i przekazała, że będzie u niej jesienią działka do kupienia. Ja stwierdziłam, że jeszcze się waham, gdyż tyle pracy i serca włożyłam w tą działkę, że mi jej szkoda, a ona na to - poczekaj jak Ci znów coś ukradną, wtedy szybciej się zdecydujesz. I miała rację. Róże, goździki mogłam przeżyć, gdyż mam ich dużo, ale lilii i hortensji ciężko. Tym bardziej, że w wazonie hortensja postoi kilka dni, a na działce dekoruje aż do mrozów. Czego to się nie zrobi dla kilku piw.Lilie powycinane do samej ziemi - więc cebulka również na straty.
Jadziu, Marysiu - cieszę się, że mogłam pomóc. Też zaglądam do różnych wątków różanych aby poznać imiona moich jeszcze kilku bezimiennych, ale róże czerwone wielkokwiatowe są trudne do identyfikacji, gdyż jest ich cała masa, a w dodatku aparat fotograficzny nie zawsze oddaje ich kolor faktyczny. Mój ma kłopoty z różnymi odcieniami niebieskości aż do fioletu.
Dalu - na szczęście do liliowców i żurawek jeszcze się nie dobrano - z podkreśleniem jeszcze.
Stasiu - niestety - dalej kradną i kradzieże ostatnimi dniami się nasiliły. Dziś jeden z członków zarządu ogrodu chwalił się, że jemu również wszystkie lilie wycięto. Ja mu na to, że dalej trwajcie w uporze, że ogród ma być otwarty i dostępny dla różnych spacerowiczów.
Dość narzekania - dziś pochwalę się nowym nabytkiem - wczoraj udało mi się kupić cudowną szałwię farinacea ewolution - ma przepiękny kolor niebiesko-fioletowy, ale aparat nie całkiem oddaje ten kolor
Obrazek
Jadziu - jak wyżej ze złodziejami, a wszystko zaczyna w przerażającym tempie przekwitać przy temperaturze powyżej 30 stopni. Dziś cały dzień prawie podlewałam i po dwóch godzinach nie było widać śladu
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

KRYSIU MY PODLEWAMY 2 RAZY RANO I WIECZOREM I NADAL SUCHO.
WSPOLCZUJE CI TYCH kradziezy. ;:196
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KRYSIU a dopiero pisałam czy jeszcze szukasz działki . Normalnie głupio się teraz czuję ,że wykrakałam
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu Kochana - to nie Ty. Wcześniej krakała Mariolka, ale nie wierzę, że to ma wpływ na złodziei.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Krysiu napisałam się u Ciebie nt.złodziei i wcięło, powiem krótko przez lata u mnie zalewano działkę dopiero od zeszłego roku mam spokój z bezdomnym chyba sobie poradziliśmy - gorzej z działkowiczami bo teraz jestem czarną owca: bo mądra przegoniła, poszła na policję, teraz przyszedł do nas i niszczy - pytam policja przyjeżdża na telefon, łapie drania, a że puszcza trudno, wystarczy tylko nie dać się zastraszyć zmobilizować, w pojedynkę trudno.
Działka to smutne ale to nie ogród kolo domu - choć wkładamy też tu serce, prace i pieniądze, trzymaj się!

Ja mam swoja działkę ogrodzona, syna teraz grodzimy nie patrzę, ze nie chcą inni, ja nie chodzę po żadnych działkach i nie chcę aby ktoś łaził po mojej.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Krysiu , nie żałuj swojej ciężkiej pracy, tylko czym prędzej pozbądź się taj działki... :twisted: Szkoda nerwów , pracy i kwiatów....I co , teraz jak idziesz alejką na działkę - nic innego nie robisz , tylko myślisz - co mi ukradli tym razem....To po prostu nie ma sensu.Moja Mama też ostatnio pogoniła u siebie złodzieja!Niech to po prostu trafi szlag!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Och, Kochana...Bardzo mi przykro.Mocno Cię przytulam. Dobrze, że w tym sezonie masz chociaż nadal dokąd pójść,ale życzę Ci spokojnego znalezienia innej, może na jesieni, albo i zimą, działki. Co ma wisieć nie utonie. Ważne, że masz plan.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”