Kosaciec (Irys) - uprawa

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Irysy 2010

Post »

Śliczne :shock:
Aż mnie korci by zapytać co zamówiłaś. :?:
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 cze 2010, o 20:44

Post »

Właśnie co zamówiłam ach aż 62 sztuki szok a 12 dostane gratis teraz miałam tylko 20 kupionych w Ameryce a jaki był piękny widok ,więc zamówiłam Decadence na którego choruje od paru lat miałam juz go kiedyś ale mi zgnił i to tak dziwnie w jednej chwili nie zdążyłam nawet zareagować żeby go ratować .Zamówiłam chyba wszystkie te najładniejsze bo na liście mam Stir it Up, Glamazon, Ginger Ice, Pop Idol,Better than Butter ,Painters Touch , Sordid Liwes ,Stolen Sweets, Stylized, Lemon Cloud,Come Away With Me,Pearls and Gold ,Coral Splendor ,Fall Fashion ,Cheap Frills ,For lowers Only ,Kitty Kay , Lowe Me True, Luscious Lace ,Material Girl ,New Face ,Orange King ,All my Dreams,Christmas Present,Cheyenne Sky ,Tropical Passion ,Performing Arts ,Morning Sunrise , Gold Digger, Cloudscape ,Wild Angel i jeszcze różne z tańszych po 10$ .
adamian
500p
500p

Post »

Kwiatku
Lista imponująca :shock: Już nie mogę się doczekać jak u Ciebie zakwitną.
Niestety wysyłka ze Stanów jest bardzo, bardzo kosztowna. Może w przyszłym sezonie udałoby się złożyć wspólne zamówienie, byłoby sporo taniej.
Swoje zamówiłem w szkółce Cayeux.

Obrazek Obrazek Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 faktycznie tego roku pogoda nie sprzyjała irysom, ale cieszę się, że choć ta garstka zakwitła :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Adamian Fakt bardzo droga jest przesyłka od Mid Garden w zeszłym roku kupowałam u Aitkenów no i przesyłka była o wiele tańsza chyba tylko zapłaciłam 150 zł za przesyłke i nie było żadnych doliczeń do irysów no ale znowu oni nie mają tych wszystkich pięknych okazów .Cayeux też śliczne .Tylko żeby dobrze podróż zniosły bo w zeszłym roku to już zaczęły trochę gnić w paczce bo to jednak długo osiem dni w kartonie .
Ismena
500p
500p
Od: 5 sty 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

kwiatek27 pisze:Adamian Fakt bardzo droga jest przesyłka od Mid Garden w zeszłym roku kupowałam u Aitkenów no i przesyłka była o wiele tańsza chyba tylko zapłaciłam 150 zł za przesyłke i nie było żadnych doliczeń do irysów no ale znowu oni nie mają tych wszystkich pięknych okazów .Cayeux też śliczne .Tylko żeby dobrze podróż zniosły bo w zeszłym roku to już zaczęły trochę gnić w paczce bo to jednak długo osiem dni w kartonie .
Witam !

Chętnie zamieniłabym się na kilka irysów, chętnie na tego rożowego, co jest na dole lub odstąpię.
Pozdrawiam
Ismena
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Niestety nie mam jeszcze sadzonek na zamiane dopiero pierwszy sezon ich kwitnienia był bo w zeszłym roku w sierpniu je kupiłam różowy na dole to się nazywa Guardian Angel jest bardzo ładny a bródki ma takie mocno różowe cały kojarzy mi się z różową landrynką i pachnie nawet podobnie jest po prostu śliczny kolor różu ma taki prawdziwy nie blady jak inne mają .
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

W tłumaczeniu Guardian Angel to Anioł Stróż faktycznie przypomina trochę z wyglądu Anioła .
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Czy można już irysom skrócić liście do połowy, część jest już sucha, w tej chwili nie wyglądają atrakcyjnie, a raczej odwrotnie.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Adamian przyszły już twoje irysy bo moje właśnie dzisiaj przyszły :D
adamian
500p
500p

Post »

Jeszcze nie ale czekam cierpliwie. W jakim stanie Twoje dotarły? Pozdrawiam Adam

Obrazek

Marysiu
Liście możesz przyciąć z piętnaście cm nad kłączem, na bieżąco ostrożnie wycinaj zeschnięte.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marszczenie liści jest oznaką przygotowań do kwitnienia. Czy to możliwe , że moje iryski szykują się znów do pełnej gali :?: :heja
kwiatek27
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Wiesz Adam dotarły nawet w dobrym stanie trochę tylko z przodu bulw musiałam poodcinać bo zaczęła je brać zgnilizna ale dalej są zdrowe ,ładne duże bulwy ,dobrze że dziury w kartonach zrobili ze wszystkich stron bo jak by ich nie było to by gorzej było z nimi jestem bardzo zadowolona wczoraj połowe posadziłam i dziś drugą posadzę wieczorem bo teraz w dzień to upał .A to one na zdjęciach.Pozdrawiam Bożena. Obrazek Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

:shock: :shock: :shock: "trochę" roboty, a wiosną będzie się działo... ;:7
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
adamian
500p
500p

Post »

Bożenko Toż to prawdziwe skarby. Chuchaj i dmuchaj na nie, i zapraw w Topsinie. Najlepsze okazy podsypuję żwirkiem, zawsze to dodatkowy drenaż. Pozdrawiam
Zibi Raczej oznaką suszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”