Agnes chwasty, niestety nie dają za wygraną, ciągle odrastają. Wokół ugory i wiatr naznosił nasion, poza tym strasznie rozrasta się skrzyp. Tej jesieni myślę posypac warzywnik nawozem wapiennym, bo ponoc ogranicza występowanie skrzypu.
Zauważyłam, że klimat mojego ogrodu służy powojnikom, staram się powiększac kolekcję
Haniu moja rodzina bardzo lubi warzywa, więc staram się, żeby zgromadzic zapasy, bo do tych kupionych w sklepie nie mam pełnego zaufanie. Dorabiam sobie popołudniami na wsi i oglądam "skutki" uprawy warzyw w celach handlowych. Ostatnio widziałam młodego człowieka z poparzoną skórą na przedramionach przy zbiorze pryskanych kalafiorów. A my to jemy!
Sadownik żalił się, że w tym roku na środki ochrony roślin wydał już 120 tys zł. I takie przykłady można mnożyc
Isiu domek faktycznie sympatyczny, ale na razie niezamieszkały. Może na emeryturze...
Graziu witam Cię w moim ogrodzie. Pustynniki faktycznie przyszalały w tym roku. Miały ponad 2 metry wysokości, chyba służy im mokra wiosna