WIOLU ,murarki niestety nie produkują miodu .
BOŻENKO ,moje żeleźniaki rosną od zachodu .Nie wiem co Ci poradzić ,aby zakwitły .Nic nadzwyczajnego nie robię .Mają podobne warunki ,jak pozostałe roślinki na rabacie .W zeszłym roku ,jak nie kwitły ,zastanawiałam się ,czy nie są to jakieś chwaściory ,bo liście oba żeleźniaki miały podobne ,a nie podpisałam ich .Dobrze ,że nie wywaliłam .Kaszmirski na zimę znika .Myślałam ,że padł i w jego miejsce nasadziłam lilii .Jakież było moje zdziwienie ,jak pomiędzy donicami zaczęło się wyłaniać jakieś zielsko .Domyśliłam się ,że to właśnie on .Wyjęłam donice ,a on mógł się swobodnie rozrastać .
IZO ,różowy nachyłek Ci się rozłazi

Mój nawet zimy nie przetrwał .

Przed żeleźniakiem rośnie perovskia .
OLU ,ja też się boję pszczół ,ale siła wyższa .Wiem na co i kiedy mogę sobie pozwolić .Gdy M je otrzepuje z gałęzi ,to już tak blisko nie stoję .
EDYTKO ,zgadza się ,w zeszłym roku też się roiły .To całkiem normalne .Niekiedy w sezonie zdarza się to kilkakrotnie .
Cieszę się ,że tak pogrupowałam te żurawki .Rabatka o wiele lepiej się prezentuje .
Te co dzisiaj przyjdą niestety będą posadzone po 1 sztuce .Zamówiłam około 30 odmian .Będę je rozmnażać i może w przyszłym roku znów utworzę takie grupy .