Mój ogród przy lesie cz.2
Re: Mój ogród przy lesie cz.2
Jaka piękna i dorodna twoja Anabelle. Moja jest jeszcze mała. W tej chwili widzę zawiązki 2 kwiatów. Mam nadzieję, że też kiedyś taka będzie jak twoja (o ile ją ślimaki nie zeżrą
)

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajeczko tawułki śliczne zdobią Twój ogród delikatnymi pióropuszami
Clematisy przepiękne, ja znalazłam miejsce jeszcze na 4 , będę musiała sobie dosadzić, tylko aż się boję kupować, bo jakoś zawsze okazują się inne niż kupuję
Teraz też kupiłam piękny dwukolorowy,z wielkimi kwiatami a jak zakwitł okazał się zwykłym różowym z niezbyt dużymi kwiatami
Anabella piękna, ogromny bukiet, muszę też zaprosić ją do ogrodu, bo mam tylko ogrodowe. Wprawdzie jest wielka, a u mnie ciasno, ale przy iglaczkach obok huśtawki powinno być dobrze

Clematisy przepiękne, ja znalazłam miejsce jeszcze na 4 , będę musiała sobie dosadzić, tylko aż się boję kupować, bo jakoś zawsze okazują się inne niż kupuję

Anabella piękna, ogromny bukiet, muszę też zaprosić ją do ogrodu, bo mam tylko ogrodowe. Wprawdzie jest wielka, a u mnie ciasno, ale przy iglaczkach obok huśtawki powinno być dobrze

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Pięknie Tajeczko
Powojniki mają takie ładne kolory, płatki jak aksamit wyglądają. Rabaty skąpane w słońcu robią wrażenie, ale dobrze że jest też cień, obiecujący chwilę wytchnienia od skwaru.

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ładne tawułki i powojniki, mnie najbardziej podoba się 'Princess Diana' 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
[quote="Tajka"]
Tajko śliczności trawka co to takiego??? Jak będzie do podziału to ja się głoszę

Tajko śliczności trawka co to takiego??? Jak będzie do podziału to ja się głoszę

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tajeczko, jakie dorodne tawułki
kiedy moje takie będą? Stoją maluchy przy ziemi i nic. Chociaż muszę powiedzieć, że jak były w skrzynkach to już kwitły, a po przesadzeniu klapa
odchorowują może?

- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
'Princess Diana' - ten powojnik mam już naliście chciejstw
, kupiłam własnie Anabell z bylinowych i ?MADAME JULIA CORREVON ? Grupa Viticella.
Wielkokwiatowe łapie u mnie uwiąd i lekko mnie to wpienia
Ile latek masz tę Anabell? Ja w takim razie swoją musze przesadzić bo chyba za ciasno będzie miała za rok , dwa

Wielkokwiatowe łapie u mnie uwiąd i lekko mnie to wpienia

Ile latek masz tę Anabell? Ja w takim razie swoją musze przesadzić bo chyba za ciasno będzie miała za rok , dwa

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu DS dziękuję
Nie wiem dlaczego nie wyrosła Ci tawułka po zimie, one nie przemarzają.
[Izo] u mnie na szczęście nie ma ślimaków, a Anabella Ci się z pewnością rozrośnie, będzie coraz szersza kępa, gdyż ona się płoży podziemnymi kłączami.
Agnieszko- Agness dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ja wprawdzie mam niewiele klematisów, ale jeszcze nigdy nie trafił mi się inny jak chciałam, zawsze kupowałam w Centrach Ogrodniczych.
Anabella na tle zieleni iglaków bardzo ładnie by u Ciebie wyglądała, najwyżej będziesz ją ograniczać.
Pozdrawiam serdecznie.
Aniu- Zielona Dziękuję.
Gorąco okropnie, a moje rośliny cały tydzień bez podlewania, mają ekstremalne warunki.
Krzysiu dziękuję Ci bardzo.
Princess Diana może nie jest tak okazałym powojnikiem, jak wielkokwiatowe, ale jest łatwiejsza w uprawie, a co najważniejsze nie dostaje uwiadu.
Agnieszko-Aage ta trawa to Spartina Aureomarginata.
Nie boi się suszy i mrozów, a rozrasta się niemiłosiernie.
Jest nachylona, gdyż w tym czasie, jak robiłam zdjęcie, wiał wiatr.
Jolu- Pamelko tawułki raczej nie boją się przesadzania, ale lubią stale wilgotną glebę i
cień.
Edytko tak jak pisałam ,Princess Diana jest bezproblemowa.
Powojniki z Grupy Viticella, oraz bylinowe, są najmniej kłopotliwe, wielkokwiatowe u mnie także łapią uwiąd pomimo oprysków.
Anabellę mam już chyba z 8 lat, jak się zaklimatyzuje to rośnie w szerz, także trzeba to wziąć pod uwagę.

Nie wiem dlaczego nie wyrosła Ci tawułka po zimie, one nie przemarzają.

[Izo] u mnie na szczęście nie ma ślimaków, a Anabella Ci się z pewnością rozrośnie, będzie coraz szersza kępa, gdyż ona się płoży podziemnymi kłączami.

Agnieszko- Agness dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Ja wprawdzie mam niewiele klematisów, ale jeszcze nigdy nie trafił mi się inny jak chciałam, zawsze kupowałam w Centrach Ogrodniczych.
Anabella na tle zieleni iglaków bardzo ładnie by u Ciebie wyglądała, najwyżej będziesz ją ograniczać.
Pozdrawiam serdecznie.

Aniu- Zielona Dziękuję.
Gorąco okropnie, a moje rośliny cały tydzień bez podlewania, mają ekstremalne warunki.

Princess Diana może nie jest tak okazałym powojnikiem, jak wielkokwiatowe, ale jest łatwiejsza w uprawie, a co najważniejsze nie dostaje uwiadu.

Agnieszko-Aage ta trawa to Spartina Aureomarginata.
Nie boi się suszy i mrozów, a rozrasta się niemiłosiernie.
Jest nachylona, gdyż w tym czasie, jak robiłam zdjęcie, wiał wiatr.

Jolu- Pamelko tawułki raczej nie boją się przesadzania, ale lubią stale wilgotną glebę i
cień.

Edytko tak jak pisałam ,Princess Diana jest bezproblemowa.
Powojniki z Grupy Viticella, oraz bylinowe, są najmniej kłopotliwe, wielkokwiatowe u mnie także łapią uwiąd pomimo oprysków.
Anabellę mam już chyba z 8 lat, jak się zaklimatyzuje to rośnie w szerz, także trzeba to wziąć pod uwagę.

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
- pamelka
No to juz wiem, moje mają słońce i ziemię czasami podlaną 
Cień u mnie to luksus tylko dla niektórych

Cień u mnie to luksus tylko dla niektórych

- Tajka
Jolu- Pamelko przykro mi , ale w słońcu tawułki będą się męczyły, chyba że gdyby miały bardzo mokro to może by sobie radziły, może w te najgorsze upały ich cieniuj, a podłoże wyściółkuj korą, żeby ziemia nie przesychała.

Jolu- Pamelko przykro mi , ale w słońcu tawułki będą się męczyły, chyba że gdyby miały bardzo mokro to może by sobie radziły, może w te najgorsze upały ich cieniuj, a podłoże wyściółkuj korą, żeby ziemia nie przesychała.

- pamelka
Tak zrobię, dzisiaj dostaną korę i może jakąś cieniujacą osłonkę, tylko co 

- Tajka
Jolu w ogrodniczych sklepach można chyba kupić takie siatki cieniujące, albo w OBi. 
Zimą przydały by Ci się na Laurowiśnie cieniować.

Zimą przydały by Ci się na Laurowiśnie cieniować.

- pamelka
Wiem, a nie lepiej laurowisnie włókniną okręcić? Wystarczy tylko cieniowanie? To byłoby chyba prostsze i tańsze.
Poradź proszę
Poradź proszę