W.o... Ciąży, porodzie i połogu

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Śliczny fotelik :P Mnie za niedługo czeka zakup większego. Mam co prawda na 0-13 kg, Krzyś ma ponad 9 ale troszkę mu już nóżki za bardzo wystają :wink: :D Ale lubi tą pozycję, bo przesypia całą podróż :D
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo się cieszymy z Brzuńkiem, że fotelik podoba się nie tylko przyszłej mamie ;-)

Muszę donieść, że magnez okazał się skuteczny i już nie dokuczają mi skurcze łydek ;:138
Wróciłam na basen po 2 tygodniach przerwy! Już nie wyrabiałam bo tak kręgosłup mnie bolał... nawet w nocy często budziłam swojego "M" by pomógł mi odwrócić się na drugi bok, bo sama nie mogłam :oops: a po zaledwie godzinie pływania na pleckach i jeszcze kilku minutach pod biczami wodnymi wszystko mi przeszło! Dosłownie czuję się jak nowo narodzona ;:86
Najlepiej by było gdybym tak każdego dnia mogła popływać... ale chyba nie chce mi się :roll:
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Fantastycznie :P U mnie te skurcze (niestety) tak łatwo nie minęły. Mam nadzieję, że już nie powrócą.
Pozdrawiam cieplutko :P :P :P
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja byłam dzisiaj na zakupach "zimowych" dla Krzysia. Kupiłam (oczywiście między innymi :wink: ) kombinezon dwuczęściowy. Rok temu dałam 80 zł, a dziś 175- większe dziecko - większy wydatek ;:113 ;:112 ;:113
Pozdrawiam Agnieszka
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RoksiSK pisze:A ja byłam dzisiaj na zakupach "zimowych" dla Krzysia. Kupiłam (oczywiście między innymi :wink: ) kombinezon dwuczęściowy. Rok temu dałam 80 zł, a dziś 175- większe dziecko - większy wydatek ;:113 ;:112 ;:113
Pochwal się Roksiku co to za cudo kupiłaś ;-) Najlepiej zaprezentuj na modelu - Krzysiu.

Te ceny mnie przerażają!!
Moja siostrucha ma świra na punkcie kupowania szmatek i już mojego Brzuńka ubrała na jakieś dwa lata do przodu :lol: (no ja też dołożyłam swoje, ale ja to głównie rozglądałam się za wyprawką i potem tylko rachunki do płacenia przekazywałam przyszłym dziadkom ;-)).
Dla Brzuńka mam już prawie wszystko z wyjątkiem kilku drobiazgów, które pewnie już na ostatnią chwilę kupię lub "M" wyślę z listą do sklepu jak ja będę z Brzuńkiem w szpitalu. Natomiast dla siebie nie mam prawie nic :roll: Jakoś zapomniałam o sobie... :lol: W przyszłym tygodniu rozpoczynam polowanie na jakieś koszule do karmienia, bieliznę jednorazową (tylko jaki rozmiar? obecny? czy ten wcześniejszy? nie no... na wcześniejszy to chyba zaczekam troszkę :lol: ) etc...
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kombinezon jeszcze nie był zakładany - Krzyś niecierpi zakładania na siebie ciuchów :evil: - ale jak tylko uda mi się go wcisnąc w niego, to pstryknę zdjęcie i niezwłocznie zamieszczę.
Ja typową koszulę do karmienia kupiłam tylko jedną (na szczęście!), bo te otwory są trochę niepraktyczne. Wolałam zwykłe koszule rozpinane na wysokości klatki piersiowej. Co do rozmiaru, to nosiłam te, co pod koniec ciąży :wink: , czyli XL.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też uważam że zwykłe koszule są wygodniejsze do karmienia.Teraz gdy Maciuś jest większy to sam sobie szuka
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, dzięki WIELKIE za wieści o koszulkach!!
Miałam na oku właśnie takie z tymi bocznymi otworkami... już miałam je kupić, ale teraz poszukam tych zwykłych rozpinanych (przynajmniej w takiej zapinanej nie będzie mnie zawiewać :lol: hihi)
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kurteczka jest trochę za duża (podobnie jak czapka :lol: ), ale pod koniec zimy powinna być idealna. Nauczyłam się już kupować troszkę za duże rzeczy :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na ostatnim jesienny zestaw :!:
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przepraszam za bałagan :oops: Krzyś wszystko ściąga do swojego poziomu, czyli na podłogę :wink:
Pozdrawiam Agnieszka
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten Twój Krzyś to już kawał chłopa :shock:
i to przystojnego ;-)
Fajny ten kombinezonik! Taki 2 częściowy jest chyba bardziej uniwersalny i wygodniejszy przy pieluszkach. Ale na takie maluchy jak Brzuniek (w styczniu ;-)) to są tylko jedno częściowe ... fajne bo fajne ale czy wygodne??
Roksiku, gdzie Ty masz bałagan?? To tylko nieład artystyczny - przy dzieciaczku rzecz normalna ;-)
Jak tam Twoje ściany? Zastanawialiśmy czy jeszcze nie odmalować pokoju dziennego ale przypomniało nam się, że córa znajomych to nawet dziury porobiła w ścianach i chwilowo pomysł z malowaniem został zawieszony :? No i dobrze bo jestem już zmęczona tym ciągłym sprzątaniem :? Inne "ciężarówki" to całe 9 miesięcy przeleżą z nogami w górze a ja nic tylko sprzątam bo mi się remontów zachciało ;:223
Awatar użytkownika
Dorota-C
500p
500p
Od: 25 wrz 2007, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jeszcze w 9 miesiącu rozsypywałam żwir pod podjazd bo lada dzień miał przyjść majster od układania kamienia. I jeszcze dzień przed porodem skosiłam trawnik i posadziłam 2 różaneczniki...
"Wszędzie kwitną kwiaty dla tego, kto chce je dostrzec."
Storczyki i ogródekDorotki
Doniczkowe
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota Czechowicz pisze:Ja jeszcze w 9 miesiącu rozsypywałam żwir pod podjazd bo lada dzień miał przyjść majster od układania kamienia. I jeszcze dzień przed porodem skosiłam trawnik i posadziłam 2 różaneczniki...
Widać Doroty już tak mają :lol: hihi
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

DorkaWD pisze: Widać Doroty już tak mają :lol: hihi
Zgadza się, moja córcia Dorota jeździła sama autkiem do ostatniego dnia z taaakim brzuchalkiem i jeszcze kilka godzin przed porodem imprezowała na urodzinkach przyszłej babci - wnusia w brzuszku nie chciała przerywać babcinej imprezki :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Postanowiłam się troszkę obnażyć :oops: a co mi tam...
Czyż nie jest śliczny? ;-) (echhh... ta moja "skromność")

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”