Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Witaj Jadziu rzeczywiście dość długo cię nie było, tym bardziej cieszę się, że odwiedziłaś mnie i tyle pochlebnych słów, dziękuję. Bratki wysiewałam w lutym tego roku i sama byłam ciekawa czy zakwitną, no i zakwitły, wyglądają trochę śmiesznie, mają takie falbankowate płatki. Bylinka, którą kupiłam nazywa się rdest główkowaty. Za wiele nie kupuję bo nie mam miejsca na nowe rośliny.

Fabiolu z komputerami czasami tak bywa, u mnie zdjęcia otwierają się bez problemu ale czasami też mam z tym problem. Szałwię mam od ubiegłego roku, nie sądziłam, że taka wielka urośnie, zagłusza mi inne kwiaty. Wspominasz o bratkach, te akurat wysiewałam sama w tym roku i po 4 miesiącach zakwitły.

Haniu jestem, jestem ale nie mieszczę się w czasie, na działce sucho, trzeba podlewać. Wracam późno i staram się wszystkiemu podołać.

Kilka dzisiejszych zdjęć, jaśmin i powojnik zaczynają kwitnąć, bratki rokoko co dzień po jednym rozkwita, tylko róże i lilie opóźniają się.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

IRENKO - U mnie tez już zakwitły Rococo bardzo mi się podobają mają takie fikuśne płatki tylko na razie mają małe kwiatuszki . One tez z wiosennego siewu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko zwiedzam Twój ogródek i zachwycam się kwiatuszkami. Jest pięknie kolorowo i radośnie :D Brateczki śliczniutkie, delikatne i takie wesolutkie. Nie mogę napatrzeć na płożący się powojnik- coś pięknego :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu zaryzkowałyśmy wiosenny siew i udało się z bratkami, ładnie kwitną i mają takie śmieszne "buźki".

Agusiu na chwilę obecną jest najmniej kolorowo, taki mały przerywnik w kwitnieniu. Róże w tym roku jakoś kiepsko będą kwitły, mają mało pąków i krzaczki są nieciekawe. Lilie dość dobrze rosną zobaczymy jak zakwitną. Ten powojnik mam od kilku lat i zawsze ładnie kwitnie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Irenko na 2 i 3 zdjeciu po jaśminowcu to chyba jakiś powojnik ?
Bardzo mi się podobają te niebieskie kwiatuszki .

Genia :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Irenko! Pięknie uchwyciłaś kwiat hortensji pnącej :!: Może nie są tak dekoracyjne jak innych hortensji ale w zbliżeniu wyglądają świetnie :!: A Ty robisz piękne zbliżenia.
Pełnik teraz tak ładnie kwitnie :?: Mam taki, który kwitnie dużo wcześniej i już dawno po kwiatach.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Irenko :wit znów zaserwowałaś niesamowite zdjęcia pięknych roślinek .
Często zglądam do Ciebie po cichu , ale dziś muszę zostawić ślad , abyś wiedziała , że
wciąż zachwycam się Twoim uroczym ogrodem . Jaśmin i powojnik przepiekny :shock: .
Czy Twój jaśmin jest pnący ?, bo widzę go na kracie , a powojnik jest krzewem ? , bo nie widzę , aby sie piął .
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Co pisać Iruś???Znowu seria pięknych zdjęć na których wszystko wyraźniutkie :shock: :shock: :shock: jak na dłoni..A roślinki też podziwiałam owszem,owszem inaczej się po prostu nie da u Ciebie..
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi drodzy, ostatnio coraz później wracam z działki, u nas jest bardzo sucho i dużo czasu zajmuje podlewanie, tam gdzie jest to możliwe np. na trawniku ustawiamy "prysznice" ale dużą część ogrodu podlewamy ręcznie pod rośliny żeby nie zniszczyć kwiatów, natomiast wielkie krzaczory po prostu nawadniamy a tu zapowiadają takie upały.

Geniu te niebieskie kwiaty to płożący powojnik, powinien leżeć na ziemi i wtedy jeszcze ładniej kwitnie bo ma więcej kwiatów ale z braku miejsca zebrałam wszystkie gałązki i otoczyłam siatką, wygląda jakby był w wazonie i też dobrze rośnie i kwitnie.

Jacku hortensje w tym roku obficie kwitną i pięknie pachną, są też fotogeniczne. Wspominasz o pełniku, mam dwie odmiany, jeden to wczesny wiosenny i drugi późniejszy chiński, który teraz kwitnie. Moje zdjęcia są bardzo przeciętne ale twoje to prawdziwe mistrzostwo.

Adamie dawno cię nie było, miło, że odwiedziłeś. Pytasz o jaśmin, to jest zwykły wielki krzak, tylko kwiaty ma pełne, które są dość ciężkie i oparły się o kratki. Powojnik jest krzewem ale płożącym, ustawiłam go pionowo, opasałam siatką i tak sobie rośnie i kwitnie.

Maryniu obecnie w ogrodzie z kwitnieniem jest mały zastój, za kilka dni rozpoczną kwitnienie lilie i róże a także inne kwiaty, będzie bardziej kolorowo.

Serdecznie dziękuję za miłe i pochlebne słowa.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Irenko u mnie lało przez dwa dni a u Ciebie susza.Anomalie pogodowe.
Dobrze,że dziś był ładny dzień to mogłam nadrobić zaległości ogrodowe.Zaciekawił mnie ten płożący powojnik-napisz coś o nim
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Haniu w niedzielne przedpołudnie, u nas upalnie, słońce ani jednej chmurki na niebie, prześlij trochę deszczu bardzo się przyda. Pytasz o powojnik, jak pisałam jest on płożący, na ziemi wygląda o wiele ładniej, ponieważ bardziej się rozrasta, ma więcej nowych przyrostów i każdy z nich kwitnie i to długo bo do jesieni. Więcej informacji znajdziesz tutaj http://www.clematis.com.pl/wms/66171.html . Miłej i słonecznej niedzieli.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka dzisiejszych fotek, zaczynają kwitnąć róże, lilie oraz inne kwiatki jak prymulki pełne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko czy Ty te swoje bratki siałaś bezpośrednio do gruntu?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piekny ten pełny jaśmin musi u Ciebie Irenko pachnieć niemożliwie . Mój jaśmin okazał się żylistkiem no cóż począc a Graham Thomas okazał się Pilgrimem . Cóż począć trzeba sie przyzwyczaic do zmian . Moja biała tawułka niedługo przekwitnie a u Ciebie dopiero nabiera wigoru . Zdjęcia jak zwykle śliczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Irenko, chciałabym umieć stworzyć taki ogród jak Twój... cudo...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”