Działka nad Drwęcą - Christin

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin

Post »

Asiu mnie też czasami zdarza się zapomnieć...
Dziś byłam w piwnicy po dżem i odkryłam,ze cos rośnie na półce - wczesną wiosną zasypywałam kłącza pacioreczników ziemią i siedziały w piwnicy jakiś czas. Potem przenosiłam wszystkie do mieszkania i widocznie zapomniałam o jednym pojemniku bo właśnie dziś go odkryłam :;230
Blade toto bo piwnica ciemna ale w sobotę pójdzie do gruntu.
Jesienią prosiłam męża aby przyciął róże na zimę - pojechał po kolei i poszła tez pod sekator młoda róża pnąca. Zimę wyjątkowo dobrze zniosła i wiosną odbiła kilkoma pędami czyli wyszło na dobre.
Jak widzisz przypadki chodza po ludziach i trzeba się z tym liczyć i być wyrozumiałym szczególnie dla M :;230

Grażynko - cieszy mnie i mam nadzieję ,że pochwalisz się w kwietniu następnego roku pierwszymi kwiatami swego klematiska.

Barbaro Tobie też zyczę tego samego. Widzę, że jesteś znawczynią piękna bo róża faktycznie ładna. Lubię ją z racji kolorystyki jej płatków.

Janeczko jesteś niepoprawną pesymistką bo niby dlaczego te najładniejsze dalie miały nie wzejść a może odwrotnie ...dlatego,ze brzydkie wstydziły sie wyjść z ziemi ?
A do tego jeszcze niecierpliwa - od kwiatów i kolorów na Twej działce aż oczy bolą a ta nie może doczekać się dalii - przyjdzie czas i na nie.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

zaraz niecierpliwa , zawsze pod koniec czerwca kwitły prawie wszystkie dalie a w tym roku pogoda taka że nawet w domu trudno wytrzymać , dobrze że można w piecu przepalić to i milej jest siedzieć a ja nerwówki dostaje jak przez kilka dni nie mogę nic zrobić w ogrodzie i wszystko przez deszcz i zimno ... ,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

;:154 ... Krysiu, po dokładnym zapoznaniu się z Twoim ogrodem od początku do teraźniejszości powiem tylko tyle
- Stworzyłaś raj na ziemi ;:170 ;:114 ;:1
Pozdrawiam ;:3 Majka :D :heja
Ps: warto było tu tyle czasu spędzić ;:108 :;230
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skończyła sie WIOSNA a mnie dopadły jakieś smutki bo czas tak szybko leci i zebrało mi się na wspomnienia i podsumowanie.
U nas wiosna była zimna, mokra, kapryśna ale całe szczęście,że powodzie nam nie zagrażają więc nie narzekam i cieszę sie tym co jest.
Roślinki słabsze niz zwykle ale urosły, zakwitły i cieszyły oczy po długiej i srogiej zimie.
Kwiaty wiosny to cała plejada barw i nawet ten najmniejszy cieszy nas bo jest jej zwiastunem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za chwilę kolejne przygotuję ...
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna zbudziła do życia także drzewa i krzewy.
Wyjątkowo obficie w tym roku kwitły - oby to było zwiastunem obfitych plonów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powoli zaczynają kwitnąc kwiaty lata - oby było słoneczne i ciepłe czego życzę moim gościom i wszystkim FORUMOWICZOM.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

:shock: Ależ śliczności! Fajnie się ogląda takie "pigułki" :wink: Ale dlaczego się smucisz kochana? Czyżby brak słonka? Zapowiadają bardzo ciepły i słoneczny tydzień - może się sprawdzi ta prognoza...Krysiu masz mnóstwo pięknych i ciekawych roślin. O kilka muszę się dopytać szczegółowo - np. co to są za dzwoneczki w kolażu "Na biało", czy znasz nazwy swych powojników kwitnących na karminowo.
Wszystkie szczepki tego powojnika niebieskiego padają mi po kolei :oops: Nie wiem czy choć jeden mi się ukorzeni :cry:
Tej skalnicy Arendsa to faktycznie masz piękny łan - gratuluję!
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Świetne takie wspominki,Krysiu....i jak ladnie pokazane...... ;:138 przyjemnie się czyta i ogląda.... a smutek....jest tak w każdej znas.....bo ten czas to za szybko leci :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Faktycznie w poprzednim roku rozpoczęte plany co nieco zrealizowane a teraz dalszy ciąg choć zima trochę namieszała bo sporo roślin przemarzło.
Jednak do wymarzonego RAJU jeszcze daleko.
Z zaproszenia skorzystam w wolnej chwili i wpadnę zobaczyć Twoje kolorowe włości.

Iza witaj miły Duszku i juz odpowiadam - klematis kwitnący na karminowo to "Rouge Cardinal".
Na obu zdjęciach ten sam tylko inne ustawienie. Przy innym ujęciu ciut inne wybarwienie. Obok ten niebiesko-lila pełny to Clematis "Mazury".
Biały dzwonek to roślina 2-letnia. Już zasiałam aby je mieć także następnego roku. Dość długo kwitnie.
Pytasz czemu dopadł mnie smutek i nostalgia ...
Grażynka wyczuła mój stan duszy i trafiła w 10-tkę.
Dziękuję Ci - dobry z Ciebie psycholog.
Dla mnie zbyt szybko czas leci a ja mam tyle rzeczy do zrobienia, tyle wiadomości do przyswojenia, tyle rzeczy do obejrzenia ... Do tego co jakiś czas dopada mnie nowe hobby i jak to wszystko pogodzić ?
Słowo daję,że jedno życie to o wiele za mało
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naprawdę czas szybko leci , już mamy za sobą pół roku .. a tak nie dawno wyczekiwaliśmy pierwszych kwiatów ...
Masz piękne powojniki i ostróżki .. również pięknie wyglądały pierwsze wiosenne kwiaty ,chociaż pogoda w tym roku im bardziej przeszkadzała niż pomacała .. a i letnie kwiaty czekają słoneczka i ciepła ...
Mój album
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne kolaże , pewnie się powtórzę ale duszę to ty masz artystyczną przez duże A ;:108
Pozdrawiam cieplutko Anka
Mój ogród na wsi
Moja działka w ROD
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszą mnie goście w wątku i wszystkich cieplutko pozdrawiam.
Janeczko słońce i ciepło potrzebne wszystkim do życia ale teraz jest upalnie więc nie narzekajmy.
Anno do artystki mi daleko ale czasami pomysły same sie układają i wychodzi w miarę dobrze.

Mam też gości na działce - mali ale bardzo pracowici

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na starej jabłoni ku naszemu zdziwieniu zobaczyliśmy gniazdo a w nim siedzącego ptaka. Drzewo obok altany więc nas słychać i widać a mimo to ptaki czuję się bezpiecznie.
Kilka dni temu wykluły sie młode więc rodzice maja sporo pracy.
Pod jabłonią była wiosenna rabata, z 4-letnią wnuczką postanowiłyśmy postawić STRAŻ więc w doniczce z rojnikami zamieszkał skrzat a obok gad ...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Piękne podsumowanie wiosny ;:63 U mnie clematis jeszcze nie zakwitł to u mnie jest on kwiatem lata :DGorąco pozdrawiam w upalne popołudnie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ładni strażnicy , na pewno nikogo nie dopuszczą do gniazda ,, pisałaś o uszypywaniu pięciornika ale chyba na wiosnę bo chyba w tym roku jeszcze mi nie zakwitnie .,..chciałaby zobaczyć jak wygląda ;dorosły ;okaz pięciornika z kwiatami ,, bo na zdjęciu z nasionkami nie pokazali że się pokłada ...może masz zdjęcie ,,,
Mój album
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

U nas teraz pada deszczyk to ładnie podleje wszystkie roślinki i na szczęście nie będzie trzeba podlewać
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u nas dzis po południu przeszła ładna burza - deszcz oczekiwany ale przerwał nam pracę bo przed południem przyjechała wywrotka ze żwirem - 3 tony i trzeba było to przewieźć z alejki na taczce.
Ponad 2 godziny czekaliśmy aż przestanie aby dokończyć robotę.

Wczoraj też się robota nie układała bo zaplanowałam zrywanie czerwonych porzeczek ale ... akurat tego dnia drozdy mające gniazdo na jabłoni zaplanowały sobie pierwszy wylot.
Po 2 tygodniach od wyklucia już opuszczają gniazdo mimo,że najczęściej nie potrafią jeszcze latać.
No i zamiast zrywania porzeczek było zbieranie piskląt bo kilka razy wpadały między jakieś płyty na sąsiedniej działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mąż bardzo to przeżywał,ze juz nawet nie złościłam się o te porzeczki - zbierze się innym razem.
Przy takich wylotach sporo ich ginie bo są bardzo nieporadne i dzis rano było nam przykro bo w wannie jedno było.
Wczoraj wyleciały 4 a było 5 i pewnie ten najsłabszy wyruszył z gniazda bez opieki mojego męża.
A mówiłam ... zostań z nimi na noc jako niania :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”