Ogród Kasi i Tomka - Czerwony mostek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Kasi i Tomka 2009/2010

Post »

Kasiu cudownie wygląda ta rabata przed domem. Myślałam o podobnej. Będę śledzić Wasze poczynania i podglądać pomysły :D
O latarence też myślałam. Miałam zrobić taką japońską rabatę na jesieni, ale niestety funduszy nie starczyło. Przełożyłam na ten rok. Zobaczymy co się da wyskrobać.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie.
Pierwszy raz jestem u Was ale na pewno nie ostatni. Kamienie, głazy,żwirek, mostek i te elementy japońskie... Bardzo fajnie widać postępy w ogrodzie. Już jest ślicznie - a jak będzie ? chyba jak w bajce. Co do oczka czy strumienia wodnego to wcale nie jest tak ,że tam gdzie woda to i komary .
My mamy sporo wody u siebie w ogrodzie ,a komary wcale nie gryzą - są one doskonałym pożywieniem dla rybek , które "wyskakują" ponad lustro wody zjadając je.A i jakie widowisko jest wtedy.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Witam Was dziękuję za odwiedzinki
Dziewczyny dzięki za słowa pocieszenia, widzę że każdego kiedyś dopada rozżalenie nad swoim ogrodem.
Z czasem i finansami bywa różnie zwłaszcza, że ogród w czasie zakładania to studnia bez dna.

Jolu już zaczęłam sadzić pierwsze roślinki i rolet nie muszę spuszczać :D
Dagmaro nic nie mogę wysiać bo za chwilę tomek będzie kopał pod nawodnienie i już by nie zdążyło urosnąć. Zabieramy się do tego jak do jeża :D

edyta_irka, EdytaB Dziękuję za odwiedzinki ja bez tych małych sierściuchów nie wyobrażam sobie domu.

Priam oj trzymanie kciuków się przyda zwłaszcza za nakłady finansowe, bo te szybko się kończą, siły każdego dnia są nowe, gorzej z czasem

Tomku z sekatorem to ja ciągle biegam, nie lubię fazy buszu, jakoś tak wolę uporządkowany ład :D Wyznaje zasadę co za dużo to niezdrowo :wink:

Gosiu trzymam kciuki za Twoją rabatę w stylu japońskim
Moja lampa przyszła w częściach teraz czeka na sklejenie klejem do betonu, bo przy psiakach tylko poskładana nie może stać. :(

Jolu Witam u nas, przy chwilce czasu wpadnę do Ciebie popodziwiać oczka wodne .
Ja Tomka do nich nie przekonam, na naszej działce jak kupiliśmy było spore oczko wodne i pływały ryby, pierwsze co Tomek zrobił to zasypał :( Myślę, że moje psiaki by ciągle się w nich kąpały i przychodziły do domu ubłocone, uwielbiają wodę, żadna siła ich przed nią nie zatrzyma , pędzą do niej z prędkością światła :roll:

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak, niektóre psy uwielbiają wodę. Kiedyś przyjechała moja siostra ze swoim Haskim. Miałam rozstawiony basen. Pierwsze co zrobił pies to hyc wykąpac się. Nie pomogło nawet nałożenie pokrywy. Wpadał do środka zrywając sznurki mocujące.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Kasiu to prawda - mam dwa pieski i wciąż wpadają do wszystkich oczek ,mącą wodę ,przewracają lilie wodne,które są w donicach ,a młody Fred "pożarł" moje 4 plastikowe kaczuszki,które w zaroślach wyglądały jak żywe.
Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Zawsze podczas wizyt z naszym owczarkiem w cudzych ogrodach największym problemem było upilnowanie oczka. Jak takie 50kg wskoczyło, to zazwyczaj mało wody już zostawało :roll:
Kasiu, a nie myslałaś nad takim małym, kamiennym ciurkadełkiem jak ma nasz wrocławski Grześ? Komary się w tym raczej nie będą lęgły, a super pasuje do japońskich klimatów. A ja w sobotkę wybieram się do ogrodu japońskiego we WRO. Bardzo lubię tam chodzić. Byłaś?
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

moje psy wody nieznoszą :)
a ciurkadełko fajna rzecz , sama juz posiadam, widziałm też w takim japońskim stylu....
Ogródek EdytyB

zapraszam
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu spiesz się z ogrodem POWOLI bo życie to nie tylko ogród ale już sama nie mogę się doczekać jak to skończysz bo ty masz jedną zaletę w tworzeniu japoński minimalizm .tak u ciebie to postrzegam i to jest DOBRE tak trzymaj .ale wiesz kochana ŚŚŚŚŚŚpiesz sie z tym japońskim bo uschnę z ciekawości.a co do psów to możesz mi zazdrościć mój owczarek to tylko sobie chodzi i wypija wodę ale w takich ilościach że co tydzień dolewam .za to w kojcu woda mu nie smakuje jak ta z oczka

ogród u stop klasztoru
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Właśnie dziewczyny pomysł z " ciurkadełkiem " jest dobry mam od jakiegoś czasu coś na oku.

Obrazek

Nawet w zeszłym roku przy zakładaniu rabaty została do tego celu wkopana beczka w ziemię (na pompę), czeka na odpowiedni czas, teraz jest przysypana żwirem, więc nie straszy.

Wyobrażam sobie te Wasze pieski kąpiące się w oczkach, dla piesków radość, dla właścicieli troszkę gorzej. :D

Spieszę się powoli niestety przez brak czasu na ogród. :roll: ;:14
Ja to już bym chciała tylko doglądać, podlewać, przesadzać...
Teraz jesteśmy na etapie zakładania krawężników, przy płocie bo jak ich nie było pieski wychodziły w świat zakosztować wolności. Podkop to podstawa :twisted:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu krawężniki ważna rzecz. Mój psiak już raz zszywany był, jak próbował się dołem wydostać, innym razem nos na pół rozcięty :?
Ale psy sąsiadów już odpuściły, przyzwyczaiły się, że jest nowy lokator, to i pogoń wzdłuż ogrodzenia się skończyła i uciekanie mam nadzieję.
Tyle roślin zdeptanych przez te pogonie było, a od wiosny żadnych strat.
Ciurkadełko bardzo ciekawe :uszy
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Ja przez brak krawężników nie mogę wziąść psa :cry: Materiał na nie już leży, tylko czasu brak... Ja też mam już zaplanowane zakopanie beczki pod ciurkadełko koło tarasu ;:65
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Super zmiany Kasiu,macie piękny ogród gratuluję ;:180 Jak oglądam te wszystkie wasze piękne ogrody to wpadam w kompleksy bo mój przy waszych to taki bidulek :oops: ale i tak go lubię :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

:wit
Fajnie Wam to idzie, kroczek po kroczku ,jest już super a zapowiada się jeszcze lepiej,
na kloniki mogę popatrzeć u innych , w moim ogrodzie nie mają szans
a może ociupinkę podeprzeć buczka - chyba że z kompozycji wychodzi Wam że ma być niski i szerszy

mój nie ma wyboru musi się wspinać
Obrazek
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Zbyszku masz rację, codziennie przechodzę obok mojego buka i zastanawiam się czy za bardzo się nie kładzie, jakoś nie wpadłam na to żeby go podeprzeć. Koniecznie muszę to zrobić.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p

Post »

Lampa japońska dotarła, znalazła miejsce w Naszym ogrodzie, nie wiem czy ostateczne czas pokaże :wink:

Obrazek

Kilka fotek z Naszego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”