Miłego słonecznego weekendui mamy też taką wagę pieguska powoli zaczyna pękać róża od męża moje kochane dziewanny sumak w rozkwicie ale jej zajrzałam ogródeczek przy ruinie od ulicy
Karinko troszkę mnie nie było u Ciebie,ten brak czasu
jestem zachwycona ogrodem,tyle roślin kwitnie,róża na wierzbie .
Ścieżka i rabatka wijąca super .
Wszystko uporządkowane .
Ciekawi mnie co Ty wymyśliłaś,czekam na efekt końcowy
Witam kochani miłośnicy zieleni no dobra powiem co to będzie z tego pniaczka :P to będą boczniaki ,boczniak shitake i cytrynowaty ,te dziurki w pniaku to właśnie miejsce na grzybnię są zalane woskiem aby nie wysychały w pierwszej fazie,i jest wkopany w ziemię,aby miał odpowiedznią wilgotność, jak pogoda dopisze to może pod koniec sezonu będą grzybki
Mam pytanie ,czy trociny z drzewa(czeremchy) liściastego mogę stosować pod jakieś rośliny w ogrodzie,jako ściółkę wydaje mi się,że tak oprócz iglastych czy dobrze myślę
Karino -trociny śmiało możesz dawać wszędzie tylko zwiększ tam dawkę nawozu (azot) - trciny rozkładając sie pobierają azot z podłoża
ranczo tylko gdzie są akacje
ZbigniewG pisze: Karino -trociny śmiało możesz dawać wszędzie tylko zwiększ tam dawkę nawozu (azot) - trciny rozkładając sie pobierają azot z podłoża
ranczo tylko gdzie są akacje
Zbyszku no proszę Cię akacji nie widzisz oto parę przykładów,jakbyś oglądał i czytał dokładnie mój post to byś widział ale czy te z czeremchy nie będą jakieś szkodliwe iczy pod wszystko?