Tajemniczy ogród Joli i Adama
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Romku -dziękujemy za odwiedziny i miły ślad pozostawiony w naszym ogrodzie. W Waszym ogrodzie to dopiero są piękne kompozycje roślinne i kolorystyczne i jest co podziwiać- dopieszczony jest w każdym zakątku.
U nas jest jeszcze kilka miejsc ,które wciąż czekają na przeróbki - ale zdjęcia tego nie pokazują. A o funkiach już myślałam ,żeby je umieścić w dziale z hostami ale jakoś wciąż brakuje czasu.
Pozdrawiam i zapraszam.
U nas jest jeszcze kilka miejsc ,które wciąż czekają na przeróbki - ale zdjęcia tego nie pokazują. A o funkiach już myślałam ,żeby je umieścić w dziale z hostami ale jakoś wciąż brakuje czasu.
Pozdrawiam i zapraszam.
- jola1010
Tomku dziękujemy za miłe odwiedzinki.
U Ciebie to dopiero jest co oglądać - bardzo ładny ogród, iglaki są dorodne i okazałe, kolorów też nie brakuję, bardzo mi się to wszystko w całości spodobało.
A pracy w dużym ogrodzie Sam wiesz - zawsze jest wiele i kosztuje to dużo wysiłku- ale mamy takiego sąsiada ,który mało co robi ale wspiera nas dobrym słowem . Mówi tak:" sąsiadka ty codziennie po godzince ale jaki efekt masz" A ja tak układam te kamyczki i układam...
Moje formowane iglaczki w tym roku ucierpiały po zimie i na razie dochodzą do siebie.A kwiatów i roślin kupowałam kiedyś to co mnie się podobało ale wiele z nich u nas nie przetrwało bo albo zmarzły , albo zagłuszyły je rośliny bagienne. Teraz przy przeróbkach stawiamy właśnie na rzeczy trwałe typu żwirek, drewno i elementy kowalstwa artystycznego.
A co do pomidorków to dopiero w tej dziedzinie raczkujemy- na efekty sami czekamy z niecierpliwością.
Pozdrawiamy i zapraszamy.
U Ciebie to dopiero jest co oglądać - bardzo ładny ogród, iglaki są dorodne i okazałe, kolorów też nie brakuję, bardzo mi się to wszystko w całości spodobało.
A pracy w dużym ogrodzie Sam wiesz - zawsze jest wiele i kosztuje to dużo wysiłku- ale mamy takiego sąsiada ,który mało co robi ale wspiera nas dobrym słowem . Mówi tak:" sąsiadka ty codziennie po godzince ale jaki efekt masz" A ja tak układam te kamyczki i układam...
Moje formowane iglaczki w tym roku ucierpiały po zimie i na razie dochodzą do siebie.A kwiatów i roślin kupowałam kiedyś to co mnie się podobało ale wiele z nich u nas nie przetrwało bo albo zmarzły , albo zagłuszyły je rośliny bagienne. Teraz przy przeróbkach stawiamy właśnie na rzeczy trwałe typu żwirek, drewno i elementy kowalstwa artystycznego.
A co do pomidorków to dopiero w tej dziedzinie raczkujemy- na efekty sami czekamy z niecierpliwością.
Pozdrawiamy i zapraszamy.
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawy pomysł z tymi pomidorkami i papryką w tych workodoniczkach,jestem ciekawa efektu końcowego,plonu.U mnie pomidory rosną normalnie w ziemi pod folią ale przez brak słońca bujneły się aż po sam dach tunelu wyglądają jak mutanty 

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj jolu mam lekki zawrót głowy po przeglądnięciu tego wątku.lubię kamień w ogrodzie ale wy stworzyliście rzeczywiście zaczarowany ogród .te ptaki ....u nas kosztują majątek. jeden ,macie pana złotą rączkę .ale zrobiły na mnie wrażenie twoje pajęczynki.już zanotowałam pomysł na moją pergolę żeby ją zacienić ,bo winorośl w tym roku posadzona rośnie tak jak ślimak ale myślę że jak obrośnie pergole to można by ją poprowadzić na taką pajęczynkę ....cuda
ogród u stop klasztoru
ogród u stop klasztoru
- jola1010
- jola1010
Witam Alinko- bardzo miło ,że podoba Ci się nasz ogród i nasze ozdoby. Muszę przyznać ,że i pajęczynki i ptaki robią wrażenie na Wszystkich ,którzy nas odwiedzają. To dla mnie satysfakcja ,że chcesz mieć też takie u siebie. A pan, który zrobił ptaki widziałam ,że tworzy teraz pająki i inne robale.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- jola1010
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu, wpadłam na chwilę i zostałam
Piękny, dojrzały ogród i oczko, i funkie olbrzymie, i tyle kamienia, o którym w moim regionie można pomarzyć
Będę wpadać częściej, ale teraz pora
pa pa

Będę wpadać częściej, ale teraz pora

- jola1010
Witaj Joluś moja imienniczko - dziękujemy za wizytkę i zapraszamy ponownie.
Pozdrawiam Jola.
Pozdrawiam Jola.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu tunelik pięknie się prezentuje, już lada chwila i będziecie jeść pomidorki z własnej uprawy
Paprykę wolę uprawiać w gruncie, niż w tunelu, wydaje ni się, że dużo lepiej wychodzi, owoce są dużo dorodniejsze a krzaki mniej wyrośnięte.
Stroiki piękne, masz talent do kompozycji kwiatowych

Stroiki piękne, masz talent do kompozycji kwiatowych

- jola1010
Witaj Agnieszko.
Marne nasze doświadczenie z pomidorków i papryki w gruncie, ponieważ pomidory trapiła zaraza , a papryka miała owszem owoce ale nie zdążyły dojrzeć. Dlatego ponowna próba hodowli odbyła się pod folią. Pozdrawiam Jola.
Marne nasze doświadczenie z pomidorków i papryki w gruncie, ponieważ pomidory trapiła zaraza , a papryka miała owszem owoce ale nie zdążyły dojrzeć. Dlatego ponowna próba hodowli odbyła się pod folią. Pozdrawiam Jola.
- Kasia_Tomek
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 08:32
Piękny ogród, uwielbiam klimaty żwirowo kamienne.
Widzę że u Was można podpatrzeć sporo fajnych rozwiązań.
Stroiki mnie zwaliły z nóg
bardzo ładne.
Widzę że u Was można podpatrzeć sporo fajnych rozwiązań.
Stroiki mnie zwaliły z nóg

- jola1010
Kasiu Lubię sobie "zmajstrować" jakieś bukieciki.
Dzięki za uznanie - miło,że nasze rozwiązania się podobają - Bo ja właśnie trafiłam na nowy dla mnie wątek, który zwalił mnie z nóg i stwierdziłam ,że Wszyscy mają tak pięknie,kolorowo , a u mnie to jest tak nijak
chyba mam dzisiaj jakiegoś doła...
Pozdrawiam Jola.
Dzięki za uznanie - miło,że nasze rozwiązania się podobają - Bo ja właśnie trafiłam na nowy dla mnie wątek, który zwalił mnie z nóg i stwierdziłam ,że Wszyscy mają tak pięknie,kolorowo , a u mnie to jest tak nijak

Pozdrawiam Jola.
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
Jolu , co Ty opowiadasz?!! Masz piękny bajkowy wręcz ogród! Niejeden forumowicz Wam zazdrości (oczywiście pozytywnie)jola1010 pisze: stwierdziłam ,że Wszyscy mają tak pięknie,kolorowo , a u mnie to jest tak nijak![]()

A na doła przesyłam

Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam Mirka
- jola1010
Patryku witaj - miło Ciebie u nas gościć.
Mirko Fajnie ,że nas odwiedziłaś i przesyłasz dużo pozytywnej energii.
Myślę ,że wielu z nas ma swoje chwile słabości ,a mnie takie dzisiaj dopadły,a do tego złapało mnie jakieś "lumbago" i chodzę jak połamaniec.Chyba trzeba to wszystko rozgonić
pozdrawiam Jola.
Mirko Fajnie ,że nas odwiedziłaś i przesyłasz dużo pozytywnej energii.

pozdrawiam Jola.