Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.1
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie - drozd
Jolu Niedawno skończyliśmy plewienie a już w miejscach wcześniej plewionych znów zaczyna obić się zielono i tak 'w kółko Macieju'...Perzu Ci nie zazdroszczę ale chrzan sadziłem już wiele razy i nie chce u mnie rosnąc. Zawsze mamy problem przy kiszeniu ogórków a właśnie sezon się zaczął.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie wyskakuje w różnych miejscach rabaty, wydocznie pocięte korzenie trafiły z ziemiądrozd pisze:Jolu Niedawno skończyliśmy plewienie a już w miejscach wcześniej plewionych znów zaczyna obić się zielono i tak 'w kółko Macieju'...Perzu Ci nie zazdroszczę ale chrzan sadziłem już wiele razy i nie chce u mnie rosnąc. Zawsze mamy problem przy kiszeniu ogórków a właśnie sezon się zaczął.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Z chrzanem koleżanka też walczy wiec ja nie zaryzykuję.
Widzę że stworzyłeś różankę ?
To okrywowe róże ?
Bo jeśli tak to miałam podobny pomysł i też czekam aż się rozrosną :P
Widzę że stworzyłeś różankę ?
To okrywowe róże ?
Bo jeśli tak to miałam podobny pomysł i też czekam aż się rozrosną :P
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janusz tak się zastanawiam ta Twoja hokus pokus to jest szczepiona na pniu ? bo ja w tym roku mam ale takie nieszczepione na pniu jeszcze nie kwitną bo kupowałam je późno bez liści ale mam nadzieje że będą niezawodne ,
Genia
Genia
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Januszu, przepiękne lilie!! Trochę Ci zazdroszczę, bo moje w pąkach, ale jest zimno i deszczowo, wiec nie mam pojęcia, kiedy i jak zakwitną...
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Małżonki
Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Małżonki

- drozd
Jolu Gdyby było bliżej przyjechałbym do Ciebie po chrzan, bo ja kupuję na bazarach choć nie wiem czy to nie kopane z rowów przy szosie ( takie z ołowiem) Sezon ogórkowy się zaczął. Pierwsze ogóreczki powędrowały do słoików.
Mariolu Na przedostatnim zdjęciu pokazałem róże wielkokwiatowe - rabatowe pokazywałem wcześniej
Geniu Tak moja jest na pniu. Mam też krzaczastą ale jakaś słaba. Rośnie już dwa lata ale jeszcze nie kwitła Zawiązuje pąki ale żółkną i opadają. Fakt,że kupiłem ją bardzo słabą i jeszcze raz przekonałem się, że byle czego nie warto kupować, wyrzucić szkoda a i pożytku z niej nie ma.
Moniko
Dziękuję za ocenę moich lilii. Szkoda,że już zaczynają przekwitać. Były trochę podpędzone w doniczkach stąd to wcześniejsze kwitnienie. Jeszcze orientalne nie rozkwitły to jeszcze liliowy zapach będzie w ogrodzie przez kilkanaście dni.
Dziękujemy za pozdrowienia. Również serdecznie pozdrawiamy.
Zakwitła pierwsza Ismena

Mariolu Na przedostatnim zdjęciu pokazałem róże wielkokwiatowe - rabatowe pokazywałem wcześniej
Geniu Tak moja jest na pniu. Mam też krzaczastą ale jakaś słaba. Rośnie już dwa lata ale jeszcze nie kwitła Zawiązuje pąki ale żółkną i opadają. Fakt,że kupiłem ją bardzo słabą i jeszcze raz przekonałem się, że byle czego nie warto kupować, wyrzucić szkoda a i pożytku z niej nie ma.
Moniko
Dziękuję za ocenę moich lilii. Szkoda,że już zaczynają przekwitać. Były trochę podpędzone w doniczkach stąd to wcześniejsze kwitnienie. Jeszcze orientalne nie rozkwitły to jeszcze liliowy zapach będzie w ogrodzie przez kilkanaście dni.
Dziękujemy za pozdrowienia. Również serdecznie pozdrawiamy.
Zakwitła pierwsza Ismena

- pamelka
Cudna Ismenka, może w przyszłym roku wysadzę
A ogórki u mnie dopiero w fazie wzrostu, późno siałam
bo wszystko naraz nie sposób 

A ogórki u mnie dopiero w fazie wzrostu, późno siałam

- e-genia
Januszu to ja się o moje hokus pokus też martwię bo moje nie dawno wypuściły liście , późno kupowałam bez liści ale mam nadzieję że u mnie będzie dobrze .
Genia
Genia

- drozd
Geniu Róże nie lubią wiosennego sadzenia. Najlepiej posadzić jesienią. Do zimy dobrze ukorzenią się i na wiosnę odwdzięczą się pięknymi kwiatami.
Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie kilka fotek.
Phloks wiechowaty symbol pełni lata

Niezrównane w kwitnieniu liliowce drobne:

Kwitną już 2 tygodnie.

Rozkwitaja następne lilie:

Ostróżka samosiejka

Wierzba babilońska o listkach poskrecanych jak muszelki

Z dzisiejszego spaceru po ogrodzie kilka fotek.
Phloks wiechowaty symbol pełni lata

Niezrównane w kwitnieniu liliowce drobne:

Kwitną już 2 tygodnie.

Rozkwitaja następne lilie:

Ostróżka samosiejka

Wierzba babilońska o listkach poskrecanych jak muszelki

- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Naprawdę piękne te drone liliowce nie mowiąc o liliach. , jak się nazywają te różowe,
u mnie jeszcze w tym roku wszystko w paczkach dużą część z nich zakupiłam jesienią i czekam
na te pierwsze kwiaty, a ciągle spacerując po ogrodach podziwiam innych forumowiczek piękne ogrody wczytująć się w porady słonecznego popołudnia
Teresa
u mnie jeszcze w tym roku wszystko w paczkach dużą część z nich zakupiłam jesienią i czekam
na te pierwsze kwiaty, a ciągle spacerując po ogrodach podziwiam innych forumowiczek piękne ogrody wczytująć się w porady słonecznego popołudnia
Teresa
- e-genia
Janusz jakoś przeżyję ten rok za to w przyszłym roku będą już pięknie kwitły te róże sadzone wiosną , na zimę zabezpieczę bardzo mi na nich zależy . No i jesienią dokupię i dosadzę jeszcze róż .
Genia
Genia

- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Janusz ismena jest cudowna , mam nadzieję że moje będą również też tak ładne ---- bo od Ciebie.
Moje floksy złapała jakaś pleśń , ledwie przeżyły i pomaluku odrastają
tutaj chcę zareklamować że wszystkie rośliny które są od Drozda pięknie rosną , ale po co ta reklama skoro wszyscy to wiedzą ?
Widać w Twoim ogrodzie ogrom pracy i poświęconego czasu , cierpliwość popłaca i się opłaca - muszę sobie to wsiąść do serca
tutaj chcę zareklamować że wszystkie rośliny które są od Drozda pięknie rosną , ale po co ta reklama skoro wszyscy to wiedzą ?

Widać w Twoim ogrodzie ogrom pracy i poświęconego czasu , cierpliwość popłaca i się opłaca - muszę sobie to wsiąść do serca

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się podpisuje pod słowami Marka moje roślinki od Janusza też się zdrowo chowają
Pod drugą częścią wypowiedzi też ale o tym każdy wie

Pod drugą częścią wypowiedzi też ale o tym każdy wie

- pamelka
Ja też się podpisujęmarkonix pisze:Janusz ismena jest cudowna , mam nadzieję że moje będą również też tak ładne ---- bo od Ciebie.
tutaj chcę zareklamować że wszystkie rośliny które są od Drozda pięknie rosną , ale po co ta reklama skoro wszyscy to wiedzą ?![]()

- drozd
Teresko
Chwali się to co się ma. Nie mam tak pięknych liliowców jak Emil "em", bo bardziej zainteresowany jestem inną grupą roślin (mam na myśli canny) ale zawsze to co kwitnie w jakimś stopniu ożywia ogród. Nam dwie odmiany tych drobnych liliowców: jedne całkiem żółte bardzo się rozłażą po ogrodzie drugie o brązowym spodzie rosną w bardzo zwartej kępie.Lilie te o które pytałaś są to lilie trąbkowe o nazwie PINK PERFECTION
Nie martw się o swoje lilie na pewno zakwitną tylko trochę później. Jest w dalszym ciągu zimno choć prognozy są obiecujące.
Geniu
Pod tak troskliwą opieką na pewno przetrwają Twoje HOKUS POKUS. Cały czas mam na uwadze tę odmianę i jak tylko nadarzy się sposobność kupię.
Swoją drogą ciekawy jestem co poświęcisz, by zrobić im miejsce. A może coś przegapiłem i powiększył Ci się ogród.
Mareczku
Przykro mi ,że miałeś problemy w ogrodzie. Opóźni to wegetacje wielu roślin. Ismeny też pewnie niedawno posadziłeś, bo moje w tym roku też późno posadzone i już kwitną.
Odnośnie floksów. Moja wina,że nie powiedziałem, by po przekwitnięciu ściąć przekwitłe pędy wtedy jest lepszy dostęp powietrza i nie rzuca się pleśń a ten rok jest szczególnie sprzyjający rozwojowi tego grzyba. Do zimy powinny ładnie się rozrosnąć i zimują jako zimozielone.
Dziękuję za reklamę ale bardziej mnie to cieszy, że rośliny ode mnie nie sprawiają kłopotu a cieszą
Gosiu, Jolu
Też mi miło,że rośliny ode mnie ładnie rosną. Może kiedyś nadarzy się okazja to je odwiedzę
Nie,nie wpraszam się ale może jeszcze coś Wam dowiozę to przy okazji...
Chwali się to co się ma. Nie mam tak pięknych liliowców jak Emil "em", bo bardziej zainteresowany jestem inną grupą roślin (mam na myśli canny) ale zawsze to co kwitnie w jakimś stopniu ożywia ogród. Nam dwie odmiany tych drobnych liliowców: jedne całkiem żółte bardzo się rozłażą po ogrodzie drugie o brązowym spodzie rosną w bardzo zwartej kępie.Lilie te o które pytałaś są to lilie trąbkowe o nazwie PINK PERFECTION
Nie martw się o swoje lilie na pewno zakwitną tylko trochę później. Jest w dalszym ciągu zimno choć prognozy są obiecujące.
Geniu
Pod tak troskliwą opieką na pewno przetrwają Twoje HOKUS POKUS. Cały czas mam na uwadze tę odmianę i jak tylko nadarzy się sposobność kupię.
Swoją drogą ciekawy jestem co poświęcisz, by zrobić im miejsce. A może coś przegapiłem i powiększył Ci się ogród.
Mareczku
Przykro mi ,że miałeś problemy w ogrodzie. Opóźni to wegetacje wielu roślin. Ismeny też pewnie niedawno posadziłeś, bo moje w tym roku też późno posadzone i już kwitną.
Odnośnie floksów. Moja wina,że nie powiedziałem, by po przekwitnięciu ściąć przekwitłe pędy wtedy jest lepszy dostęp powietrza i nie rzuca się pleśń a ten rok jest szczególnie sprzyjający rozwojowi tego grzyba. Do zimy powinny ładnie się rozrosnąć i zimują jako zimozielone.
Dziękuję za reklamę ale bardziej mnie to cieszy, że rośliny ode mnie nie sprawiają kłopotu a cieszą
Gosiu, Jolu
Też mi miło,że rośliny ode mnie ładnie rosną. Może kiedyś nadarzy się okazja to je odwiedzę