Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ankowo cz.2

Post »

Ja również wchodzę do fan klubu Ani ;:138 Ania jest niesamowita potwierdzam ;:63
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta silka to mi sie nawet podoba. Musze ci Aniu powiedzieć, że mój teść również zakupił kury :) Na szczęscie nie mam ich koło domu, tylko na działce, ale też będę mieć swoje jajka i kurzeniec ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Kurek jest! :tan :tan Trochę mnie rozczarował, spodziewałam się bardziej zielonych nóżek, no trudno... :) Za to ta silka? strasznie ładne brzydkie kaczątko :;230 Ale to jest już dorosły osobnik, taka już będzie? Bardzo fajna!
W ogóle bardzo szeroka gama zakupów-drób, rośliny, grzyby, ho, ho! Widzę, że hibiskus z tych wysokich, mnie straszono, że może nie przezimować, ale wylazł i rośnie!
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Również pod wrażeniem jestem, kogutka nóżki zielone, silka jednak kurka? śmieszna jest, niech zdrowo rosną (zakupki super, grzybnia pieczarkowa prawie już do kuchni się nadaje ;:138 )
;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu Ty złota kobieta jesteś ;:180 ;:180 ;:180 i jaka wszechstronna ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O rany, jaka ta silka jest superaśna. Cudo! I te włochate łapki (obejrzałam sobie w necie). Ja chcę taką kurę!!!
Jak myślisz, czy w ogrodzie można byłoby trzymać taką kurkę? Miałaby oczywiście małą zagródkę i domek do spania a w dzień chodziłaby po ogrodzie.
I zapisuję się oczywiście do fanklubu :uszy .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Witajcie drodzy goście :wit

Marzanko, a gdzie tam. Wiesz, jak ktoś jest od wszystkiego to jest do niczego :;230

Tajeczko, ta rasa jest niezwykle przyjacielska, na razie ze względu na wiek będzie osobno, ale potem połączy się z resztą stada. Kury starsze i młode patrzą na siebie z ciekawością przez dzielącą je siatkę, nie widzę agresji. A winnika oczywiście widziałam :D Szybko działasz ;:63

Adamie- to są ok 5-6 tygodniowe kurczęta. Zielononóżka to ma być kogucik, do pilnowania stada. A silka - kurka jedwabista, to rasa azjatycka, ozdobna, ale oczywiście także niesie jajka. Na razie jedna na próbę. Co do nadążania z pracami, na szczęście kurami zajmują się jeszcze trzy osoby, więc dajemy radę. Ogródek głównie ja sama. W kuchni gotują łącznie 4 osoby. Więc żadnych nadnaturalnych zdolności jak widać nie mam ;:170

Aniu Marzanko, Basiu :oops: :oops: :oops: Nie słyszałam jeszcze takich komplementów. Zatkało mnie, naprawdę. ;:196 ;:196 ;:196 Wiele z tego co widzicie to efekty współpracy i pomocy domowników.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Zielona Aniu ! Jestem pierwszy raz w Twoim królestwie i muszę powiedzieć, że zrobił na mnie wrażenie jego bezpretensjonalny urok ! Podoba mi się Twoje podejście do świata - spokojna życzliwość i ogarnianie wszystkiego - masz piękne kwiaty ,hodujesz kurki, robisz syropy, uprawiasz pieczarki i warzywa...Do tego robisz piękne zdjęcia ! Np. to z liśćmi buraczke albo z szopką z początku Twojego wątku. Miło jest u Ciebie !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

To założymy fan klub rodziny Zielonej Ani ;:138
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, na żywo jest jeszcze fajniejsza :D Świetnie że będziesz mieć pożytki z kurek, dobrze mieć takiego teścia :)

Martuś, no nie jest to zieleń trawiasta :;230 Ale dobre i to. Silka to młodziak. Dorosła będzie miała czuprynę na głowie i łapcie na nogach, będzie chodzącym na dwóch nogach puszystym pluszakiem. Mnie mówił pan od hibiskusa, żeby ściąć jesienią i przykryć tym karpę. Na tym egzemplarzu widać kawałki badyli po zeszłym sezonie, znaczy zimował już raz.

Aniu, liczę na to że kurka. Oba nowe kurczaki są bardzo żwawe i trzymają się cały czas razem, noga w nogę :D Z grzybów mam mieć jeszcze shitake, ale zabrakło i czekam na dostawę.

Arletko :oops: ;:196 Spełniam swoje zachcianki raczej.

Asiu, z tego co czytałam to kurki jedwabiste są łatwe w hodowli, nawet dla początkujących. Ze względu na rodzaj upierzenia nie latają, więc nie trzeba wysokich ogrodzeń (ok 70cm podaje Ania Czarnota - nasza forumowiczka i redaktor Wolierki). Luzem jednak bym nie puszczała w ogrodzie bo podobno ryją jak najęte. W opinii hodowców to bardzo przyjazne kury (nawet mowa o wskakiwaniu na kolana! ), przywiązujące się do właścicieli. W dodatku bardzo dobre mamy. Więcej do poczytania np. tutaj: http://www.forum.woliera.com/viewtopic. ... sc&start=0
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamaryszku, dziękuję za wizytę :wit Staram się stworzyć ogród który jest przyjazny żywym stworzeniom, dający i coś dla oka i coś dla ciała. Jeszcze dużo do wykonania, ale forum bardzo mobilizuje, Wasze opinie dodają skrzydeł :)

Marzanko, przekażę :D ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to przyjechały drobinki. Emu słodkie i przyjazne :D Kogutek jak diabełek:wink: Jak urośnie będzie diabeł nie kogut.
Ale listopad... też tak od rana upycham pogodzie. Ale.... zjadłam pierwszą malinę. Nie do końca dojrzała, ale smak maliny był :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu dawno nie byłam a u ciebie tyle nowości :!: I tyle pochwał, więc nie będę się powtarzać tylko dołączam ;:180
Konfiturę z płatków róży robię też ucierając z cukrem i cytryną, ale nie wiem czy M dobrze zrobił syrop z kwiatów bzu.
Jakaś papka mu wyszła :D jak ty robisz? Pieczarki też będziesz hodowała?
Pozdrawiam i życzę ;:3 (u nas cały dzień pada :( ) ;:196
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Aniu super zakupy zrobiłaś :uszy a kogucik super, kurka mała biała dama :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, pierwsza malina w sezonie też już za mną :) Pogoda mnie podłamała. Niby weekend się zbliża i znowu stracony ?

Igorze, zobaczysz jakie ładne będą jak dorosną, kogut nabierze kolorów :)

Marylko ;:196 Pieczarki są w worku, na gotowym podłożu. Więc wystarczy zbierać co wyrośnie :D
Ja syrop robię tak, że najpierw gotuję wodę z cukrem i cytryną, potem dopiero wrzucam do przestygłego syropu kwiaty bez ogonków. Moczą się dwa dni, przecedzam dokładnie, wlewam do słoiczków i pasteryzuję. Jest nieco mętny od naturalnego osadu, ale nie ma mowy o papce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”