Szkoda,że w tym roku tak mało słońca.U mnie ostatnio prawie się nie otwierają.Ale ma być nareszcie lato , to będzie można porobić zdjęcia gazanii i stokrotek w pełnym rozkwicie.Czekam z niecierpliwością.
Ja wysiałam w lutym, wysadziłam w maju jak miały po 4 listki i może im jeszcze po jednym przybyło i na tym koniec... Całą rabatę zrobiłam w takiej obwódką gazaniową i mam teraz łyso Trzymam, ciekawqa jestem, czy zobaczę kwiaty
Moje też jeszcze nie kwitną a wysiewałam dość wcześnie, ona lubi ciepło i słońce , myślę że zachwycą jeszcze swoim pięknem, a to niektóre ubiegłoroczne które kwitły do samych przymrozków
Tak, sama wysiewałam, one dość długo jakby to określić... mają zastój po wysadzeniu, coś w rodzaju tempa szachisty,ale jak się już zdecydują to naprawdę rosną duże kępki,ja wysadzam po 2 czasami nawet po 3, tak na wypadek jakby którąś z sadzonek się zbuntowała, u mnie już niektóre mają pączusie ale generalnie są mniejsze niż w ubiegłym roku.
tez mam z własnego siewu ale jeszcze malutkie w tym roku jest zimno i marnie rosną , aby teraz kwitły trzeba ich wysiewać w styczniu ,ja zawsze sieję w marcu bo mi potrzebne są po kwiatach cebulowych ale może i moje zakwitną aby tylko było wreszcie ciepło i słonecznie ...
faktycznie w ofercie same cudeńka , ale jest jeden mały problem nie mam ręki do tych kwiatów kilka razy wysiewałam i efekt za każdym razem mizerny...oj, mizerny...dlatego podziwiam Twoją kolekcję i to wszystko z nasionek nie mogę doczekać się, kiedy to wszystko Ci zakwitnie pozdrawiam