"Jak dobrze wstać skoro świt..."
Chyba w tym roku jeszcze nie było naprawdę ciepłego poranka, jak Wam się zdaje? A po świętej Ance... też już nie będzie...
Czyli mamy szansę przez miesiąc jeszcze...
Agnieś... pięknie się prezentuje ogród w świetle poranka
Piękna , czarująca różana rabata i oczko ciągle urzeka.
Mój W marzy o oczku ale boi się : glonów,komarów i ,że będzie miał za mało czasu na nie
Napisz,jak Ty czy Wy radzicie sobie z oczkiem ?
Jak długo trwało jego założenie?
I wszystko napisz,co tylko chcesz na temat tego oczka:)
Z glonami nie ma większego problemu. Na wiosnę mąż przyniósł skrzek żabi i kijanki dosłownie wymiotły wszystko co pojawiło się w oczku niepożądanego. Teraz żabki już poszły, ale lilia zarosła połowę powierzchni, więc glony tak nie rosną. Na razie mam trzy rybki, ale planuję dość tak do 10-ciu. Najlepszym sposobem na glony jest filtr z lampą UV. Niestety nie jest ona tania.
Zresztą oczko też nie jest tanie. My robiliśmy je sami i kosztowało nas ponad 1000zł. Nie płaciliśmy za kamienie, a to też spory wydatek.
Zgadzam sie z Agnieszką, wydatek i wysiłek spory, ale za to późniejsze doznania bezcenne
Szum strumienia (kaskady, wodospadu, fontanny), rechot żab (prędzej czy później się zjawią), loty ważek i wo ogóle obserwacja nadwodnego życia. A pracy moim zdanie, przy oczku jest mniej niż przy rabacie bylinowej
Aga Twoje ogrodowe jeziorko jest zachwycające, ja po prostu zazdroszczę wody w ogrodzie, marzy mi się.....może kiedyś.....a teraz podziwiam takie piękności i nad nimi wzdycham
Cudowna kompozycja w skrzynce, a róże....zachwycające
Witaj Agnieś ! Twoje oczko jest warte włożonego wysiłku i pieniędzy ! Bardzo zdobi ogród, przynosi wiele radości, ale i pracy chyba wymaga...? Czasem czytam w prasie ogrodniczej, jakie zabiegi są konieczne. Jak sobie z tym radzisz?
Trzymam kciuki za powodzenie uprawy Twojego drzewka figowego!
Witaj Agnieś- cudnie u Ciebie :0 Gratuluje drzewka figowego ) Będziesz go uprawiała w gruncie - czy jako tarasowiec ?
Musze skopiować sobie Twoje oczko wodne- bardzo mi się podoba ...GRATULUJE
Agnieszko róże rozszalały się u Ciebie jak obficie kwitną - piękny widok .
Oczko bardzo efektowne , lilie jeszcze nie kwitną w oczku wodnym ? Ale widzę , że pączki mają , więc pewnie już niedługo ,
konieczkie pokaż fotki kwitnących .