Fajniutki fikus od Edytki a w ogrodzie jak zwykle pięknie i kwitnąco...

Agnieszko wiem że z rozmiarem doniczki trochę przesadziłam ale nie mam chwilowo mniejszejAGA Z pisze:Świetne nowości. Oczywiście Serpensik najładniejszy.![]()
Tylko czy on nie ma za dużej doniczki![]()
Hoje lubią ciasno.
Kasiu po wierzchu tylko dałam samą ziemię....ogólnie posadziłam ją w mieszance ziemi uniwersalnej z torfem plus perlitkatarzyneczka pisze:Aniu i przede wszystkim chyba wymiana podłoża by jej się przydałaZ tego co widzę, posadziłaś ją do jakiegoś uniwersalnego, a ona potrzebuje bardzo przepuszczalnego. Mieszanka uniwersalnej, storczykowej i perlitu byłaby najlepsza. Ewentualnie uniwersalnej z dużą ilością perlitu.
Mirku tak do końca to jeszcze nie....oglądam się za hojami ale jak na razie dobrze mi idzie powstrzymywanie się przed kupnem którejśMiro78 pisze:No i Anię dopadł wirus hojkowy![]()
Te ,to już widać ,sporawe okazy
Alinko postaram się w najbliższym czasie zrobić sesję fotograficzną moim epipremnum....za dnia zbytnio nie mam czasu bo jestem zajęta remontem tzn. pomagam M i nie bardzo mam jak@lina pisze:Aniu ja to bym bardzo poprosiła o fotki Twoich epipremnum, kiedyś strasznie się nimi zachwyciłamZ przyjemnością bym popatrzyła (jeśli to nie kłopot) a myślę, że nie tylko ja...