Storczyki Wiolety

Zablokowany
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyki Wiolety

Post »

Piękna ta biel z dodatkiem różu na Dendrobium. Ładnie Ci zakwitł. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne dendrobium nobile...ta biel przyciąga wzrok ;:138 Gratuluje przyrostów u Berry Oda i pędziku na pierworodnym ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dendrobium jest piękne!!!
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Wioletko, pięknie zakwitło Dendrobium ;:138

Gratuluję pędzika i przedłużeń na białym gigancie, to bardzo cieszy ;:108
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wioletko dendrobium masz przepiękne ;:63 Gratuluję nowych pędzików. ;:138
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Wiolu widziała że zaglądałaś do pani storczykowej wczoraj ,mam do ciebie pytanie ,może Ty mogła byś mi coś podpowiedzieć odnośnie robali które zauważyłam w moich sabotkach .Szukam wszędzie gdzie się tylko da jakiejś podpowiedzi ,porady bo wiesz że ja jestem zielona czyli początkująca.Bardzo chciała bym żeby udało się je uratować
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiolu to znów ja czy twoja miniaturka ta ze strony 42 pachnie? bo ja kupiłam chyba taką samą, tylko że w cętki i z rana pachnie.W jakich warunkach trzymasz swoją w słońcu czy w jasnym miejscu ? pytam bo na moim nie było żadnej informacji.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Celinko, Kasiu, Joasiu, Justynko, Dusiu, Asiu, Edytko- dziękuję za miłe słowa odnośnie moich storczyków ;:196 ;:4

Kasiu- prawdę mówiąc nie wiem, czy ona pachnie :oops: Postawiłam ją u Teściów na parapecie i biorę ją tylko do moczenia. Stoi na wsch. parapecie.

Na dniach postaram się zrobić jakieś nowe zdjęcia ;:108
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55

Post »

Witaj Wioletko! Przejrzałam Twoją kolekcję i jestem pod wrażeniem różnorodności ;:108 Jednak to prawda, że jak człowiek się zaloguje na tym forum to mania na tle storczyków rozwija się w zastraszającym tempie :D :;230
Gratuluję pędów na Miltonii : to prawdziwe mistrzostwo doprowadzić ją do kwitnienia ;)
Twoje Dendrobium nobile urzekło mnie ;:167 Długo czekałaś na rozwinięcie pączków? Bo moje "wypustki" zatrzymały się w miejscu.... :(
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiolu dziękuję ;:180 za informację i czekam z nie cierpliwością na nowe zdjęcia twoich piękności ;:108
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj u mnie Moniko :wit
To prawda, że po obejrzeniu kolekcji storczykomaniaków, chce się więcej i więcej...
Prawdę mówiąc sama byłam w szoku, kiedy zobaczyłam pędy na Miltonii :wink:
Co do D. nobile, to myślę, że pączki się rozwijają jakieś dwa tygodnie , ale nie jestem pewna :roll:

Nie ma za co Kasiu :wink:
Chciałam wkleić aktualną fotkę pączków Miltonii, ale tinypic oszalał i od wczoraj nie chce przyjmować zdjęć ;:14
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Wioletko to u mnie już ponad tydzień są dwa wypustki na Dendrobium nobile i stoją w miejscu niestety.. :(Ale jestem cierpliwa i wierze, że w końcu ruszą z kopyta... Stoją na balkonie więc mają różnicę temperatur więc miejmy nadzieję, że pobudzi je to do kwitnienia ;)
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaa, widzisz Moniko- dobrze Cię nie zrozumiałam- myślałam, że chodzi Ci o samo otwarcie się pąków ;:223
Rozwinięcie wypustek trwa trochę dłużej, tym bardziej, że trzymasz roślinę na balkonie, a teraz- przynajmniej u mnie- jest zimno.
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Przepraszam widocznie źle określiłam swój problem :oops: U mnie na balkonie w dzień ciepło a wieczorem i rankiem chłodno. Ale myślała, że pobudzi go to do puszczenia kolejnych wypustek . Powiedz mi czy wynosisz swoje Dendrobium na balkon? A jeśli tak to kiedy wnosisz z powrotem do domku? Dopiero zaczynam przygodę z Dendrobium typu nobile , bo wcześniej nie miałam gdzie je kupić ;:223 A teraz mam dwie sztuki :tan
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, ja swoje dendrobium kupiłam w lutym na przecenie- przekwitnięte. W sumie miało dwa pędy z pąkami (małe), ale jak dotarłam do domu i rozpakowałam go z papieru, byłam w szoku- Cała roślina oblepiona była wełnowcem :shock: ;:214
Że też ja w kwiaciarni nie popatrzyłam ;:223 Po dokładnym umyciu i oprysku odpadł jeden pęd, a po niedługim czasie drugiego oderwałam, bo wyglądał nieciekawie :roll: Roślinka długo stała odizolowana od pozostałych. W międzyczasie wypuściła dwie wypustki i kiedy stwierdziłam, że zagrożenie minęło- postawiłam ją na parapet z innymi kwiatami.
Jak widzisz- nie miałam jeszcze okazji wynieść jej na balkon, bo cały czas kwitnie :P

Twojego z wypustkami ja bym zabrała do domu, żeby spokojnie sobie rosły i niedługo zakwitły :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”