Ogródek Doroty-dodad cz.2
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2
Dorotko u mnie też ślimaki mają raj ciągle pada i jest wilgotno- środowisko dla nich sprzyjające. 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, jak nisko przycinasz jasminowca po kwitnieniu? Też muszę tę operację przeprowadzić na moim brzydactwie...
Pogoda chyba jednak niestety raczyła sie zdecydować, temperatura na poziomie 15 stopni to jakieś żarty
Pogoda chyba jednak niestety raczyła sie zdecydować, temperatura na poziomie 15 stopni to jakieś żarty

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wpadłam od Marty zobaczyć tego wyplewionego tułaczadodad pisze:Obiecałam zdjęcie panoszącego się tułacza. To miejsce było bardzo dokładnie przeplewione
Uploaded with ImageShack.us

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
To u Was leje? U mnie od soboty bez deszczu. A zapowiadali straszliwe ulewy. Bardzo się martwiłam, bo w sobotę urządzałam imieniny synowi. Było 10 chłopców. Jak sobie pomyślałam, że będą siedzieli w domu podczas deszczu to chciałam odwołać tę imprezę. Ale całe szczęście była wspaniała pogoda i wszyscy siedzieli przede wszystkim na dworze.
Za to w piątek lało jak z cebra, a z kolei ja miałam imprezę integracyjną z pracy na powietrzu. Mimo deszczu było ekstra.
Życzę wszystkim, którzy mają dosyć deszczy
Za to w piątek lało jak z cebra, a z kolei ja miałam imprezę integracyjną z pracy na powietrzu. Mimo deszczu było ekstra.
Życzę wszystkim, którzy mają dosyć deszczy

- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
To nie możliwe, żeby on tak się plenił. U mnie posadzony w zeszłym roku, w tym się nie pojawił. I to bez plewienia...

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ewo-Igiełko, gdybym wiedziała, że masz taki problem z tułaczem to bym ci troszke podesłała. Wysyłałam dziewczynom, mam nadzieję, że mnie nie będa przeklinać
Aktualnie walczę z nim Rundapem. Jak tylko pogoda sie poprawi to biorę jakiś pędzej i idę malować stężonym, bo opryski już na niego nie działają. Odradza się jak feniks z popiołów
Gosiu, u nas w sobotę było jeszcze jako tako, tzn trochę padało, ale było ciepło. Za to dziś deszcz, zimno i ponuro. I to podobno pierwszy dzień astronomicznego lata, Niepoważne
. Jak fajne towarzystwo na imprezie to i deszcze nie straszne
Jolu, nie chciałam was straszyć i to jest najmniej "zainfekowane" miejsce. Radzę wsadź go do doniczki. A może tylko na mojej glinie mu tak dobrze, sama nie wiem
Aguś, w jasminowcu wytnę najstarsze gałęzie, bo bardzo się zagęścił a resztę trochę skrócę. W tej chwili prawie leży, bo kwiaty nasiąkły i są bardzo ciężkie. Boję sie o lilie rosnące pod nim, bo nawet ich nie widać. Mam nadzieję, że się nie połamią.
Agnieszko, ślimaki... ech niekończąca sie historia.... Nawet nie chce mi się pisać.
Troszke maleństw na poprawienie nastroju. Miriam, wiem, że jesteś miłośniczką rojników

Gosiu, u nas w sobotę było jeszcze jako tako, tzn trochę padało, ale było ciepło. Za to dziś deszcz, zimno i ponuro. I to podobno pierwszy dzień astronomicznego lata, Niepoważne

Jolu, nie chciałam was straszyć i to jest najmniej "zainfekowane" miejsce. Radzę wsadź go do doniczki. A może tylko na mojej glinie mu tak dobrze, sama nie wiem

Aguś, w jasminowcu wytnę najstarsze gałęzie, bo bardzo się zagęścił a resztę trochę skrócę. W tej chwili prawie leży, bo kwiaty nasiąkły i są bardzo ciężkie. Boję sie o lilie rosnące pod nim, bo nawet ich nie widać. Mam nadzieję, że się nie połamią.
Agnieszko, ślimaki... ech niekończąca sie historia.... Nawet nie chce mi się pisać.
Troszke maleństw na poprawienie nastroju. Miriam, wiem, że jesteś miłośniczką rojników

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Urocze te maluchy. 

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
I jak pięknie posadzone. Super w tych kamieniach!
Dorotko, czy te rozchodniki rosną tak na kamieniu z garstką ziemi? Bardzo podoba mi się ten pomysł.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Agnieś to rojniki
Nie potrzebują dużej ilości podłoża. Wystarczy im byle szczelina 

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Dorotko, zachwycające te zdjęcia. Niby tylko kamień, mech, rozetka rojnika. A ile znaczeń ukrytych, jak w ogrodzie Zen 

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Dorotko cudne skalne zdjęcia. Mech , rojniki i kamienie - proste i doskonałe
Coś miałam napisać, ale mi wyleciało z głowy po tych ostatnich zdjęciach...

Coś miałam napisać, ale mi wyleciało z głowy po tych ostatnich zdjęciach...
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Dorotko, zachwycające rojniki
moje posadzone w ziemi przerastają trawką
już mam po dziurki plewienia, a teraz wróciłam i znów masę roboty
W kamieniach to jest to
ale u Ciebie kamieni pod dostatkiem, nie tak, jak u nas.

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
OOOOO Dorotko - zachwycające .. to takie "moje " klimaty ... jestem pod wrażeniem