U mnie zupełnie nie zachowują się jak przystało na woskowiaczka, a długością kwitnienia to bliżej jej raczej do equestris
Baryczkowe Storczyki
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Baryczkowe Storczyki
Kamilko mam pytanie czy Twoja avila (woskowy uszatek ) ma trwałe kwiaty?
U mnie zupełnie nie zachowują się jak przystało na woskowiaczka, a długością kwitnienia to bliżej jej raczej do equestris

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, ten Phal. utrzymuje kwiaty dłużej niż pH. eq., ale nie tak jak inne woskowe. Np. rudzielec utrzymuje kwiaty o wiele dłużej 
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Mój też dłużej, ale za krótko - szkoda jest taki piękny 
Pozdrawiam Dorota!
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo pięknie kwitną Twoje Skarby- różowy mnie zauroczył.
Biały ma ładną mordeczkę. No i czekam na kwiaty den. phal. a skoro niespodzianka to ciekawe czy Ci się spodoba

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Śliczne storczyki a zwłaszcza "Uszatek"
Czemu go tak nazwałaś?
Czekam z niecierpliwością aż Twoja niespodzianka Dendrobium otworzy dzióbek
Ja strzelam , że będzie biały :P Na pewno będzie piękny i może będzie pachniał 
Kamilo, niucham, niucham, ale nigdy nic nie pachnie... Ludzie na mnie jak na głupią patrzą - "bo storczyki przecież nie pachną".. Będę szukać woskowych i dopiero wtedy wąchać
Twoja mama też ma piękności, tak dawkujesz, ale zdaje się że parę sztuk już ma
Twoja mama też ma piękności, tak dawkujesz, ale zdaje się że parę sztuk już ma
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Piękności. Ten biały maminy naprawdę robi na mnie wrażenie. Ja bałam się puścić łodyżkę tak swobodnie, obawiałam się że pęknie pod ciężarem kwiatów.. Teraz żałuję. One potrafią chyba unieść spory ciężar? Taki kaskadowo rosnący marzy mi się bardzo...
Magda
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow...jak pięknie
Lubię wchodzić na ten wątek, zawsze się czymś pięknym oczy nacieszy
Naprawdę macie z Mamą rękę do roślinek
U mnie żaden storczyk nie pachnie, ale ja mam tylko phal, jakoś do innych nie mogę się przekonać ;) Może z czasem do nich "dorosnę" ;)
Naprawdę macie z Mamą rękę do roślinek
U mnie żaden storczyk nie pachnie, ale ja mam tylko phal, jakoś do innych nie mogę się przekonać ;) Może z czasem do nich "dorosnę" ;)
- Baryczka

Dorotko, szkoda, bo to również jest jeden z moich ulubionych Phal.
Aniu, na pewno mi się spodoba, ostatnio zakochałam się w dendrobiach
Monia, nazywam go Uszatek, bo jak go kupiłam (z przec. za 5zł) to najmłodsze listko miał dziwnie wywinięte, z czasem się wyprostowało, ale kolejne młode rosnące nad tym wygiętym też krzywo rośnie. Taki typ dziwny
Dendrobium mi wygląda na różowe, robimy zakład?
Ewo, Mama ma 14 Phal. Kilka dostała, reszta jest ode mnie. W tym roku nieźle zaszalały, bo aż 8 ma pędy
Za pachnącymi rozglądaj się, aż w końcu trafisz, wąchaj szczególnie te żółte i pomarańczowe!
Madziu, kilka razy nie podpinałam pędów u Phal. i nic złego się nie stało. ten biały jest podpięty, aż pod pierwszy kwiatek, dalej spada kaskadowo, efekt był zamierzony
Jednak nie wszystkie tak chętnie zwisają, zwróć uwagę na poprzednią stronę i fioletowego Phal., który śmiało rośnie w górę 
Dusiu, dziękuję, ale piękności to bardziej u Ciebie są
Anetko, zapraszam częściej
Ja też bałam się innych gatunków, bałam się, że nie podołam, zaczęło się od przecenionej kambrii, teraz m/w Phal. i innych gatunków mam pół na pół.
Dziękuję Wam, że zaglądacie do mnie, bardzo cieszy mnie Wasze uznanie, miłe słowa.

Aniu, na pewno mi się spodoba, ostatnio zakochałam się w dendrobiach
Monia, nazywam go Uszatek, bo jak go kupiłam (z przec. za 5zł) to najmłodsze listko miał dziwnie wywinięte, z czasem się wyprostowało, ale kolejne młode rosnące nad tym wygiętym też krzywo rośnie. Taki typ dziwny
Ewo, Mama ma 14 Phal. Kilka dostała, reszta jest ode mnie. W tym roku nieźle zaszalały, bo aż 8 ma pędy
Madziu, kilka razy nie podpinałam pędów u Phal. i nic złego się nie stało. ten biały jest podpięty, aż pod pierwszy kwiatek, dalej spada kaskadowo, efekt był zamierzony
Dusiu, dziękuję, ale piękności to bardziej u Ciebie są
Anetko, zapraszam częściej
Dziękuję Wam, że zaglądacie do mnie, bardzo cieszy mnie Wasze uznanie, miłe słowa.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Kamilko pokazałaś piękności.Wszystkie cudne,ale uszatek podoba mi się najbardziej.No i drzewko piękne 
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
- Henrykbb

- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Kamilko,pięknie zwisa ten biały,ja mam kwietnik "pionowy",do sufitu i właśnie tak chciałbym na nim prowadzić pędy.Powiedz,czy próbowałaś kiedyś kształtować tak pędy,czy jest to w ogóle możliwe?
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kamilko możemy robić zakład
Tylko chciałabym pączki zobaczyć z bliska :P No i o co ten zakład? Bo chyba nie o storczyka? 
Ależ piękny wisielec z tego białaska i tak bogato obsypany główkami kwiatowymi w dół
jestem zachwycona
jestem zachwycona
Patrysia
- Baryczka

Aniu, dziękuję
Henryku, kilka razy puszczałam pędy "na żywioł", wiem już, że najlepiej to wygląda u Phal., które mają dość krótkie pędy, te długie wyglądają kiepsko, lepiej je poprowadzić klasycznie po kijku lub naokoło na pałąku. Zresztą sam zobacz jak to u mnie wyglądało:
Plamisty miał dość krótkie pędy:
Nawet trudno mu było fotkę zrobić
Patrysiu, ja również nie mogę się na niego napatrzeć. A Mama jak tylko jestem w domu, to każe mu fotki robić
Henryku, kilka razy puszczałam pędy "na żywioł", wiem już, że najlepiej to wygląda u Phal., które mają dość krótkie pędy, te długie wyglądają kiepsko, lepiej je poprowadzić klasycznie po kijku lub naokoło na pałąku. Zresztą sam zobacz jak to u mnie wyglądało:
Plamisty miał dość krótkie pędy:
Ten miał długaśny pęd, który bez podpięcia wyglądał jak bicz
Monia, a co proponujesz? W sumie storczyk to taka nuda, co nie?
Patrysiu, ja również nie mogę się na niego napatrzeć. A Mama jak tylko jestem w domu, to każe mu fotki robić
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila