Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Hmmmm... zjadłoby się rogaliczka z różą. Niebo w gębie.
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

asia0809 pisze:Hmmmm... zjadłoby się rogaliczka z różą. Niebo w gębie.
Ja to bym pączka z różą wolała. A jak jakieś ciekawe dżemiki czy konfitury Aniu wypróbujesz to się podziel się przepisem :D

Aniu jeszcze jedno czy tym burakom liściowym można skubać liście na bieżąco tak jak w przypadku szpinaku czy trzeba czekać aż burak osiągnie rozmiary docelowe?
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Renatko, oj pada i to cięgiem. 11 stopni nie zachęca do wyjścia z domu. Ale czy ja wytrzymam cały dzień bez ogródka?

Marzanko, gotowało się, tylko nie zdążyłam już wstawić relacji, bo zastała mnie ciemna noc. A co robiłam - ano, pierwszy raz spróbowałam gołąbki w liściach winorośli.

Drogie Asie, na pączki czy rogaliki przyjdzie czas :) Na razie zapasy. Na pewno będę informować o aktualnych przepisach :)

Asiu, buraka liściowego skubałam na bieżąco. Nic mu nie zaszkodziło, rósł do jesieni coraz większy.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Aniu, przeglądałam zaległe strony Twojego wątku i coraz bardziej ślina zbierała się w ustach.Pod koniec to już prawdziwy ścisk jelit. Tak się bardzo zachciało pokosztować Twoich pyszności. Jestem również za tym abyś utworzyła wątek z przepisami ilustrowanymi fotkami. Takie obrazki mobilizują do podjęcia własnej radosnej twórczości kulinarnej. Ja już mam Twoje trzy przepisy zanotowane w kajeciku :D Różę pomarszczoną zakupiłam dwa lata temu właśnie pod kątem konfiturki.
Ogóreczki zapowiadają się smakowicie. A jak z pomidorkamiu Ciebie, bo moje pod folią jeszcze we wczesnej fazie kwitnienia. Te w gruncie również zaczynają kwitnąć, tyle tylko, że są mniejsze.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, ogórki wiążą owoce i pod folią i w gruncie, co mnie bardzo cieszy. Pomidory jak u Ciebie, dopiero kwitną, nie widziałam jeszcze zawiązków. W gruncie pomidorów nie sadziłam w tym sezonie. Wątek kulinarnych eksperymentów być może powstanie dzisiaj ;:224
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ANIU ;:167
Pospacerowałam ja sobie ,pospacerowałam to Twoich stronach na forum .Zdjęcia a jakże bardzo ładne ,bo ogród bardzo ładny ;:63 Spotkałam na trasie wspaniałe ,zrobione przez ciebie przetwory . Jakoś nie wiem jak zrobić konfiturę z płatków róży . Przepis na pyszny soczek z czarnego bzu już spisany .Czy możesz jeszcze zdradzić przepis na konfiturę z róży ;:196
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Łał takie gołąbki też robiłąm ale nie specjalnie nam smakowały :?
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Aniu właśnie rano pogoda fatalna choć nie padało to strasznie zimno 10*, teraz niby cieplej całe 18* ale i tak przenikliwy chłód :roll: kiepskie lato się zaczyna. Ja tylko posadzić nowe zakupy byłem po pikowałem roślinki i poszedłem do domu.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Noooooooooo... będzie kulinarny wątek? ;:63 ;:63 ;:65 ;:65 Nie zapomnij linku w stopce dodać :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosenko, bardzo się cieszę że do mnie zawitałaś ;:196 Jak zrobić taką najłatwiejszą konfiturę ucieraną podaję w nowym wątku tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=35795

Marzanko , ja robiłam te gołąbki po raz pierwszy i akurat wyszły smaczne, ale to pewnie kwestia gustu, przyzwyczajeń i przepisu, bo tych jest wiele. Moje miały złożony smak, lekko słodki, lekko kwaskowaty, a przy tym bardzo były aromatyczne.

Adrianie, nie jesteśmy zbytnio rozpieszczani w weekendy, kiedy jest czas na nadrobienie zaległości ogrodowych. Ja wyszłam popracować dopiero po 15, kiedy nieco obeschło. Posadziłam trochę młodych bylin na nowej rabatce (oczywiście było zdejmowanie darni i kopanie), poplewiłam. I już wieczór się zrobił.

Dominiko, już gotowe. Teraz tylko oby mój zapał nie ostygł ;:224
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37

Post »

Witaj Aniu!
Widzę, że dzisiaj miałaś pracowity dzień :wink: . Pędzę zobaczyć nowy wątek.
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Aniu ale ty jesteś zapobiegliwa jak pszczółka przetwory nalewki warzywka i.....gołąbki w winorośli. ;:137 to już ci rosół i podłoże się znudził .fajne sąsiedztwo z konikami masz frajdę mnie się to marzy ale mam mało miejsca ,no i w mieście co one by jadły......no chyba że jedzą ślimaki :;230 :;230 :;230

ogród u stop klasztoru
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

zameldowałam się w kuchni Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, Marzanko ;:196 ;:196

Alinko my mamy działki na skraju miasta, po sąsiedzku łąki, lasy to konie mają gdzie biegać i co jeść. Nigdy nie lubiłam robić dań tradycyjnych, zawsze jakieś dziwactwa się mnie trzymały w kuchni :)

Kolorki z dzisiejszego szarego dnia:
Pierwsze cantedeskie. Miały być czerwone.
Obrazek

Ogóreczniki panoszą się wszędzie, w tle ruta i wiesiołek.
Obrazek

Na rabacie róża NN, prawie padła po zimie, ale odbiła.
Obrazek

Głowienka w fioletowej odsłonie. Jest też różowa, ale do kompletu brakuje białej, karminowej i lawendowej.
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Fajne te ogóreczniki, że też o nich nie pomyślałam :roll:
Zablokowany