Ankowo cz.2
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ankowo cz.2
Hmmmm... zjadłoby się rogaliczka z różą. Niebo w gębie.
Ja to bym pączka z różą wolała. A jak jakieś ciekawe dżemiki czy konfitury Aniu wypróbujesz to się podziel się przepisemasia0809 pisze:Hmmmm... zjadłoby się rogaliczka z różą. Niebo w gębie.

Aniu jeszcze jedno czy tym burakom liściowym można skubać liście na bieżąco tak jak w przypadku szpinaku czy trzeba czekać aż burak osiągnie rozmiary docelowe?
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko, oj pada i to cięgiem. 11 stopni nie zachęca do wyjścia z domu. Ale czy ja wytrzymam cały dzień bez ogródka?
Marzanko, gotowało się, tylko nie zdążyłam już wstawić relacji, bo zastała mnie ciemna noc. A co robiłam - ano, pierwszy raz spróbowałam gołąbki w liściach winorośli.
Drogie Asie, na pączki czy rogaliki przyjdzie czas
Na razie zapasy. Na pewno będę informować o aktualnych przepisach 
Asiu, buraka liściowego skubałam na bieżąco. Nic mu nie zaszkodziło, rósł do jesieni coraz większy.
Marzanko, gotowało się, tylko nie zdążyłam już wstawić relacji, bo zastała mnie ciemna noc. A co robiłam - ano, pierwszy raz spróbowałam gołąbki w liściach winorośli.
Drogie Asie, na pączki czy rogaliki przyjdzie czas

Asiu, buraka liściowego skubałam na bieżąco. Nic mu nie zaszkodziło, rósł do jesieni coraz większy.
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Aniu, przeglądałam zaległe strony Twojego wątku i coraz bardziej ślina zbierała się w ustach.Pod koniec to już prawdziwy ścisk jelit. Tak się bardzo zachciało pokosztować Twoich pyszności. Jestem również za tym abyś utworzyła wątek z przepisami ilustrowanymi fotkami. Takie obrazki mobilizują do podjęcia własnej radosnej twórczości kulinarnej. Ja już mam Twoje trzy przepisy zanotowane w kajeciku
Różę pomarszczoną zakupiłam dwa lata temu właśnie pod kątem konfiturki.
Ogóreczki zapowiadają się smakowicie. A jak z pomidorkamiu Ciebie, bo moje pod folią jeszcze we wczesnej fazie kwitnienia. Te w gruncie również zaczynają kwitnąć, tyle tylko, że są mniejsze.

Ogóreczki zapowiadają się smakowicie. A jak z pomidorkamiu Ciebie, bo moje pod folią jeszcze we wczesnej fazie kwitnienia. Te w gruncie również zaczynają kwitnąć, tyle tylko, że są mniejsze.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- Zielona_Ania
Olu, ogórki wiążą owoce i pod folią i w gruncie, co mnie bardzo cieszy. Pomidory jak u Ciebie, dopiero kwitną, nie widziałam jeszcze zawiązków. W gruncie pomidorów nie sadziłam w tym sezonie. Wątek kulinarnych eksperymentów być może powstanie dzisiaj 

Witaj ANIU
Pospacerowałam ja sobie ,pospacerowałam to Twoich stronach na forum .Zdjęcia a jakże bardzo ładne ,bo ogród bardzo ładny
Spotkałam na trasie wspaniałe ,zrobione przez ciebie przetwory . Jakoś nie wiem jak zrobić konfiturę z płatków róży . Przepis na pyszny soczek z czarnego bzu już spisany .Czy możesz jeszcze zdradzić przepis na konfiturę z róży 

Pospacerowałam ja sobie ,pospacerowałam to Twoich stronach na forum .Zdjęcia a jakże bardzo ładne ,bo ogród bardzo ładny

Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
- marzanka
- Od: 21 lut 2010, o 22:01
Łał takie gołąbki też robiłąm ale nie specjalnie nam smakowały 

Aniu właśnie rano pogoda fatalna choć nie padało to strasznie zimno 10*, teraz niby cieplej całe 18* ale i tak przenikliwy chłód
kiepskie lato się zaczyna. Ja tylko posadzić nowe zakupy byłem po pikowałem roślinki i poszedłem do domu.

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Noooooooooo... będzie kulinarny wątek?
Nie zapomnij linku w stopce dodać 

- Zielona_Ania
Wiosenko, bardzo się cieszę że do mnie zawitałaś
Jak zrobić taką najłatwiejszą konfiturę ucieraną podaję w nowym wątku tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=35795
Marzanko , ja robiłam te gołąbki po raz pierwszy i akurat wyszły smaczne, ale to pewnie kwestia gustu, przyzwyczajeń i przepisu, bo tych jest wiele. Moje miały złożony smak, lekko słodki, lekko kwaskowaty, a przy tym bardzo były aromatyczne.
Adrianie, nie jesteśmy zbytnio rozpieszczani w weekendy, kiedy jest czas na nadrobienie zaległości ogrodowych. Ja wyszłam popracować dopiero po 15, kiedy nieco obeschło. Posadziłam trochę młodych bylin na nowej rabatce (oczywiście było zdejmowanie darni i kopanie), poplewiłam. I już wieczór się zrobił.
Dominiko, już gotowe. Teraz tylko oby mój zapał nie ostygł

Marzanko , ja robiłam te gołąbki po raz pierwszy i akurat wyszły smaczne, ale to pewnie kwestia gustu, przyzwyczajeń i przepisu, bo tych jest wiele. Moje miały złożony smak, lekko słodki, lekko kwaskowaty, a przy tym bardzo były aromatyczne.
Adrianie, nie jesteśmy zbytnio rozpieszczani w weekendy, kiedy jest czas na nadrobienie zaległości ogrodowych. Ja wyszłam popracować dopiero po 15, kiedy nieco obeschło. Posadziłam trochę młodych bylin na nowej rabatce (oczywiście było zdejmowanie darni i kopanie), poplewiłam. I już wieczór się zrobił.
Dominiko, już gotowe. Teraz tylko oby mój zapał nie ostygł

Witaj Aniu!
Widzę, że dzisiaj miałaś pracowity dzień
. Pędzę zobaczyć nowy wątek.
Widzę, że dzisiaj miałaś pracowity dzień

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Aniu ale ty jesteś zapobiegliwa jak pszczółka przetwory nalewki warzywka i.....gołąbki w winorośli.
to już ci rosół i podłoże się znudził .fajne sąsiedztwo z konikami masz frajdę mnie się to marzy ale mam mało miejsca ,no i w mieście co one by jadły......no chyba że jedzą ślimaki
ogród u stop klasztoru

ogród u stop klasztoru
- Zielona_Ania
Jolu, Marzanko
Alinko my mamy działki na skraju miasta, po sąsiedzku łąki, lasy to konie mają gdzie biegać i co jeść. Nigdy nie lubiłam robić dań tradycyjnych, zawsze jakieś dziwactwa się mnie trzymały w kuchni
Kolorki z dzisiejszego szarego dnia:
Pierwsze cantedeskie. Miały być czerwone.
Ogóreczniki panoszą się wszędzie, w tle ruta i wiesiołek.
Na rabacie róża NN, prawie padła po zimie, ale odbiła.

Głowienka w fioletowej odsłonie. Jest też różowa, ale do kompletu brakuje białej, karminowej i lawendowej.

Alinko my mamy działki na skraju miasta, po sąsiedzku łąki, lasy to konie mają gdzie biegać i co jeść. Nigdy nie lubiłam robić dań tradycyjnych, zawsze jakieś dziwactwa się mnie trzymały w kuchni

Kolorki z dzisiejszego szarego dnia:
Pierwsze cantedeskie. Miały być czerwone.

Ogóreczniki panoszą się wszędzie, w tle ruta i wiesiołek.

Na rabacie róża NN, prawie padła po zimie, ale odbiła.

Głowienka w fioletowej odsłonie. Jest też różowa, ale do kompletu brakuje białej, karminowej i lawendowej.

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Fajne te ogóreczniki, że też o nich nie pomyślałam