Moje kaktusiki i sukulenty - katrina26

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kaktusiki i sukulenty

Post »

Nikt mnie nie odwiedza więc pora odświeżyć wątek ;)
A jednak będzie kwiatuszek ;:138
Obrazek
Obrazek
Nie myślałam że takie maleństwo zdecyduje mi się na kwiaty :)
Awatar użytkownika
mika78
200p
200p
Od: 17 lip 2009, o 08:32

Post »

Kasiu ja cię odwiedzam tylko nie zawsze coś piszę :wit ,biedronkowe zakupy super ja niestety mam za daleko do niej.
Śliczne kwitnące ;:138
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Dominiko, to taki żart był :) Wiadomo że czasem nie ma się weny żeby odpisać ;) Ja często nie pozostawiam śladu po moich wizytach :) Dziękuję za odwiedziny i pochwały dla kwitnących.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, ja do Was zagladam i szybciutko uciekam aby w kilka wolnych chwil jak najwiecej Was odwiedzic i zobaczyc co u Waszych sukulentów słychać.
Melak szaleje ;:138
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
basia57
500p
500p
Od: 4 cze 2010, o 00:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasieńko witam, ale piękności ;:138
Te kropki na kaktusiku wyglądają mi na tarczniki, paskudy zżarły mi kiedyś cała paprotkę :(
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

kati-1976 pisze:Kasiu, ja do Was zagladam i szybciutko uciekam aby w kilka wolnych chwil jak najwiecej Was odwiedzic i zobaczyc co u Waszych sukulentów słychać.
Melak szaleje ;:138
Kasiu ty masz sporo zajęć a jeszcze rana po cesarce pewnie boli :( Dziękuję za wizytę i w imieniu melaka :)
basia57 pisze:Kasieńko witam, ale piękności ;:138
Te kropki na kaktusiku wyglądają mi na tarczniki, paskudy zżarły mi kiedyś cała paprotkę :(
Basiu to nie tarcznik, na pewno, próbowałam zdrapać, ale to mikroskopijne jest prawie, i jak przecięłam odcinając podgniłą część, to czerwona kreseczka ciągnęła się aż do tkanki przewodzącej. Myślę że to zaczątki korzonków są. Ta część znajduje się w ziemi. Mam nadzieję że się nie mylę :? Widać nawet dwa korzonki
Obrazek
Fiolimena
200p
200p
Od: 22 maja 2010, o 22:48

Post »

Same piękności u Ciebie Kasieńko ;:108. Śliczna kolekcja ;:224. Jestem pod wrażeniem :D. Policzyłaś je kiedyś, czy może już się gubisz w liczeniu Kasiu :?:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Filomeno, przy niektórych forumowiczach to ja mam skromniuteńką kolekcję :) Nie liczyłam nigdy, często coś nowego znoszę, niektóre maleństwa nie przetrzymują u mnie próby czasu niestety :( Ja już się martwię co będzie zimą, bo miejsce na zimnym parapecie się skurczyło mocno ;) Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś i chwalisz moje sukulenty :) :oops: ;:196
Fiolimena
200p
200p

Post »

Jest co chwalić Kasiu ;:3. Twoje stadko kamyczków prezentuje się wspaniale ;:63 Ja mam tylko jednego i zapewne biedaczek czuje się samotnie ale od kilku dni omijam wielkim łukiem wszelkie miejsca, gdzie są roślinki, bo jakoś nie daję rady wyjść z niczym ;:14 i zapewne nie skończyłoby się na kupnie tylko kamyczków :oops: (jakoś lżej mi się zrobiło na duszy wiedząc, że nie jestem odosobniona w tym moim szale chciejstwa roślinnego :| )
Fiolimena
200p
200p

Post »

Wiesz... przyznam się (bez bicia :oops:), że nie doczytałam Twojego wątku do końca, gdy Ci odpisałam. Ale gafa... Ty zamartwiasz się kamyczkami... bo wyglądają marnie w tym roku a ja piszę o ich wspaniałości... Nie spojrzałam na datę przy poście ;:223. Gapa ze mnie :oops:. Mam nadzieję, że słonko dobrze im zrobi i się rozbudzą do życia ;:108. Życzę powodzenia Kasiu.
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Ah o pleiospilosie mówymy :) Na razie chyba żyje :) Zobaczymy co z nim będzie za parę miesięcy. Litopsy mam dwa, miałam gromadkę ale nie przetrwały zimy poprzedniej :( Nie przejmuj się nie doczytaniem do końca, czasem też tak mam że szybko chcę coś odpisać i zrobię gafę ;)
Co do szału zakupowego to mnie ręka świerzbi na allegro :D Jest parę moich chciejstw, ale jeszcze się biję po łapach ;)
Fiolimena
200p
200p

Post »

Jak zobaczyłam Twoje cuda, to cierpliwości mi zabrakło i chciałam szybciutko napisać :oops:. Obiecuję poprawę ;:170. Ja mam to szczęście (albo nieszczęście - zależy z którego punktu widzenia patrzymy), że w okolicach mam wielkie centrum ogrodnicze, gdzie możnaby stracić majątek :shock: gdyby nie dawka zdrowego rozsądku od czasu do czasu. Nie będę wspominać o innych kwiaciarniach od których się roi dosłownie :roll: i kuszą...
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Mieszkasz w pięknym miejscu ;:167 Klimat też masz łagodniejszy więc pewnie fajnie u Ciebie wychodzi uprawa sukulentów :) Takiego centrum zazdroszczę, u mnie w okolicy nie ma nic :( Podziwiam Twoje rośliny :) Ja już tyle uśmierciłam że szkoda gadać :oops:
Fiolimena
200p
200p

Post »

Klimat jest o wiele łagodniejszy - to prawda. Pomaga szczególnie zimową porą, bo nie muszę szukać miejsca dla moich maleństw. Zostawiam je na tarasie i tylko te bardziej wrażliwe przenoszę do folii. W tym roku szykuje się kolejny wydatek na następny regał foliowy (a może i dwa :roll:), bo braknie mi miejsca w poprzednim ;:224. Zaszalałam w tym roku :roll: :;230. Szczerze mówiąc mam więcej roboty przy podlewaniu :;230
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Troszkę aktualizacji :)
na początek, czy ktoś czułby się na siłach zidentyfikować chociaż rodzaj? czy to Thelocactus ?
Obrazek
Obrazek
Pączek coraz większy :)
Obrazek
Rebutia będzie się rozmnażać wegetatywnie :D
Obrazek
Ferak zaczyna rosnąć i ładnie wybarwiają mu się ciernie
Obrazek
Gymnocalycium też rośnie, ale pąków brak :(
Obrazek
Euphorbia grandicornis także wreszcie rośnie
Obrazek
Trzy Lithopsy
Obrazek
A tak wygląda Notocactus bez kwiatów ( Notocactus tabularis ?? )
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”