Justynko dziękuję za relację. Jak tylko uda mi się kupić czarną rzepę też pójdę Twoim śladem. Tymczasem popijam herbatkę ze skrzypu. Pozdrawiam.
Włosy- piękne i zdrowe
Ja też już wypróbowałam jajeczną miksturę. Pierwszy raz dałam ją na suche włosy i podczas zmywania "wytarpała" mi dwa razy więcej włosów niż zwykle. Almos miałaś rację, że się klei i ciężko zmywa. Dlatego po raz drugi zastosowałam ją na zwilżone włosy i było O.K.
Justynko dziękuję za relację. Jak tylko uda mi się kupić czarną rzepę też pójdę Twoim śladem. Tymczasem popijam herbatkę ze skrzypu. Pozdrawiam.
:P 
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak sobie czytam wasze przepisy i przypomniało mi się, że znam jeszcze jeden. Na śmierć o nim zapomniałam i będę musiała ponowić kurację bo efekt był rewelacyjny. Otóż chodzi o olejek rycynowy ale stosowany nieco inaczej. Do tego bardzo pomocna jest druga osoba. Lekko podgrzany, w ciepłej wodzie, olejek rycynowy należy wcierać w skórę głowy maleńką szczoteczką np. szczoteczką do zębów. Ruchami okrężnymi, miejsce w miejsce. Następnie owinąć folią i ręcznikiem. Najlepiej zostawić to na całą noc na głowie. Następnie zmyć... jeśli woda jest mocno ciepła złazi toto z głowy dobrze
I teraz "najśmieszniejsze": należy to robić minimum raz w tygodniu przez minimum pół roku. Jeśli ktoś wytrwa rok będzie miał grzywę jak tarpan
Jeden minus... włosy ciemnieją więc blondynki mogą być nieco zdegustowane ;) Ale jak wiadomo to właśnie włosy ciemne są zdrowsze, grubsze i mocniejsze. No i skutek uboczny... szlag trafia łupież 
Polecam również drożdże piwne z dodatkiem skrzypu. Tego też trzeba używać ok. pól roku minimum by były efekty a żre się tych tabletek po parę dziennie.
Picie herbatki z bratka też bardzo pomaga i to nie tylko na skórę. Poza olśniewającą cerą poprawia sie również wygląd włosów i paznokci. Bratek reguluje przemianę materii, z tego co wiem. Tylko trzeba go pić codziennie rano na czczo. Jak się zacznie to po ok. 2 tygodniach jest się całej w wypryskach
Po prostu organizm wydala toksyny. Ale to szybko mija a późniejsze efekty są warte tego
Są tabletki w aptekach ale znacznie skuteczniejsza jest herbatka.
Myślę, że połączone różne sposoby dadzą efekt pożądany. Ważne są i maseczki i szampony jak i działania wewnętrzne.
Tak to już jest z kuracjami naturalnymi, że trzeba uzbroić sie w cierpliwość. Za to uzyskany efekt utrzymuje się znacznie dłużej niż po chemii.
Polecam również drożdże piwne z dodatkiem skrzypu. Tego też trzeba używać ok. pól roku minimum by były efekty a żre się tych tabletek po parę dziennie.
Picie herbatki z bratka też bardzo pomaga i to nie tylko na skórę. Poza olśniewającą cerą poprawia sie również wygląd włosów i paznokci. Bratek reguluje przemianę materii, z tego co wiem. Tylko trzeba go pić codziennie rano na czczo. Jak się zacznie to po ok. 2 tygodniach jest się całej w wypryskach
Myślę, że połączone różne sposoby dadzą efekt pożądany. Ważne są i maseczki i szampony jak i działania wewnętrzne.
Tak to już jest z kuracjami naturalnymi, że trzeba uzbroić sie w cierpliwość. Za to uzyskany efekt utrzymuje się znacznie dłużej niż po chemii.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- beholderka
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 4 lis 2006, o 00:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Włosy :)
Ja płukam włosy w wodzie z alg morskich,które sama hoduję i sprzedaję na Allegro.Mam śliczne i lśniące włosy,które ładnie się rozczesują.Stosuję też maski i odżywki oryginalne do włosów oraz szampony firmy kosmetycznej Faberlic.Mam bardzo zdrowe włosy mimo lat.Pozdrawiam. :o
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Beholderka - Napisz coś więcej o hodowli tych alg
zaciekawił mnie ten temat.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- beholderka
- 20p - Rozkręcam się...

- Kontakt:
Algi morskie :)
Odpowiedż------wejdż na mój profil na stronę www tam jest aukcja algi morskie, na której jest wszystko dokładnie napisane co to jest te algi morskie i jak hodować.Pozdrawiam. 
- czarna_porzeczka
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 16 wrz 2008, o 11:20
Dokładnie łyżeczka oleju rycynowego + 1 żółtko, do tego ja dodaję trochę opisywanej wcześniej odżywki WAX. Mieszam składniki nakładam na głowę, wsuwam na czuprynę worek foliowy, a na to ręcznik. Kładę się do wanny, otwieram gazetę i siedzę godzinę (to leżenie w wannie oczywiście konieczne nie jestmarela pisze:Akurat teraz jestem w trakcie rekonwalenscencji po długiej chorobie i kilku operacjach. Włosy wypadały mi niesamowicie, pojawiło się też sporo siwych, nawet fryzjerka nie zgodziła się ,żeby je pomalować. Zastosowałam stary, sprawdzony sposób, o którym już wcześniej pisaliście. Przed każdym myciem nakładam papkę z 1 żóltka i 1 łyżeczki olejku rycynowego, nic więcej. Mocno wcieram w skórę głowy, potem zakładam na pół godziny worek foliowy i dodatkowo okręcam ręcznikiem. Efekt--mam wianuszek nowych włosów , tak jakbym miała grzywkę, włosy są mocniejsze, widocznie wzrosła ich grubość, a siwe powypadały. Do tego codziennie piję herbatke ze skrzypu z jedna łyżeczką ziół szwedzkich.
Najpiękniejsze co posiadam, to wszystko - co było było kiedyś "niemożliwe".
- beholderka
- 20p - Rozkręcam się...

- Kontakt:
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie. Jestem fryzjerką i pomimo tego, że znam wiele preparatów hamujących wypadanie włosów i odbudowujących ich strukturę to i tak stosuję naturalne sposoby walki z tymi problemami o których piszecie. Fakt, że naturalne kuracje trwaja długo, ale efekt jest 100% lepszy niż po chemicznych środkach. Zabiegi oferowane przez wszystkie renomowane firmy fryzjerskie dają szybki efekt, jednak minusem jest to że trzeba je często powtarzać i są drogie.
Natura górą
Natura górą
Polecam forumWizaż To kompendium wiedzu na ten temat!
i na przekór polecę...chemię
Seria "Mleczko Królewskie" L'Oreala! Rewelacja przesuszonych, farbowanych włosów.
i na przekór polecę...chemię
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
to siedzenie koniecznie nie jest, ale jakież przyjemneDokładnie łyżeczka oleju rycynowego + 1 żółtko, do tego ja dodaję trochę opisywanej wcześniej odżywki WAX. Mieszam składniki nakładam na głowę, wsuwam na czuprynę worek foliowy, a na to ręcznik. Kładę się do wanny, otwieram gazetę i siedzę godzinę (to leżenie w wannie oczywiście konieczne nie jest). Spłukujemy, a potem myjemy włosy szamponem, bo będą tłuste po olejku. Po tym zabiegu rzeczywiście włosy są silniejsze i grubsze.
coś mi nie wyszło z cytoatem od Czarnej Porzeczki sorki
- Haniafrania
- 50p

- Od: 1 paź 2008, o 18:05
Widze ze nie tylko ja lubie dbac o wlosy ale jestem strasznie leniwa zeby robic sobie jakies specyfiki na wlosy i ide na latwizne kupuje sobie szmpony z tzw wyzszej polki takich jak Kerastas albo Biosilk
Jedna firma drozsza od drugiej ale ja naprawde polecam wlosy blyszcza pieknie sie ukladaja nie trzeba duzo lac szamponu zeby uzyskac piane no i duzo mniej wypada wlosow