Jak się dorwać do tych rybek ?
Działka na Kaszubach 2010
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach 2010
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu - wiesz ja też mam takie wrażenie
Bernadetko - poprzednio pisałaś że chcesz przyjechać i się dokształcić ( nie wiem po co bo Twoje zdjęcia są bardzo fajne)
Ja Cię kochana serdecznie zapraszam nad morze
Bernadetko - poprzednio pisałaś że chcesz przyjechać i się dokształcić ( nie wiem po co bo Twoje zdjęcia są bardzo fajne)
Ja Cię kochana serdecznie zapraszam nad morze
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-a jakie są wymiary Leśnej Kałuży?Tobie kwitnie różowa serduszka a u mnie znowu kwitnie biała,takim drugim rzutem.Fidel oblizujący się piękny!
- amba19

Właśnie wróciłam z działki. W piątek u nas w Chrztowie przeszła trąba powietrzna! Miała ok 40 cm średnicy. Połamała drzewa, maszt od telefonii komórkowej. Porozrzucała przedmioty z podwórek po okolicy. Ja widziałam taką trampolinę do skakania dla dzieciaków na środku pola po drugiej stronie drogi. Poniszczone są warzywa w ogrodach. A ludzie przerażeni. Jeszcze czegoś takiego nigdy w życiu nie przeżyli.
U nas na działkach żadnych poważnych szkód nie ma. Ale w bliskiej okolicy są domy z zerwanymi dachami. W okolicy Starej Kiszewy drzewo upadło na taki wielki zbiornik z gazem przy domku letniskowym i gaz się zaczął ulatniać...horror po prostu!
O drzewach połamanych i powyrywanych z korzeniami nawet nie wspomnę. Ja przeżyłam tylko ulewę podczas jazdy na działkę. O 16 było tak ciemno że zapaliły się latarnie uliczne.
Aż mi się nie chce pisać o kwiatkach, jak myślę o tych biednych ludziach którzy mają zniszczone domy...
U nas na działkach żadnych poważnych szkód nie ma. Ale w bliskiej okolicy są domy z zerwanymi dachami. W okolicy Starej Kiszewy drzewo upadło na taki wielki zbiornik z gazem przy domku letniskowym i gaz się zaczął ulatniać...horror po prostu!
O drzewach połamanych i powyrywanych z korzeniami nawet nie wspomnę. Ja przeżyłam tylko ulewę podczas jazdy na działkę. O 16 było tak ciemno że zapaliły się latarnie uliczne.
Aż mi się nie chce pisać o kwiatkach, jak myślę o tych biednych ludziach którzy mają zniszczone domy...
- Jadwiga 52
- 100p

- Od: 20 lut 2008, o 17:52
Witaj Marysiu.
Właśnie u siebie pisałam o tym koszmarze. Ja w tym czasie byłam już na działce i to z wnusią. Ale strachu się najadłam.
Wkleiłam dwa zdjęcia zrobione przez szybę. Grad poniszczył mi moje roślinki. Jak wracaliśmy to widzieliśmy drzewa powalone z korzeniami. Koszmar, czegoś takiego nie widziałam. Pa JZ
Właśnie u siebie pisałam o tym koszmarze. Ja w tym czasie byłam już na działce i to z wnusią. Ale strachu się najadłam.
Wkleiłam dwa zdjęcia zrobione przez szybę. Grad poniszczył mi moje roślinki. Jak wracaliśmy to widzieliśmy drzewa powalone z korzeniami. Koszmar, czegoś takiego nie widziałam. Pa JZ
Moja działeczka - Czyste k/Wdzydz Tucholskich
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aż uwierzyć trudno, że tak się dzieje z tą pogodą.
Na południu fala za falą, powodzie, a tu na północy zdarzy się jeden upalny dzień i od razu trąba i burze.
Dzisiaj wiatr znowu coś nam nawieje.
Marysiu, byłaś w Lubaniu ?

Na południu fala za falą, powodzie, a tu na północy zdarzy się jeden upalny dzień i od razu trąba i burze.
Dzisiaj wiatr znowu coś nam nawieje.
Marysiu, byłaś w Lubaniu ?
- amba19

Jadziu współczuję! - Ja byłam w drodze na działkę i "zaliczyłam" tylko ulewę. U mnie na działce nie ma zniszczeń, tylko kwiaty umęczone tą ulewą. Podobno padał też grad - ale ja nie widziałam żeby coś mi zniszczył.
Krysiu byłam! Wieczorem wstawię zdjęcia zakupów - bo teraz już muszę zbierać się do wyjścia.
Krysiu byłam! Wieczorem wstawię zdjęcia zakupów - bo teraz już muszę zbierać się do wyjścia.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Przez Elbląg też przeleciała ta "szalona burza". Strach się było bać!
Ciekawa mocno jestem co kupiłaś na targach. Ja w sobotę wybieram się do Starego Pola.
Ciekawa mocno jestem co kupiłaś na targach. Ja w sobotę wybieram się do Starego Pola.
- EwkaEs

Ambo-trąba powietrzna i grad czy burza gradowa po powodzi lub powodziach i ich skutkach-osunięcia całych miejscowości to jak na jeden kraj i jednej wiosny stanowczo za dużo .Ofiarą kataklizmów masz rację najczęściej padli ludzie nieubezpieczeni z biedy.I starają się im pomagać tacy sami ludzie,bo jednak jest solidarność,Lanckoronie pomagają okolice Olsztyna!
U nas dwie ostatnie noce były burzowe,ale bez dużych szkód(połamane gałęzie,drzewa w parkach).Zaraz idę zobaczyć co ostatnich burzach w Podwórkowym,niestety stare suche gałęzie są dla mnie za wysoko.
U nas dwie ostatnie noce były burzowe,ale bez dużych szkód(połamane gałęzie,drzewa w parkach).Zaraz idę zobaczyć co ostatnich burzach w Podwórkowym,niestety stare suche gałęzie są dla mnie za wysoko.
- amba19

Tujko - ja sobie tak myślę że i tak lepsza taka burza niż powódź. Marne to pocieszenie, wiem o tym :-?
Ewo Janeczko - święte słowa!
Na targach nie poszalałam za bardzo. Nie bardzo mam gdzie sadzić nowe rośliny. No i mam też inne potrzeby. Nie samą działką człowiek żyje. NIESTETY!
Na białą rabatkę przybyła miniaturowe hosta:

Biała szałwia:

Róża New Faschion ( pod płot na miejsca różyczki NN, która nie przeżyła zimy
)
Biały wyżlin

I najlepszy zakup ze względów finansowych
Cebule lilii po 2 złote. Przy zakupie 5-ciu - szósta gratis 
Ewo Janeczko - święte słowa!
Na targach nie poszalałam za bardzo. Nie bardzo mam gdzie sadzić nowe rośliny. No i mam też inne potrzeby. Nie samą działką człowiek żyje. NIESTETY!
Na białą rabatkę przybyła miniaturowe hosta:

Biała szałwia:

Róża New Faschion ( pod płot na miejsca różyczki NN, która nie przeżyła zimy
Biały wyżlin

I najlepszy zakup ze względów finansowych
- amba19

Nie wkleiły mi się zdjęcia cebulek
nie bardzo wiem dlaczego?)
One są bardzo wyciągnięte i pewnie nie zakwitną w tym roku - ale takich nie mam. Dwie są bardzo ciemne, jedna jaskrawo-różowa oraz trzy białe nakrapiane na różowo o kształcie turbana. - oczywiście jeśli będą takie jak na zdjęciu, a to nie zawsze się zgadza.

One są bardzo wyciągnięte i pewnie nie zakwitną w tym roku - ale takich nie mam. Dwie są bardzo ciemne, jedna jaskrawo-różowa oraz trzy białe nakrapiane na różowo o kształcie turbana. - oczywiście jeśli będą takie jak na zdjęciu, a to nie zawsze się zgadza.

-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Marysiu najlepszy mój zakup to klematis pełny ale drobno kwiatowy, z pączkami
Już się pnie po mojej nowej pergoli. Też nabyłam tą funkię
Jak zwykle było zimno, ręce skostniałe i znowu nie dałam rady zapisywać nazw
nie mówiąc już o zdjęciach.
- pestka

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Ambo jeszcze nie widziałam białej szałwi piękna oj ta woda wszystko zabiera dobrze bo ja nie mieszkam blisko Wisły ale za to robią trasę szybkiego ruchu przy mojej działce i mam nie udogodnienia w przejściu na działkę ale wytrzymamy do końca 2011- tego roku wtedy będzie dojście
pozdrawiam 

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Marysiu nie narzekaj - fajne zakupy!
A wiesz, że ja w piątek na rynku też kupiłam sobie biały wyżlin czyli lwia paszczę
Nie trać nadziei na kwiaty tych lilii. Ja w zaraz po kupnie działki w czerwcu 2007r nabyłam na targach cebule lilii orientalnych i nie mając bladego pojęcia o uprawie lilii posadziłam je i czekałam na kwiaty. Wyobraźsobie, ze się doczekałam - zakwitły we wrześniu i zrobiły furorę - wszyscy przychodzili oglądać lilie kwitnące w połowie września. Rok później miałam nawet lilie kwitnące w październiku - to były te smolinosy - pomarańczowe tygrysie. Będę trzymała kciuki za kwitnienie Twoich. Sporo zależy od pogody. Ja w tę sobotę jadę na targi. Ciekawe co przytargam...
A wiesz, że ja w piątek na rynku też kupiłam sobie biały wyżlin czyli lwia paszczę
Nie trać nadziei na kwiaty tych lilii. Ja w zaraz po kupnie działki w czerwcu 2007r nabyłam na targach cebule lilii orientalnych i nie mając bladego pojęcia o uprawie lilii posadziłam je i czekałam na kwiaty. Wyobraźsobie, ze się doczekałam - zakwitły we wrześniu i zrobiły furorę - wszyscy przychodzili oglądać lilie kwitnące w połowie września. Rok później miałam nawet lilie kwitnące w październiku - to były te smolinosy - pomarańczowe tygrysie. Będę trzymała kciuki za kwitnienie Twoich. Sporo zależy od pogody. Ja w tę sobotę jadę na targi. Ciekawe co przytargam...
- EwkaEs

Ambo-ja za drugim podejściem trafiłam na białe lwie paszcze i już rozjaśniają Podwórkowy,nabyłam także dwie cebule tych ciemnych lilii azjatyckiech,jedna z nich wygląda obiecująco i pewnie mi w tym roku zakwitnie.Cena takaż jak w Gdańsku.
Biało kwitnąca szałwia świetnie się prezentuje,to jednoroczna?
Biało kwitnąca szałwia świetnie się prezentuje,to jednoroczna?