Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Haniu miło, że podobają ci się moje fotki i to co na nich jest, staram się robić zdjęcia najlepiej jak potrafię i pokazywać to co aktualnie kwitnie.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Irenko
Tak, Zdjęcia robisz wyśmienite. Wspaniała ta piwonia pełna, o widoczkach ogólnych nie wspomnę, bo przy tak zadbanym ogrodzie, jest to po prostu raj dla oczu 

Jacku twoje sympatyczne słowa bardzo mnie podbudowały, chociaż ja odnoszę wrażenie, że dużo im brakuje aby były dobre a cóż dopiero wyśmienite ale miło czytać takie opinie, dziękuję.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ IRENKO!
Przepieknie u Ciebie w ogrodzie. Azalie cudowne.
Skwituję jednym słowem - ślicznie.

Przepieknie u Ciebie w ogrodzie. Azalie cudowne.
Skwituję jednym słowem - ślicznie.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Podziwiam Twój barwny i wypieszczony ogród Irenko !RH i azalie doborowe ,
a i fotki wspaniałe ! Co prawda to prawda.! Bez kokieterii !!!
Moje azalie już przekwitły jeszcze kwitnie Rh Alfred ale słabiutki w tym roku mimo okrycia na zimę przemarzł
Dzisiaj został zresztą przesadzony ,Biała azalia kwitła 1 kwiatkiem
a różowa japońska masz też taką widziałam umarzła i została wykopana i odstawiona na "boczny tor" w oczekiwaniu aż będę miała czas zająć się jej unicestwieniem,a ona postała z bryłą ziemi odkrytą ,słoneczko ją dogrzało,deszczyk popadał i ożyła ,pojawiły się listki na gałązkach i... dzisiaj została posadzona z powrotem po delikatnym liftingu ...tak,że z wykopywaniem roślin nie należy się zbytnio śpieszyć po przemarznięciu...
a moja lithodora już przekwitła .Piękna jest i ten kolorek niesamowity...
Pozdrawiam.Maryna.

Moje azalie już przekwitły jeszcze kwitnie Rh Alfred ale słabiutki w tym roku mimo okrycia na zimę przemarzł

Pozdrawiam.Maryna.

Krysiu dziękuję, ostatnie burze i ulewy prawie zakończyły kwitnienie Rh i azalii, zbite kwiaty opadły na ziemię, nie wiele zostało.
Maryniu na tyle miłych słów jakie napisałaś o moim ogrodzie mogę tylko pięknie podziękować. Moje Rh i azalie też w przyspieszonym tempie przekwitły, pomogły w tym burze i ulewy. Wspominasz o azalii, która się odnawia, mam też takie lecz nie wiem czy na tyle wydobrzeją, że będą takie jak kiedyś, chciałabym, żeby wróciły do formy bo były piękne.

Jedyna gałązka z czereśniami jak została, reszta kwiatów została zniszczona - popalona przez deszcze z pyłem wulkanicznym.

To jest nasza droga na działkę

Maryniu na tyle miłych słów jakie napisałaś o moim ogrodzie mogę tylko pięknie podziękować. Moje Rh i azalie też w przyspieszonym tempie przekwitły, pomogły w tym burze i ulewy. Wspominasz o azalii, która się odnawia, mam też takie lecz nie wiem czy na tyle wydobrzeją, że będą takie jak kiedyś, chciałabym, żeby wróciły do formy bo były piękne.

Jedyna gałązka z czereśniami jak została, reszta kwiatów została zniszczona - popalona przez deszcze z pyłem wulkanicznym.

To jest nasza droga na działkę

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko ależ piękną kępę masz piwonii i tawuła taka wielka.Chyba masz dobrą ziemię,że tak Ci wszystko pięknie rośnie.Czereśnie-narobiłaś mi smaku-ja mam dwie czereśnie i w tym roku pięknie kwitły i nie ma ani jednej czeresienki.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ IRENKO!
Pięknie kwitną u Ciebie kolejne rośliny - widać u Was nie było zalania.
Sałata, czereśnie wyglądaja niezwykle apetycznie.
Pięknie kwitną u Ciebie kolejne rośliny - widać u Was nie było zalania.
Sałata, czereśnie wyglądaja niezwykle apetycznie.

Haniu piwonie zawsze mają dużo kwiatów, to stary niezawodny krzak. Ziemia jest przeciętna ale nawożona kompostem więc kwiaty ładnie rosną. Co do czereśni to już ich nie ma, połowa zgniła.
Krysiu u nas były prawie codziennie burze i ulewy, wszystko stłuczone i zbite. Kwiaty wyglądały żałośnie, dzisiaj jest trochę ładniej ale chłodno 14 C.
Krysiu u nas były prawie codziennie burze i ulewy, wszystko stłuczone i zbite. Kwiaty wyglądały żałośnie, dzisiaj jest trochę ładniej ale chłodno 14 C.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Irenko ,widzę że masz pokaźną kępkę dyptamu ja mam białego ,ale młody jest ,,,czym go nawozisz i czy go masz długo..... :P
wszystkie kwiaty cudowne .....
wszystkie kwiaty cudowne .....

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko Twoj ogród jest taki piękny , dojrzały, a droga do niego pełna tajemnic, prowadzi przez wspaniały las.
Nie ma dużo już takich miejsc.

Nie ma dużo już takich miejsc.

Bogusiu dyptam mam tylko jeden więcej nie sadzę bo rosną duże kępy, mój ma około 6 lat, dostałam sadzonkę jednoroczną, specjalnie nie jest nawożony, dostaje to co wszystkie kwiaty wiosną, azofoskę.
Tajko trafne spostrzeżenie ogród dojrzały, dodam tylko, że my z M też. Drogę do działki mamy przepiękną, około 1 km od domu. Wjeżdżamy w drogę przy której rosną najróżniejsze krzewy i drzewa, najwięcej jest bzu a już w samym lesie słychać piękne śpiewy ptaków. Działki są położone w bardzo malowniczym miejscu.
Dzisiaj przy niedzieli zrobiłam kilka zdjęć.

Tajko trafne spostrzeżenie ogród dojrzały, dodam tylko, że my z M też. Drogę do działki mamy przepiękną, około 1 km od domu. Wjeżdżamy w drogę przy której rosną najróżniejsze krzewy i drzewa, najwięcej jest bzu a już w samym lesie słychać piękne śpiewy ptaków. Działki są położone w bardzo malowniczym miejscu.
Dzisiaj przy niedzieli zrobiłam kilka zdjęć.

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Irenko
I znów same cudności-a co to jest na szóstym i siódmym zdjęciu.?Azalie i RH jak zawsze piękne i zdrowe.
I znów same cudności-a co to jest na szóstym i siódmym zdjęciu.?Azalie i RH jak zawsze piękne i zdrowe.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Krótko , bo nie ma co się rozpisywać - niedzielne fotki rewelacja !!!
Takie czyściutkie masz te roślinki ,że aż wydają się nie prawdziwe!!!Czy u Ciebie nie ma żadnych plag,które nękają inne ogródki ???U mnie liście z drzew owocowych lecą nagminnie robią straszny bałagan , oblepiają rośliny poza tym wszędobylskie ślimaki ...A u Ciebie - cudnie!!!!
pozdrawiam.

Takie czyściutkie masz te roślinki ,że aż wydają się nie prawdziwe!!!Czy u Ciebie nie ma żadnych plag,które nękają inne ogródki ???U mnie liście z drzew owocowych lecą nagminnie robią straszny bałagan , oblepiają rośliny poza tym wszędobylskie ślimaki ...A u Ciebie - cudnie!!!!

pozdrawiam.

Haniu po Rh i azaliach zaczynają kwitnąć różne inne kwiaty może mniej okazałe ale miłe dla oka. Te, o które pytasz to rojnik pajęczynowaty.
Maryniu nie jest u mnie tak kolorowo jak się wydaje, nękają nas od tygodnia burze i ulewy. Azalie, które wcześniej kwitły mają kwiaty zbite i opadnięte. Miałam robotę żeby to wszystko uprzątnąć. Liście z drzew też opadają, są zniszczone, trzeba zgrabiać jak jesienią a ślimaków było dużo ale je przesiedlałam i to pomogło, nie ma tyle pogryzionych kwiatów. Dziękuję za miłe słowa.
Maryniu nie jest u mnie tak kolorowo jak się wydaje, nękają nas od tygodnia burze i ulewy. Azalie, które wcześniej kwitły mają kwiaty zbite i opadnięte. Miałam robotę żeby to wszystko uprzątnąć. Liście z drzew też opadają, są zniszczone, trzeba zgrabiać jak jesienią a ślimaków było dużo ale je przesiedlałam i to pomogło, nie ma tyle pogryzionych kwiatów. Dziękuję za miłe słowa.