Kocica i Lwisko w ogrodzie cz.3
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kocica i Lwisko w ogrodzie cz.3
Ewa , szczęka mi opadła, gdzie ty wynajdujesz takie cuda? 
Botanik , masz nie ogródek , botanik normalnie!

Botanik , masz nie ogródek , botanik normalnie!

- kocica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ze szkółek Dorotko:-), tego perukowca mam 3 rok u siebie i pierwszy raz ma peruczki. Mam jeszcze 3 inne odmiany perukowca.
Perukowiec Złocisty Duch, mały, ale nie zmarzł w tym roku.

Dereń

Pełna, biała ostróżka z zielonym środkiem

Bardzo ładna ostróżka lawendowa też pełna, środek jaśniejszy.

Perukowiec Złocisty Duch, mały, ale nie zmarzł w tym roku.

Dereń

Pełna, biała ostróżka z zielonym środkiem

Bardzo ładna ostróżka lawendowa też pełna, środek jaśniejszy.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Ewuniu ale masz rarytaski w ogrodzie.
Na widok tego perukowca to zaniemówiłam.
Na widok tego perukowca to zaniemówiłam.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Często tu zaglądam, bo takich cudów jak u Ciebie, to na całym forum nie znajdę! PIszę jednak rzadziej, no bo na widok takich zdjęć, człowiek zostaje bez słów
Widziałam krzewuszkę Variegata. Miałam ukorzenioną już sadzonkę. Pusciła wiosną śliczne listki i potem nagle - padła. Nie mam pojęcia co się jej stało
A widziałam kwitnący krzak - wyglądała oszałamiająco! Nie jest to mój ulubiony kolor - bo tak jak Ty wolę ciemnoróżowy, ale muszę przyznać, że ta krzewuszka robi wrażenie. Jednak żeby tak obficie kwitła, trzeba ją chyba mocno ciąć ...
Z ostatnich zdjęć zachwycił mnie perukowiec Kanari. Fantastyczny krzew! A myslałam, ze znam już wszystkie perukowce

Widziałam krzewuszkę Variegata. Miałam ukorzenioną już sadzonkę. Pusciła wiosną śliczne listki i potem nagle - padła. Nie mam pojęcia co się jej stało

Z ostatnich zdjęć zachwycił mnie perukowiec Kanari. Fantastyczny krzew! A myslałam, ze znam już wszystkie perukowce

- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Iza u mnie dokładnie to samo stało się z młodziutką ukorzenianą z patyczka krzewuszką Naną variegatą. Wiosną puściła listki i potem one zaschły-ciekawe czy coś z niej będzie???
Faktycznie Ewa ma w swym ogrodzie kolekcję okazów i rzadko spotykanych na co dzień roślin!!!

Faktycznie Ewa ma w swym ogrodzie kolekcję okazów i rzadko spotykanych na co dzień roślin!!!
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Swojej na razie nie ruszam, ale wątpię, czy coś z niej jeszcze będzie 

-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Właściwie powtórzę za Izą- perukowiec Kanari normalnie odjął mi mowę- powiedzieć, że jest piękny, to za mało
Jest nieprawdopodobny
Jeśli chodzi o rośliny, to mam obsesję na punkcie roślin variegata
Wszystkie mi się podobają
, a u Ciebie Ewka to można wzrok nasycić tyloma pięknymi i rzadkimi okazami, że potem spać nie można spokojnie
Czekam niecierpliwie fotki innych znakomitości z Twojego ogródeczka
P.S Można mieć chyba nadzieję, że jakieś nadwyżki u Ciebie do sprzedaży znów będą ?

Jeśli chodzi o rośliny, to mam obsesję na punkcie roślin variegata

Wszystkie mi się podobają

Czekam niecierpliwie fotki innych znakomitości z Twojego ogródeczka

P.S Można mieć chyba nadzieję, że jakieś nadwyżki u Ciebie do sprzedaży znów będą ?

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
piękne okazy pokazujesz, Ewka wyczytałam u dorotki, że trzykrotkę ci córka objechała kosiarką, ale one i tak odrosną , na przyszły sezon będą jeszcze gęściejsze, ja swoje po przekwitnięciu obcinam i mam bardzo ładne kępy 

- kocica
- Kontakt:
Tajko, witaj:-).
Mnie też zadziwił ten perukowiec. Nie myslałam, że te peruczki w kremowym kolorze będa takie atrakcyjne.
Wczoraj wyglądał jeszcze ładniej.

Mnie też zadziwił ten perukowiec. Nie myslałam, że te peruczki w kremowym kolorze będa takie atrakcyjne.
Wczoraj wyglądał jeszcze ładniej.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Chatte, a u mnie zakwitł przepiękny wiesiołek od Ciebie. Ma wielkie, cudne kwiaty i bardzo mi się podoba. Jak jutro będzie słoneczko to zrobię mu zdjęcie.
Ja też jestem w Twoim ogrodzie bardzo często, tylko że ja nie mam prawie czasu nawet na sen więc oglądam i podczytuję, a czasami coś tam napiszę.
Co do cudów roślinnych to nie jest az tak cudownie:-), ale trochę tych różności mamy.
Krzewuszkę Variegata udało nam się ukorzenić z zielonych części rośliny i dobrze się przyjęła. Nie lubie tego wyblakłego różu kwiatów, ale dzięki liściom ma to swój urok.
Itea wirginijska Little Henry, bardzo ładnie mi się rozrosła i pięknie zakwitnie, przetrwała w gruncie bez okrycia całą zimę. Mam jeszcze inna odmianę Henry Garnet i też ładnie rośnie.

Ja też jestem w Twoim ogrodzie bardzo często, tylko że ja nie mam prawie czasu nawet na sen więc oglądam i podczytuję, a czasami coś tam napiszę.
Co do cudów roślinnych to nie jest az tak cudownie:-), ale trochę tych różności mamy.
Krzewuszkę Variegata udało nam się ukorzenić z zielonych części rośliny i dobrze się przyjęła. Nie lubie tego wyblakłego różu kwiatów, ale dzięki liściom ma to swój urok.
Itea wirginijska Little Henry, bardzo ładnie mi się rozrosła i pięknie zakwitnie, przetrwała w gruncie bez okrycia całą zimę. Mam jeszcze inna odmianę Henry Garnet i też ładnie rośnie.

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Normalnie .. nie mam sił ...
Co wchodzę do ciebie - to zesztyt sam sie otwiera .. i przybywają zachcianki
Skąd Ty bierzesz takie oryginały... Przecież tego w moich szkolkach zwyczajnie nie ma
Perukowiec przecudny

Skąd Ty bierzesz takie oryginały... Przecież tego w moich szkolkach zwyczajnie nie ma

Perukowiec przecudny

- kocica
- Kontakt:
Witaj Judyto i dziękuję za odwiedziny:-).
Evluk, my też lubimy liściaste variegaty:-). Skrzętnie kupujemy wszystko co wypatrzymy w szkółkach. Nawet złotlina mam z białobrzeżonymi listkami.
Witaj Bożenko, nasza trzykrotka odrośnie owszem , ale w tym roku to już jej nie zobaczę, a jest taka ozdobna i miałam takie wielkie kępy:-).
Pod starymi lilakami

Ingrid Bergman

Pod modrzewiem

Evluk, my też lubimy liściaste variegaty:-). Skrzętnie kupujemy wszystko co wypatrzymy w szkółkach. Nawet złotlina mam z białobrzeżonymi listkami.
Witaj Bożenko, nasza trzykrotka odrośnie owszem , ale w tym roku to już jej nie zobaczę, a jest taka ozdobna i miałam takie wielkie kępy:-).
Pod starymi lilakami

Ingrid Bergman

Pod modrzewiem

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- kocica
- Kontakt:
Miiriam, zwyczajnie wynajduję różności w szkółkach:-). Niektórzy szkółkarze starają się mieć czasami trochę oryginalnych roślin.
dereń Spaethii

dereń Spaethii

Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Dobrze Ewo napisałaś - niektórzy, niestety nie wszyscykocica pisze:Miiriam, zwyczajnie wynajduję różności w szkółkach:-). Niektórzy szkółkarze starają się mieć czasami trochę oryginalnych roślin.

Podobnie jak dziewczyny zaglądam tu regularnie by podziwiać ten ogród "botaniczny" i jego skarby. sporo chciejstw z tego podziwiania mam