Ogródek KaRo cz.2
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu co to za krzew na trzeciej od końca fotce (po prawej stronie)?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja myślałam, że mieszkam w jednym z najcieplejszych rejonów Polski. Ale widocznie cos sie pozmieniało, bo u mnie już wszystko obmarzło. Dęby sypią liśćmi na całego. Bardzo żel mi kolorowych liści grujecznika, tylko perukowiec w pełnej krasie. A u Ciebie Krysiu jeszcze tyle kolorów.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Dorotko ,Fleur,- ciepła i bajeczna u mnie jesień, ale ja z okna mogę ja tylko podziwiać.
Znowu "zachorzałam" nie wychodzę z domu by wyzdrowieć do Święta Zmarłych.
Ale to już końcówka choroby
Kolory są cudowne ,dzis widac wyraźnie o które krzewy powinnam dbać najbardziej i których nigdy nie powinnam sie pozbyc z ogrodu. :P
Elu - moja hortensja kosmata była cała w dziurach ,konsumują ją ślimaki
,zostawiają srebne ścieżki swoich wędrówek.Liście jeszcze sie trzymaja krzewu ale wyglądają jakby je ktoś przeciągnął pumeksem...
Spojrze zaraz w plik i jeśli nie mam zdjęcia z dzisiaj lub wczoraj to jutro pobiegnę sprawdzić albo ..z okna ściągnę ją by pokazać jak wygląda
Aniu ten krzew to berberys Tunberga "Erecta"- śliczny jest ,szkoda,że nie ma przewieszających się pędów
Anulko - przymrozki nie ominęły mnie tak zupełnie,dowodem na to jest goła paulownia i orzech włoski,który
śmieci raz ale skutecznie.Jednak to mróz powoduje ,że w tak wygodny dla mnie sposób orzech gubi liście.Jeszcze hosty poddały się zimnu.
Inne rosliny nie odczuły przymrozków w dużym stopniu,róże okrywowe kwitną nadal ...a krzewy spokojnie sie przebarwiają czyniąc tę jesień bajeczną...
Krysiu - podobają mi się bardzo kolory mojej jesieni...cieszę się ,że wielki mróz ominął mój ogród i mogę się cieszyć takimi obrazami a Was wszystkich zaprosić do siebie...
Znowu "zachorzałam" nie wychodzę z domu by wyzdrowieć do Święta Zmarłych.
Ale to już końcówka choroby

Kolory są cudowne ,dzis widac wyraźnie o które krzewy powinnam dbać najbardziej i których nigdy nie powinnam sie pozbyc z ogrodu. :P
Elu - moja hortensja kosmata była cała w dziurach ,konsumują ją ślimaki

Spojrze zaraz w plik i jeśli nie mam zdjęcia z dzisiaj lub wczoraj to jutro pobiegnę sprawdzić albo ..z okna ściągnę ją by pokazać jak wygląda

Aniu ten krzew to berberys Tunberga "Erecta"- śliczny jest ,szkoda,że nie ma przewieszających się pędów
Anulko - przymrozki nie ominęły mnie tak zupełnie,dowodem na to jest goła paulownia i orzech włoski,który
śmieci raz ale skutecznie.Jednak to mróz powoduje ,że w tak wygodny dla mnie sposób orzech gubi liście.Jeszcze hosty poddały się zimnu.
Inne rosliny nie odczuły przymrozków w dużym stopniu,róże okrywowe kwitną nadal ...a krzewy spokojnie sie przebarwiają czyniąc tę jesień bajeczną...
Krysiu - podobają mi się bardzo kolory mojej jesieni...cieszę się ,że wielki mróz ominął mój ogród i mogę się cieszyć takimi obrazami a Was wszystkich zaprosić do siebie...

- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Tak Krysiu, byle do wiosny, ale to taaaaak daleko.
Chociaż dzisiaj mogłam troszkę poogrodować (nowy wyraz, który w skrócie ma znaczyć "popracować w ogrodzie" - wymyślony przed chwilą)
Posadziłam 5 doniczek, a w doniczkach następne cebule lilii.
Obejrzałam dokładnie co jeszcze trzeba zrobić przed zimą, i..... i zrobiło się ciemno.
Ledwie człowiek się rozgrzeje przy pracy, a tu już mrok, to jest niesprawiedliwe, i nie w porządku. Ja zgłaszam protest, tylko nie wiem do kogo.

Chociaż dzisiaj mogłam troszkę poogrodować (nowy wyraz, który w skrócie ma znaczyć "popracować w ogrodzie" - wymyślony przed chwilą)
Posadziłam 5 doniczek, a w doniczkach następne cebule lilii.

Obejrzałam dokładnie co jeszcze trzeba zrobić przed zimą, i..... i zrobiło się ciemno.
Ledwie człowiek się rozgrzeje przy pracy, a tu już mrok, to jest niesprawiedliwe, i nie w porządku. Ja zgłaszam protest, tylko nie wiem do kogo.

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Elu obiecałam Ci zdjęcie kosmatki ...zrobiłam niestety z okna ,jest zasłonięta przez krzew róży
ale można zobaczyć jej liście
Widać także ptaka ,którego spostrzegłam dopiero na monitorze
Nie widziałam go z daleka na żywo ...ale wyszedł całkiem fajnie.
Natomiast hortensja kosmata jest zielona ...ale ażurowa.
ale można zobaczyć jej liście
Widać także ptaka ,którego spostrzegłam dopiero na monitorze

Nie widziałam go z daleka na żywo ...ale wyszedł całkiem fajnie.
Natomiast hortensja kosmata jest zielona ...ale ażurowa.
- anu-la
- 200p
- Od: 19 cze 2007, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu piękna, kolorowa jesień u Ciebie, aż nie chce się od Ciebie wychodzić, ale trzeba kończyć powoli pracę (mam taką że mogę być na formu i w pracy
,) i pora do ogródka bo na razie słonko u nas świeci
. Bardzo ładnie prezentuje sie ten pomarańczowy berberys, muszę o takim pomyśleć, bo mam same bordowe i jeden żółty.
Serdecznie pozdrawiam
Anu-La
Wieczorkiem postaram sie wysłać Ci wiadomość na PW w sprawie wiadomej

Serdecznie pozdrawiam
Anu-La
Wieczorkiem postaram sie wysłać Ci wiadomość na PW w sprawie wiadomej

Witam.
Cóż ja słyszę Krystyno, jakieś wstrętne wirusy Cię dopadły, dobrze, że to już końcówka choroby,
Kuruj się szybko bo przecież nadchodzi ciepełko, a domyślam się jakie katusze przechodzisz zmuszona
swoje ukochane roślinki oglądać przez szybę.
Nie będę oryginalny jak powtórzę za innymi "piękna jesień u Ciebie".
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do ogrodu marsz. ;:25
Czekamy na zdjęcia jesieni.
Pozdrawiam, Krzysztof
Cóż ja słyszę Krystyno, jakieś wstrętne wirusy Cię dopadły, dobrze, że to już końcówka choroby,
Kuruj się szybko bo przecież nadchodzi ciepełko, a domyślam się jakie katusze przechodzisz zmuszona
swoje ukochane roślinki oglądać przez szybę.
Nie będę oryginalny jak powtórzę za innymi "piękna jesień u Ciebie".
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do ogrodu marsz. ;:25
Czekamy na zdjęcia jesieni.
Pozdrawiam, Krzysztof
- gebo13
- 200p
- Od: 1 mar 2007, o 21:36
U mnie non stop siąpi....
Żeby mi to bardzo przeszkadzało...no nie
Łażę po deszczu,swoje robię i jak wejdę do domu o 18h,to cieszę się,że ciepło
Na co dzień w pracy mam 7....9 ..Cels.
Krysiu,czy Ty jesiennie bierzesz jakieś witaminy?
Gdy mieszkałam w Katowicach to cały czas chorowałam

Łażę po deszczu,swoje robię i jak wejdę do domu o 18h,to cieszę się,że ciepło

Na co dzień w pracy mam 7....9 ..Cels.
Krysiu,czy Ty jesiennie bierzesz jakieś witaminy?
Gdy mieszkałam w Katowicach to cały czas chorowałam

Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć