Leśny ogród Moni68 cz.7
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.7
MONIU pięknie wygląda Multi Blue na tych gałęziach . Niestety kupiłam popędzonego i już zdążył przekwitnąć . Ciekawe czy tak jak róże zakwitnie po raz drugi . Nie śmiej się ze mnie jeszcze nie miałam do czynienia z powojnikami dlatego pytam . To buziaczki
dla młodego ogrodnika dobrze ,że pamięta o podlewaniu

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majeczko, dziękuję
Z moich clematisów zdecydowanie właśnie Multi Blue najbardziej mi się podoba. Zdjęcie trochę przekłamuje kolor, ale słońce prażyło cały dzień. U mnie na burzę raczej się nie zanosi, w tej chwili na termometrze 25 st.
Zupełnie jak w tropikach
Jadziu, mam go dopiero drugi rok, więc doświadczenie praktycznie żadne. I również był podpędzony. Powinien jednak powtórzyć kwitnienie w sierpniu, o ile się nie mylę. P jest bardzo obowiązkowy
Oby w szkole też tak było!!

Jadziu, mam go dopiero drugi rok, więc doświadczenie praktycznie żadne. I również był podpędzony. Powinien jednak powtórzyć kwitnienie w sierpniu, o ile się nie mylę. P jest bardzo obowiązkowy

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
-
Zytuś, ta z białym środkiem to undulata
Kochani, kolejny upalny dzień przed nami. Zapowiadają 33 st., w tej chwili termometr wskazuje 22.
Niestety, robactwo nie próżnuje- na młodych przyrostach rh pojawiły się mączliki. Wieczorem opryskałam Mospilanem i nie ma po nich śladu. Upodobały sobie Cunnigham`s White i Old Port, sprawdźcie więc swoje krzewy.

Miłego dnia Wszystkim życzę

Kochani, kolejny upalny dzień przed nami. Zapowiadają 33 st., w tej chwili termometr wskazuje 22.
Niestety, robactwo nie próżnuje- na młodych przyrostach rh pojawiły się mączliki. Wieczorem opryskałam Mospilanem i nie ma po nich śladu. Upodobały sobie Cunnigham`s White i Old Port, sprawdźcie więc swoje krzewy.

Miłego dnia Wszystkim życzę

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
U mnie też bezchmurne niebo i parno upał będzie niesamowity i na dodatek komary nawet wyjść z domu nie dają
Hadspen Cream taka duża jak moja to pocieszające a powojnik piękny
Miłego dnia

Hadspen Cream taka duża jak moja to pocieszające a powojnik piękny

Miłego dnia

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Wielkie dzięki, wezmę na działkę okulary i poszukam tych mączlików, cokolwiek to jest :P
-
Marysiu, dziękuję
O komarach wolę nie mówić- o każdej porze gryzą potwornie
U mnie one zawsze były, ale falami. W tym roku odkąd pierwszy raz się wylęgły, nie zniknęły.
Moja brunnera chyba ma za sucho, bo słabo przyrasta. Variegata sadzona w tym samym czasie w innym miejscu jest dużo większa
Mariolu, i bez okularów je zauważysz
Małe, białe, fruwające, w dużej ilości siedzi na spodzie liści. Polecam Mospilan, załatwi również ewentualne mszyce. U kogoś czytałam, że i one żerują na rh 

Moja brunnera chyba ma za sucho, bo słabo przyrasta. Variegata sadzona w tym samym czasie w innym miejscu jest dużo większa

Mariolu, i bez okularów je zauważysz

- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Chyba raczej taki jej urok u mnie ma dość mokro i jest identyczna a już myślałam że może jej coś nie odpowiada

-
Marysiu, musimy uzbroić się w cierpliwość...może w przyszłym sezonie zacznie szybciej przyrastać??
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Moniczko , jak zdrówko?
Jest już ok?
I ja dziś spojrzę na moje maluchy pod kątem mączlików , o oby ich tam nie było!
Komarów i mrówek w tym roku masa !
Jest już ok?
I ja dziś spojrzę na moje maluchy pod kątem mączlików , o oby ich tam nie było!

Komarów i mrówek w tym roku masa !

-
Dorotko, dziękuję za troskę
Czuję się już dobrze, ale muszę dojść do siebie po antybiotyku, który potwornie mnie osłabił
Miłam nadzieję, że po takiej zimie robactwa będzie mniej, niestety, jest go dużo więcej... Trzeba codziennie przeglądać wszystkie rośliny.

Miłam nadzieję, że po takiej zimie robactwa będzie mniej, niestety, jest go dużo więcej... Trzeba codziennie przeglądać wszystkie rośliny.
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
Moniu , przechodzę w tej chwili dokładnie to , co miałaś Ty , tylko jeszcze połowa paki anty mi została , ale osłabienie jest nie do wytrzymania , normalnie człek jak ubezwłasnowolniony się czuje!
Mimo to jak tu nie pogrzebać choć przez chwilkę w ogrodzie , więc walczę i próbuję uzyskać choć minimalną symbiozę z mrówami [ komary są bezlitosne!] , na razie uzyskałam porozumienie tylko w sprawie przenosin ich z jednego miejsca w ogrodzie , na temat pozostałych jeszcze "rozmawiamy"!

Mimo to jak tu nie pogrzebać choć przez chwilkę w ogrodzie , więc walczę i próbuję uzyskać choć minimalną symbiozę z mrówami [ komary są bezlitosne!] , na razie uzyskałam porozumienie tylko w sprawie przenosin ich z jednego miejsca w ogrodzie , na temat pozostałych jeszcze "rozmawiamy"!

-
Dorotko, nie pracuj w ogrodzie!!! Oby to się źle nie skończyło!! Antybiotyk, osłabienie i upały to kiepskie połączenie...
Dużo zdrówka Ci życzę i dbaj o siebie

Dużo zdrówka Ci życzę i dbaj o siebie