Olu mam pytanie czy ta twoja pierwsza rozkwitnięta róża Gruss An Aachen jest trwała , kwitnie długo
Pytam bo u mnie też podobna NN zakwitła pierwsza ale kwiaty są nietrwałe i szybko przekwita
Mario,nie wiem jak mam ja dopiero od wiosny kupiłam w doniczce już z pąkami.Wg.opisów to kwitnie całe lato .Moja dopiero w początkowym stadium sama jestem ciekawa Halinko-jak już dołki są to zostanie sama przyjemność
Aszka dopiszę kolejne róże ,których odmiany mamy te same to Grus an Achen i Rhapsody... Gruss ma pękate pąki i już prawie sie otwiera ...,druga jeszcze próżnuje...
Pąki na Louis Odier masowe,ja postanowiłam zostawić jej długi pęd ,na ponad 2 m...jak dobrze zrobiłam,z każdego oczka po parę kwiatów powychodziło...
Nelu,no tak wpływ forum widać po naszych różach Moja Luise zimą nie przemarzła więc ja jeszcze niewprawiona nic nie cięłam i tak ją zostawiłam.Pąków sporo i też na każdej gałązce.Grus kupiłam w doniczce a Rapsody jesienia -takim "rzutem na taśmę".Z czasem okaże się,ze więcej mamy wspólnych
Kupiłam dzisiaj drugą Comte de Chambord ładna z pąkami.I razem z nią mam już 17 róż historycznych.Przeglądam ofertę R. i myślę,że jeszcze kilka zmieszczę