Witaj Jadziuś Dzisiaj w miarę swoich sił i możliwości walczyłam z chwastami na grządkach, były większe od pietruszki i marchewki, na szczęście miedzy rządkami chwaściory były przed deszczem wykarczowane.
Róża lila...hym no właśnie - była kupiona jako malinowa i taką etykietę jeszcze posiada.
Inna róża lila fiolet jest słabszej kondycji i ma tylko jeden pąk.
Jadziuś wszystkim mówiłam że nie mam szałwii muszkatołowej myląc ją z posianą malwą. Malwę mam jedną a szałwii dwie kwitnących i mnóstwo nowych siewek. Taka ze mnie ogrodniczka. Dziękuję i ja też
Następne różyczki zakwitły...

Tadeusz

dla Ciebie a drugi dla Zosieńki
Byliście u Krzysia w Szkółce?... w jesieni wyjeżdżając od Krzysia nie mogłam zamknąć bagażnika, byłam z Krzysiem umówiona na wiosenne okazy nowych szczepień iglak owych i całe plany aniołki z rogami zabrały.
Do Nokły na rekonwalescencję powiadasz - jak Bóg da to wybierzemy się z Kaziem tylko powiedz czy Halinka Kwak wszystkich rybek nie wyłapała bo ja mam dietę i kiełbaski nie wchodzą w rachubę.
Bogusiu Witaj U nas od Bożego ciała żadna kropelka z nieba nie spadła, przykro mi że mieliście tak straszną noc. Mam nadzieję że Twoje
bajdelka spały smacznie i nie oglądały burzy.
Bogusiu truskawki sadziłam 5 grudnia i zdjęcie okolicznościowe gdzieś zamieściłam wtedy, no i na forum wspominałam na pewno.
Spokojnej Nocy też życzę i

dla
bajdelków.
Krysiu jest trochę lepiej, staram się nie myśleć co będzie i jak, żyję i cieszę się każdym dniem nie mam postawionego w tym roku tunelu, więc pomidorków i papryki własnej nie będzie.
Buziaczki
Ewuś 
jak zobaczyłam tyle odwiedzających moje skromne progi to obrazu lepsze samopoczucie... Dziękuję
Dla Ciebie...te trzy róże
Anuś - Taruś 
chciałabym Ci służyć pomocą , nie widzę co wklejam bo fotosik nie reaguje na moje polecenia więc fotki beż logowania. Różowy krzak to aster a pojedynczy kwiat różowy przywiozłam w roku ubiegłym od Tadeusza z Nokły. Wiesz Anuś lekka ręka Tadeusz kopała to różowe cudo i też się do mnie uśmiecha tylko :P
Bodziszkiem od Ciebie się pochwalę jak pięknie rośnie....
Buziaki Odwiedzającym Przesyłam