Witajcie Mili Goście
Ależ ruch u mnie dziś .. aż cieszy
Asiu - Krzewuszki bardzo lubię ... moje najstarsze - są tylko w kolorze rózowym - teraz staram się kupować inne
Dorotko - oczywiście cieszę się z tych zakupów - ale jeszcze raz takiego przypływu gotówki nie chciałabym nigdy w życiu ....
Justynko- wcale nie dużo jeżdżę .. po prostu te szkólki są po drodze - więc żeby oszczędzić czas i namierzyć niższe ceny odwiedzamy obie tego samego dnia

Jest jeszcze szkółka w Gaju ( albo 2 nawet) .. ale tam to baaardzo rzadko bywamy.
Krzywaczka ma bardziej drzewkowy asortyment a jawornik skalniakowy i bylinowy. W obu, oczywiście są iglaki.
Jawornik szkólka przy Zakopiance zaraz za Myślenicami jadąc w stronę Krakowa.( Czyli dla was chyba przed Myślenicami. ) Jest po prawej stronie, trzeba skręcić obok przystanku w taką asfaltową drogę biegnącą wzdłuż Zakopianki .. i podjeżdża się pod samą szkółkę. My najpierw jedziemy tam, a potem do Krzywaczki .... ja lubię Jawornik za wybór skalniaków i niewygórowane ceny.
Marto - dziękuję za info o makach . Kiedyś kupoiłam takiego pieknego cytrynowego ( w 2008 roku ) ale nie przetrwał. Mam nadzieję, że te okażą się trwalsze

Kupiłam 2 - po 2.50 chyba . Jeden jest czerwony i biały , drugi czerwony i żółty... Trochę zaskoczyły mnie kolory

Nich się rozsiewają - na razie nie mam nic przeciwko
Jawornik tez nie jest bardzo daleko - można za jednym razem objechać obydwie. Dla mnie zdecydowanie bliżej jest Jawornik. I jest tam super sprzedawczyni - podpowie, poradzi, ma czas. I za to też lubię Jawornik.
Dorotko raz jeszcze 
Właśnie - jeszcze w zeszłym roku miałam kuklika czerwonego , ale o innych kwiatach - pustych i takich jakby sztywniejszych ??? . Te są półpełne, ale większe.
Izuś ja już mam bagno - to taka roslinka podobna do azalii japońskich ( chyba ), pokazywałam niedawno zdjęcia .. ale jak znajdę to wstawię jeszcze raz dla Ciebie. Kupiłam ja taniutko w zeszłym roku - i okazało się, że Ktoś z Forum jej poszukuje. Chciałam kupić i wysłać. Niestety w tym roku jest niedostępna

Zresztą mniej jest wszelkiego rodzaju Rh i azalii u nas dostępnych w tym roku.
Ja za to najbardziej na świecie szukam teraz takiej naradki jak pokazałam na ostatnich fotkach ... na razie bezskutecznie