Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Tą trytomą to nie katujesz , moje ledwie rosną .... ;:223

napiszesz co to za wieżyczki widać w tle na zdjęciu ?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko, cudny ten tułacz, a Twój taki już duży :uszy Błąd poprawiałam ;:180
Aniu, masz rację, choćby rojnik za 2,50 :;230 Inwestycja nieduża, a tak cieszy. Z podlewaniem też święta prawda ;:108 U nas takie upały, że Sahara po prostu. Ale dzięki temu w dużym tempie ruszył bardzooooo późno obsiany ogródek. Są już fasolki, cebulki 7-i i jednoroczne, marchewka, buracki, a wysiew w tamtym tygodniu, ostatnia partia w sobotę.
Jutro może dosieję zioła, bo pogoda, przy dobrym podlewaniu, sprzyja kiełkowaniu i może coś jeszcze z nich będzie :roll:
Obrazek

Obrazek

Aga zwykły dziurkowany wąż, ale sie sprawdza, tym bardziej, że mam studnię. Zdjęć zakupowych zapomniałam cyknąć :roll:
Dzięki Anetko :wit mam nadzieję, że będzie się rozwijał, obym tylko nadążyła z plewieniem :;230
Celinko, rojniki przechodzą taką przemianę, że jest to fascynujące ;:224 A z funkiami, chyba tak zrobię, bo kilka małych zaczyna kwitnienie.
Dorotko, już to zauważyłam, przyrosty 30 cm od roślinki macierzystej. Teraz już usuwać każdy oddalony przyrost? Dziękuję za ostrzeżenie.
Moniko, a mówiłam :lol: to jest dopiero ogród pełen unikalnych okazów i kompozycji. I oczywiście kolekcja funkii godna wielu pochwał :uszy
Romku, chwalą ;:196
Marku, witaj :wit Mam kilka trytom, ale tylko ta jedna taka wyrywna :;230 Z tyłu Liatris spicata ;:108
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A cóż to za egzotyczna roślina :) w rządkach posadzona? Niejaka fasolka szparagowa?! Znaczy z tym warzywnikiem to Ty tak na serio? ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka fotek z dzisiejszego spaceru ;:108
Mogę się pochwalić :oops: pierwsza w tym roku canna
Obrazek

Obrazek

Zaczyna kwitnąć Itea
Obrazek

I będą białe guziczki
Obrazek

i fioletowe korale
Obrazek

datury
Obrazek

eucomis
Obrazek

No i cudo Ginko Biloba Californian Sunset zaczyna się przebarwiać :tan teraz myślę o Summer Rainbow,
Obrazek
Martuś, ogródek pełną parą ruszył. No w tle jeszcze borówki amerykańskie :roll:
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, tyle miejsca w ogrodzie, że jeszcze na jarzyny starcza? Handel podupadnie jak każdy tak będzie sadził na swoim a nie kupował na stragenie. A fasolka szparagowa z masełkiem i bułeczką tartą mniaaaam.
Moje trytoma piekielnica już trzy lata nie chce zakwitnąć.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romku, miejsca u mnie jeszcze bardzooooo dużo.
Mówią, że warzywa w tym roku będą drogie ze względu na pogodę, to jutro jeszcze kilka krzaków pomidorków dokupię. Zawsze swoje to swoje, a po skrzynach na balkonie tak cieszy :;230 taki mały warzywnik.
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Pospacerowałam pozazdrościłam tyle pięknych masz roślinek gdzie mi do Ciebie a zresztą mam malusi ogródeczek bo Ty :shock: to kawał tego masz .Jestem pod wrażeniem buziaczki......
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Jolu u Ciebie faktycznie niektóre rosliny przyspieszyły. Trytoma u mnie zaczyna kwitnąć dopiero w sierpniu, cany mają dopiero kilka listków i pąków kwiatowych nie widać, a eucomis to nawet nie zakiełkował ( ale z Biedronki był więc się nie dziwię)
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alinko ;:196 zapraszam, wiele roślin jeszcze w pączkach, wiele sianych lub podpedzonych w donicach, więc kwitna nietypowo wczesnie. Zapraszam :wit
Moniczko, eukomisy też z Biedronki zaczynają kwitniąć, a kolejna cebula dopiero pyszcza kły. Nie są one takie złe, bo z jednej cebuli mam dwie roślinki, właśnie wczoraj dzieliłam i rozsadzałam. Ale jakoś tak faktycznie nierówno rosną.
Kochani cała jestem dzisiaj w skowronkach. Rano musiałam odwieźć dziecko wcześniej do szkoły, więc cóż robić :roll: Na ryneczek kwietowo warzywny wstąpiłam :tan a tam moja poszukiwana fioletowa, podójna daturka, za całe 7 złotych.
I Marta miała racje, żeby nie kupować w OB za 35 zł. Prawdziwy szok cenowy ;:14 ;:14 ;:14
Zdjątko wieczorkiem :uszy
No i tytoń ozdobny kupiłam, a ponieważ po złotówce to cztery kolory ;:224
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu fajne że masz takie miejsca gdzie możesz kupować takie skarby do swojego ogrodu i jeszcze w tak atrakcyjnych cenach. Datur Ci zazdroszczę może na jesień załapię sie na jakiegoś badylka od Ciebie? poza tym podziwiam za warzywniak to wymaga cierpliwości. Szacun
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jola, tak by nie powiedzieć "a nie mówiłem...." to ja tylko powiem Ci, że dobrze zrobiłaś otwierając swój wątek, jak dziś sobie przysiadłem na forum i nagle patrzę Pamelka akurat dostępna, Pamelka napisała post, Pamelka napisała post na szestanstej stronie wątku Pamelki i tu :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: pomyślałem "co jest grane" patrzę, a Ty w takim czasie, takie zatrzesienie relacji zdjęciowych i opisów, nie dziwię się że jak burza mkniesz przez forum :) muszę teraz na spokojnie to przeczytać i poprzeglądać raz jeszcze :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jola, nie wiem jak dużo chcesz dać tułaczowi swobody, ale u mnie wyrasta w promieniu 5 m od miejsca gdzie sadziłam. Przedostał się nawet pod fundamentem do szklarni :evil:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Oj, ten miłrząb to Ci się udał!! Że nie wspomnę o pięknotce! Zapowiadają sie urocze kuleczki!! Moja calicarpa ma zaledwie 8 listków... Chyba nie doczekam się owoców w tym roku :?
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Informuję, że zaraziłaś mnie tym Ginko Biloba Californian Sunset :D
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

też coś tak czuję.... A to z niego duże drzewo wyrośnie?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”