Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu - ja trzymam kaktusy oddzielnie. Przy kompozycji zawsze dobrze pamiętać żeby dobrać roślinki o takich samych wymaganiach, a kaktusy też mają je różne. Sprawdź czy podłoże mają mieć takie same i te same warunki hodowli, a reszta to już twoja decyzja.
PS. Wymień ziemię na bardziej przepuszczalną. Najlepiej ziemia do kaktusów "wzbogacona" dodatkowym żwirkiem ;) No i oczywiście już teraz na sucho do wiosny
PS. Wymień ziemię na bardziej przepuszczalną. Najlepiej ziemia do kaktusów "wzbogacona" dodatkowym żwirkiem ;) No i oczywiście już teraz na sucho do wiosny

Dawid
Basiu to jest senecio serpens. Obiecałam dokładniejsze zdjęcia, ale jakoś mi tak zeszłobasga pisze:Szkapinko-a co to za senecio Ci zakwitł?Oryginalny ma kwiat!

teraz je wkleję ale już zaczyna przekwitać.

ale i tak sie pochwale

Poprawiłem trochę jakość tych zdjęć.
erazm
Pozdrawiam
Paulina
Paulina
Moje zimują w temp. + 8 stopni wszystkie, w tym pokoju w ciągu dnia póki nie ma mrozów mają cały czas uchylone okno a na noc na mikro zamykam a w ciągu zimy cały czas mikro w dzień a na noc zamykam całkowicie i drzwi do pokoju uszczelnione by nie wchodziło tam ciepłe powietrze z reszty mieszkania.chatte pisze:Dziękuje Przemku!Jesteś niezawodny!
Bałam się, ze te kaktusiki są za małe, na takie chłody, ale skoro Ty uważasz, ze sobie poradzą, to już je wynoszę! Jeszcze raz dzięki!

Myślę że raz w miesiącu(tak podlewam swoje) odrobinę tzn. z pół centymetra na podstawek a po 10 minutach odlej co zostanie na podstawku.chatte pisze:A może jeszcze doradziłbyś mi Przemku, jak często ( albo raczej jak rzadko) podlewać te małe kaktusiki, jak beda w chłodzie? I ile wody na raz? Zawsze mam z tym problem, a kaktusy mam w ogóle pierwszy raz.