Z Elfowej krainy storczyków ;)))
- 
				Blue Monkey
- 500p 
- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Justynko dobrze ze Tobie sie nic nie stało! oby juz przestało padać:/
Jeśli sie martwisz ze nie dałabyś rady z sadzonkami z butelki to może kup sobie 8-9 półrocznych a do tego 1-2 sieweczki i zobacz jak sobie z nimi poradzisz?

Jeśli sie martwisz ze nie dałabyś rady z sadzonkami z butelki to może kup sobie 8-9 półrocznych a do tego 1-2 sieweczki i zobacz jak sobie z nimi poradzisz?
Pozdrawiam, Basia:) 

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Blu_Monkey - chyba tak zrobię. Jeśli wezmę róznej wielkości, to czegoś się nauczę i może wszystkich nie zabiję  

- 
				Zabka_Monis
- 1000p 
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Justynko siewki łatwo gniją niestety... ja miałam jedna to rok ładnie rosła i nie zmieniałam sposobu pielęgnacji , aż któregoś dnia patrze a na liściach ogromne "mokre" plamy.... jakaś zgnilizna i odpadły wszystkie....  

- 
				Joane
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko, jak jeszcze nie masz doświadczenia z maluchami to zaczełabym od tych półrocznych. Te z butelki są bardzo wrażliwe, szczególnie zaraz po wyjęciu z butelki.

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko patrzę na zdjęcie z powodzi i tę górę śmieci i płakać mi się chce. Ale dobrze , że Tobie i Twojemu domowi nic się nie stało. Mam nadzieję, że już cały czas będzie   to jakoś powoli będzie wszystko schło.
 to jakoś powoli będzie wszystko schło. 
A jeśli chodzi o siewki z butelki to na pewno dasz radę - skuś się fajne doświadczenie i możliwość obserwowania jak rosną takie maluszki. Miałam słoik in vitro i wiem, że nie jest to takie trudne. Możesz spróbować z maluszkami i z takimi około 1/2 roku zobaczysz różnicę. Jakbyś się zdecydowała będę kibicować i w razie potrzeby podpowiem co i jak. 

to jakoś powoli będzie wszystko schło.
 to jakoś powoli będzie wszystko schło. A jeśli chodzi o siewki z butelki to na pewno dasz radę - skuś się fajne doświadczenie i możliwość obserwowania jak rosną takie maluszki. Miałam słoik in vitro i wiem, że nie jest to takie trudne. Możesz spróbować z maluszkami i z takimi około 1/2 roku zobaczysz różnicę. Jakbyś się zdecydowała będę kibicować i w razie potrzeby podpowiem co i jak.

Początek mojej przygody.   
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
))

Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
 ))
))- justus27
Zbaka- może jakaś chora od poczku była...   

Joane- spróbuję i z maleństwami i z półrocznymi. Kupię po parę sztuk i zobaczę, jak sobie poradzę 

Aniu- już zdecydowałam się na nie. Na początek na pewno będą to hybrydy falków. Znalazłam dwie firmy w necie rozprowadzające takie sadzonki. Dziś piszę do nich maila. ;) 

Dzis, trzy fotki dla Was. Z maleńikimi liścmi.
Dwa reanimki z trzech, puszczają mlode listki. Trzeci reanimek na razie puszcza korzonki i stoi sobie w pojemniku:
Reanimek 1, "niespodzianka":

Reanimek 2, "Brunon:

Oraz Vandzia podczas moczenia, też młody listeczek:

Joane- spróbuję i z maleństwami i z półrocznymi. Kupię po parę sztuk i zobaczę, jak sobie poradzę

Aniu- już zdecydowałam się na nie. Na początek na pewno będą to hybrydy falków. Znalazłam dwie firmy w necie rozprowadzające takie sadzonki. Dziś piszę do nich maila. ;)

Dzis, trzy fotki dla Was. Z maleńikimi liścmi.
Dwa reanimki z trzech, puszczają mlode listki. Trzeci reanimek na razie puszcza korzonki i stoi sobie w pojemniku:
Reanimek 1, "niespodzianka":

Reanimek 2, "Brunon:

Oraz Vandzia podczas moczenia, też młody listeczek:

- AnnaL
Justynko to super  

będziemy mogli oglądać Twoje zmagania i podziwiać Twoje zdolne łapki.
 będziemy mogli oglądać Twoje zmagania i podziwiać Twoje zdolne łapki.   Reanimki świetnie się mają
 Reanimki świetnie się mają   niedługo zobaczysz jak puszczą pędziki to będzie frajda.
 niedługo zobaczysz jak puszczą pędziki to będzie frajda.   Vandeczka pięknie Ci rośnie
 Vandeczka pięknie Ci rośnie  

będziemy mogli oglądać Twoje zmagania i podziwiać Twoje zdolne łapki.
 będziemy mogli oglądać Twoje zmagania i podziwiać Twoje zdolne łapki.   Reanimki świetnie się mają
 Reanimki świetnie się mają   niedługo zobaczysz jak puszczą pędziki to będzie frajda.
 niedługo zobaczysz jak puszczą pędziki to będzie frajda.   Vandeczka pięknie Ci rośnie
 Vandeczka pięknie Ci rośnie  
Początek mojej przygody.   
))

))
))- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko,gdy już się zdecydujesz,pokazuj wszystko od samego początku,będziemy Ci kibicować,podglądać i uczyć się.
Ja już Ci życzę samych sukcesów.

Ja już Ci życzę samych sukcesów.

- Edyta 74
- Od: 6 sty 2009, o 16:58
Reanimki świetnie sobie radzą   Super,będziemy mieli co podziwiać
 Super,będziemy mieli co podziwiać 

- pani_storczyk
- 500p 
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko do odważnych świat należy  .Ale nie zaleznie na jakie się zdecydujesz, rób fotki i zdawaj relację.Będę Cię dopingować i trzymać kciuki
  .Ale nie zaleznie na jakie się zdecydujesz, rób fotki i zdawaj relację.Będę Cię dopingować i trzymać kciuki 

.Ale nie zaleznie na jakie się zdecydujesz, rób fotki i zdawaj relację.Będę Cię dopingować i trzymać kciuki
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania

, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
- justus27
Aniu- napisałam liściki i czekam na odpowiedź   A co pędzików...hmm..chyba "Wykrakałaś", co prawda nie na reanimkach, ale...otym za chwilkę
 A co pędzików...hmm..chyba "Wykrakałaś", co prawda nie na reanimkach, ale...otym za chwilkę   

Henryku - na pewno się pochwalę, jak dotrą i będą już w mojej kolekcji. Ale do tego jeszcze daleko 

Edyta- oby...na razie są poddane kuracji "odmładzającej"...Hihi, jak ruszą z korzonkami i listkami, to może za rok jakiś pędzik będzie... ;)
Pani_Storczyk- już się zdecydowałam. Chcę parę sadznek butelkowych i parę "starszaków", około półrocznych 

A dziś, specjalnie dla Was foteczki. Najpierw, odkryte dwa pędziki u falków:
Pierwszy - u "Ciapka". Biały w bordowe kropki - woskowiec,wywrotowiec. Ma dwa pędy tamtegoroczne <jeden przycięty - sklepowy, drugi -kwitnie, ma 4kwiaty> i wczorajsze odkrycie, kluje się 3 pędzik <co prawda nad uschniętym, zmrożonym listkiem>, ale jest:

I drugi pędzik, który sprawił mi wielką radość... I nie jest moją zasługą, bo jest on u "Sułtana" - prezent od Pauli. Dziękuję Ci za niego jeszcze raz, zwłaszcza, że tak szybko postanowił zakwitnąć. Nad drugim listkiem po prawej stronie widać pędzik, już rośnie ładnie:
 I nie jest moją zasługą, bo jest on u "Sułtana" - prezent od Pauli. Dziękuję Ci za niego jeszcze raz, zwłaszcza, że tak szybko postanowił zakwitnąć. Nad drugim listkiem po prawej stronie widać pędzik, już rośnie ładnie:

I...dwie nowości, dziś dostałam paczuszkę od Joane z wymiany. Również Ci dziękuję za dwa spelnione moje marzenia 

Cambria < ślicznie rozrośnięta sadzonka> :

Oraz < ależ jestem szczęśliwa, że wreszcie go mam w kolekcji >, po dwóch latach poszukiwań i westchnień, biało-zielony sabotek z nakrapianymi liśćmi Ach, ta maleńka rozetka, zakochałam się w niej. Zobaczcie Sami, czyż nie jest cudny?
  Ach, ta maleńka rozetka, zakochałam się w niej. Zobaczcie Sami, czyż nie jest cudny?   :
 :

A co pędzików...hmm..chyba "Wykrakałaś", co prawda nie na reanimkach, ale...otym za chwilkę
 Henryku - na pewno się pochwalę, jak dotrą i będą już w mojej kolekcji. Ale do tego jeszcze daleko

Edyta- oby...na razie są poddane kuracji "odmładzającej"...Hihi, jak ruszą z korzonkami i listkami, to może za rok jakiś pędzik będzie... ;)
Pani_Storczyk- już się zdecydowałam. Chcę parę sadznek butelkowych i parę "starszaków", około półrocznych

A dziś, specjalnie dla Was foteczki. Najpierw, odkryte dwa pędziki u falków:
Pierwszy - u "Ciapka". Biały w bordowe kropki - woskowiec,wywrotowiec. Ma dwa pędy tamtegoroczne <jeden przycięty - sklepowy, drugi -kwitnie, ma 4kwiaty> i wczorajsze odkrycie, kluje się 3 pędzik <co prawda nad uschniętym, zmrożonym listkiem>, ale jest:

I drugi pędzik, który sprawił mi wielką radość...
 I nie jest moją zasługą, bo jest on u "Sułtana" - prezent od Pauli. Dziękuję Ci za niego jeszcze raz, zwłaszcza, że tak szybko postanowił zakwitnąć. Nad drugim listkiem po prawej stronie widać pędzik, już rośnie ładnie:
I...dwie nowości, dziś dostałam paczuszkę od Joane z wymiany. Również Ci dziękuję za dwa spelnione moje marzenia

Cambria < ślicznie rozrośnięta sadzonka> :

Oraz < ależ jestem szczęśliwa, że wreszcie go mam w kolekcji >, po dwóch latach poszukiwań i westchnień, biało-zielony sabotek z nakrapianymi liśćmi
 Ach, ta maleńka rozetka, zakochałam się w niej. Zobaczcie Sami, czyż nie jest cudny?
  Ach, ta maleńka rozetka, zakochałam się w niej. Zobaczcie Sami, czyż nie jest cudny?   :
 :
- 
				Joane
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Justynko, cieszę się, że dotarły do Ciebie całe. 
Ten sabotek ma dle Ciebie niespodziankę. Między tymi dwoma rozetkami rośnie następna. 

Ładne pędziki u Phal.

Ten sabotek ma dle Ciebie niespodziankę. Między tymi dwoma rozetkami rośnie następna.

Ładne pędziki u Phal.
- 
				Blue Monkey
- 500p 
- Od: 31 gru 2008, o 20:04
Justus gratuluje pędzików  
   Nowości oczywiście też, zwłaszcza Sabotka
 Nowości oczywiście też, zwłaszcza Sabotka  Powiedz jak masz zamiar go pielęgnować? Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy na ten temat żeby nie zmarnować mojego
 Powiedz jak masz zamiar go pielęgnować? Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy na ten temat żeby nie zmarnować mojego 

Nowości oczywiście też, zwłaszcza Sabotka
 Nowości oczywiście też, zwłaszcza Sabotka  Powiedz jak masz zamiar go pielęgnować? Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy na ten temat żeby nie zmarnować mojego
 Powiedz jak masz zamiar go pielęgnować? Chętnie skorzystam z Twojej wiedzy na ten temat żeby nie zmarnować mojego 
Pozdrawiam, Basia:) 

Justynko, cieszę się, że choruszki powoli biorą się do roboty 
U mnie większość z obciętymi pędami też puszcza nowe... dostały słonko i pokazują, że żyją

U mnie większość z obciętymi pędami też puszcza nowe... dostały słonko i pokazują, że żyją

- AnnaL
Justynko ale u Ciebie pędzikowo   a nowości wspaniałe
 a nowości wspaniałe   niech szybciutko zakwitną szczególnie ten sabotek biało-zielony
 niech szybciutko zakwitną szczególnie ten sabotek biało-zielony   
   No no jak przyjdzie paczuszka z maluszkami to będziesz miała frajdę

a nowości wspaniałe
 a nowości wspaniałe   niech szybciutko zakwitną szczególnie ten sabotek biało-zielony
 niech szybciutko zakwitną szczególnie ten sabotek biało-zielony   

Początek mojej przygody.   
))

))
))