Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Aniu więc jak sfotografujesz każdy z osobna to jakby inna roślinka prezentowała swoją urodę :D
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Aniu jest prześliczny ;:152
A wiesz, że wczoraj przejeżdżałam koło ZOO i poczułam ochotę żeby się tam wybrać :) Byłaś może w Ogrodzie Botanicznym? Jeśli nie, to koniecznie odwiedź syna 25 i 26 września, będą tam Dni Storczyków ;:138
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Henryku , Joasiu dziękuję ;:196 ;:196

Celinko każdy kwiatek jest inny, jutro sfotografuję i pokażę ;:108 :tan

Basiu dziękuję ;:196 Ogród Botaniczny zarezerwowałam na wystawę storczyków we wrześniu i przyjadę na pewno. Więc może się spotkamy :?: oglądając storczyki i nabywając nowości :heja
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Aniu- fajnie, że Odpoczęłaś. Każdemu należy się chwila wytchnienia < i kto to mówi? Heh...pracocholik > Jak widać storczykom Twój odpoczynek pięknie się przysłużył...Ciapatek otworzył kolejnego kwiatuszka i to nie koniec na tym... ;) ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Post »

Aniu ciapek śliczny Gratuluję ;:138
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko dziękuję ;:196 Zauważyłam, że czym mniej zaglądam tym więcej się dzieje. :;230

Iwonko dziękuję. ;:196

Moja miotła w pracy bardzo wolno rośnie, próba zrobienia zdjęcia nie powiodła się muszę jeszcze poczekać , by podrosła. :;230
Za to dziś kilka fotek ;:108 w tym małe - wielkie niespodzianki.

Na pierwszym planie mój ulubiony maluszek Mini Mark i jego kwiatuszki , pęd się wydłuża i nadal mnie cieszy.

Obrazek

Obrazek

Mój ciapek i jego kwiatuchy - wcześniej już pisałam każdy ma inaczej ułożone kropy , do tego na pączkach kropy też już widać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje małe nowości :heja

1. phal. Samera

Obrazek

2. Kingidium philipinensis

Obrazek

A teraz niespodzianka od Haim (Asi) dostałam malutką pseudobulwkę Dendrobium Stardust Fire Bird i są oznaki, że się zaaklimatyzowała i zaczęła rosnąć. Zobaczcie sami

Obrazek

I już na koniec MEGA - NIESPODZIANKA

Obrazek ;:3 ;:31
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Nesuniaaa
500p
500p
Od: 8 kwie 2009, o 17:34

Post »

Aniu, ale się u Ciebie dzieję ;:138 Nie wiadomo na czym oczy zawiesić :heja Co to za niespodzianka? Listki wyglądają jak phal. violacea albo bellina?
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto ta niespodzianka to phal. bellina alba ;:108 Już nie mogę się doczekać kwiatuszków ale mnie zaskoczyła totalnie 2 pędziki , jak dla mnie to wielkie osiągnięcie. Dziękuję za miłe słowa ;:196
Początek mojej przygody.
Paulinka Z
200p
200p
Od: 13 cze 2009, o 17:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj masz rękę do kwiatków, masz ;:138
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu ten Twój mini mark niezmordowany :tan i gratulacje pędzika na phal. bellina alba :) a nowości spokojnie poczekam na kwitnienia i będę podziwiała ;:108 ;:196
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Aniu gratuluję nowości i pędzików ;:138 ;:196
Czy mi się wydaje, czy faktycznie liście na Phal. samera i bellina nie są takie jak powinny? Zauważyłam żółte przebarwienia liści:( Aniu obserwuj uważnie, bo ja już jestem przeczulona po tym co przeszłam z moimi roślinkami ;:113 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane Dziewczyny dziękuję za odwiedziny i pochwały ;:79 ;:79 ;:79

Halinko dziękuję za podpowiedz. Obejrzałam dokładnie - phal. bellina alba ma takie listki od dawna ( chyba taka uroda mojego egzemplarza) a phal. Samera na jednym listku ma plamki i będę je obserwować . A może profilaktycznie je posmarować Citroseptem :?: Co myślisz :?:
Phal. bellina alba kupiłam około 1,5 roku temu i okazało się , że ma słaby system korzeniowy, działałam jak potrafię i odbudowałam mu korzonki, teraz są jak długie badyle w doniczce. I chyba za to tak mi się odwdzięcza pędzikami. ;:111 ;:109

Jakiś czas temu pisałam, że chyba z jednym storczykiem będę musiała się pożegnać :( Postanowiłam powalczyć i chyba się uda ( ale na razie cichosza) dziś zajrzałam mu w trzon i pozostałości po korzonkach ( nerwy) i zobaczyłam malusi korzoneczek ma dopiero nie cały centymetr ale jest. ;:1
A to domek jaki zrobiłam dla Ascocentrum ampullaceum

Obrazek

Obrazek
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz same cudności! najpiękniejszy oczywiście woskowy w ciapki, MM też. A Phal. samera to jest bellina x violacea? A ten ostatni ma super pędziki. Jaki to Phal.?
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Aniu obserwuj, obserwuj, może korzonki też jakimś specyfikiem profilaktycznie popryskaj. Ja nie wiem dlaczego tak się robi, u mnie się tak zaczynało, później plamy się powiększały i robiły bardziej żółte. Niektóre egz. padły a niektóre jeszcze stoją i straszą. Czekam, może coś ze środka bardziej optymistycznego wypuszczą (w postaci listków) Jak znajdę chwilę czasu i ochotę to zrobię fotki i wstawię w moim wątku (rozpacz)
Jeśli chodzi o domek dla Twojego reanimka, to dokładnie tak samo Aniu postępuję z tym, że przykrywam na noc czystą doniczką storczykową, by było wilgotniej i cieplej ;:113 ;:79
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia ten z 2 pędzikami to phal. bellina alba a phal. Samera tak jak napisałaś. ;:3

Halinko to posmaruje i listek i korzonki prysnę. A domek na noc przykrywam tak samo jak Ty, bo wtedy ma w środku większą wilgotność. Do Ciebie będę zaglądać bo czekam na fotki. ;:196
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”