Witam wszystkich serdecznie i po kolei postaram się odpowiedzieć.
Aguś. Chciałabym żeby takich gości było cale stadko, gdyż nie musiałabym sypać bez przerwy ślimax-u. Boję się jednak, że się tak wystraszył, że szybko się nie pokaże.
Dorko1 - witam w progach mojej działki i zapraszam częściej. Kiedy pokażesz swój ogród?
Basiu, Jolu - przetaczników jest wiele gatunków i odmian - ja mam chyba cztery czy pięć, kłosowego też mam, a na forum pokazywanych jest wiele takich których nie mam, ale wszystkich mieć nie można. Ten mój to już rozrośnięta pięcioletnia kępa. Ma wadę, ma dosyć wiotkie pędy, ale podwiązanie drucikiem i ustabilizowanie patyczkiem wystarcza do utrzymania go w ryzach.
Jadziu - ten przetacznik rozrasta się bardzo powolutku, ale potrafi się wysiewać, gdy zostawia się przekwitnięte kłosy. Mam sporo jego nasianego, więc mogę Ci przesłać siewki, albo później nasionka.
Moniu. W sobotę i niedzielę również była piękna we Wrocławiu pogoda. W sobotę byłam na spotkaniu forumkowym u Marka -Orinoko, w jego przepięknym ogrodzie. Wczoraj byłam na swojej działce, ale tylko posadziłam kilka roślinek które dostałam od Marka, a resztę spędziłam na leniuchowaniu w cieniu czereśni. W dodatku miałam gości - przyjechał na spacerek brat z żoną i swoją teściową, więc sympatycznie posiedzieliśmy przy kawce.
Dagmaro - serdecznie zapraszam - daj tylko sygnał na priv.
Olu- pisałam wcześniej - chciałabym mieć cale stadko takich gości.
Halinko - cieszę się
Adriano -

witam w moich progach - tak jak rozmawiałyśmy- żurawkomania się szerzy na forum, ale są to piękne rośliny, cały rok ozdobne w ogrodzie. Ja będę starać się powiększać ich kolekcję.