Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Re: Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Post »

Kochani moi :D , witajcie ;:167 .
Wiem , że troche mnie niebyło.. , trochę przegiołem.. :oops: , miałem ostatanio naprawdę duzo obowiązków , zdawek , sprawdzianów w szkole i chciałem mieć jak najlepsze oceny wiec miałem troche " kucia " w moim malutkim beznadziejnym ogrodzie przybyło znowu troche roślin i nastały małe zmiany , troche też wypoczywałem i odwiedzałem znajomych . Mam do wklejenia morze zdjeć , z którym mam problem bo już nie wiem przez co je wklejać..

Nie wiem jak zaczynać nadrabiać zaległości.. :roll: , teraz to już żyję wakacjami .

Są też problemy z internetem i komputerem :roll: . Moja mama przyjechała z Włoch :D . Mam nadzieje , że wkońcu w nast. tygodniu będę miał nowy komputer nie wiem czy stacjonarny czy laptop wybrać..

Bardzo stęskniłem sie za Wami i za Waszymi ogrodami , mam nadzieje , że wybaczycie mi długą nieobnecność w Waszych wątkach :oops: .

Jak zobaczyłem przedchwila serduszko to sie popłakałem ze szczęścia prawie... :shock: ;:167 .

Zdjecia mam pozmniejszane i przygotowane do wklejania teraz idę spać , a jutro bedę moze wklejał przez NIEDOZWOLONY-HOSTING :roll: .

Pozdrawiam ;:167 ;:196
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Arturku gratuluję serducha ;:196 ;:167

Na zdjęcia z ogródka spokojnie poczekamy, pozałatwiaj sprawy najpilniejsze, wiadomo szkoła, przyjazd mamy :D A zdjęcia zawsze z przyjemnością pooglądamy , dobrze, że fotografujesz, więc nic nie umknie :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Artur w Twoim wieku najważniejsza jest nauka.. nie forum.. wiesz o tym prawda?
Forum poczeka a klasówka nie ...

Podziwiamy Cię za to co robisz i pamiętamy o Tobie..

wieczorem pooglądam zdjecia :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Zaległe fotki.. , teraz znowu sie troche zmieniło :wink: .

Agnieszko - dziękuję ;:196 , cieszę sie , że tak Piszesz .
Lisko - Tak wiem , że najważniejsza nauka , właśnie dlatego jej ostatnio poświęciłem więcej czasu .

Irysek od Geni , fotki mam słabe bo niebyło zabardzo czasu na na fotki a przypominałem sobie jak juz robiło się ciemno.. :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irys od Geni , kupiłem sobie jeszcze ostatnio takich prawie identycznych 10 szt .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam z 25 host , tylko 4 gatunki o takie :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i cała zielona jeszcze . Nie jakieś rewelacyjne , przyszłym roku jak ktoś będzie chciał.. , teraz juz rozdałem z każdej po kawałku :wink: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żurawka :shock: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przpomnę moje zakupy :

21 szt. pelargoni bluszczolistnych na balkon ,
ok. 60 begoni stale kwitnących do donic ,
6 szt. surfinii czeronych ,
3 szt. "srebra" ,
8 szt. smagliczek ,
8 szt. pelargoni rabatowej ,
1 szt. motylek ,
4 szt. azalie wielkokwiatowe - fioletowa , pomarańczowa , czerwona , różowa , 2 dopiero zakwitną ,
1 szt. azalia japońska ,
1 szt. - bez - lilak "sensation"
1 szt. migdałek ,
1 szt. jakis iglaczek. , miniaturka ,
10 szt. irysów pumila żółtych ,
10 szt. irysów pumila fioletowo - białych ,
2 szt. brązowe żurawki ,
4 szt. zwykłe , te popularne żurawki
1 szt. aster bylinowy , niebieski
2 szt. rojniki ,
1 szt. srebrny rozchodnik ,
6 szt. - orliki niebiesko - białe ,
3 szt. floksy szydlaste "malinowe" ,
1 szt. tawułka czerwona ,

Dostałem :

40 szt.goździków pełnych , większość biała , reszta różowe ,
7 szt. jakieś bordowe bluszczyki ,
i z 15 roślinmek NN , będą kwitły na różowo , liście jak taka szeroka trawka :roll: .
4 duże hosty 3 kolorowe :lol: .

Na jesień mam dostać żywopłot piwonii , nie wiem co z tym zrobię.. :shock: . Będziemy wycinać pewnie na jesień złotego jałowca.. , nie chcę go już , będą tam piwonie , znaczy się część , bo znajomy Pan chce sie ich pozbyć :shock: .

Czekam na zammówienie :

3 szt. irys gemanica brązowy ,
3 szt. irys germanica bordowy ,
3szt. irys germanica kremowy ,
3 szt. irys germanica różowy ,

i jak się uda to nmiebieskie floksy szydlaste i białe .

Ostatnio też troche nawydzierałem ze skalniaka i porozsadzałem liliputki :lol: .

Zbieram co sie da.. , choćbym miał sadzić za płotem albo w donicach i dołowac na zimę na działce , bo za 2 lata będę miał pole do popisu :P .

Swoich aksamitek mam tyle , że nie wiem gdzie już rozsadzać.. jeszcze małe a juz maja po pączusiu , inne mniejsze , ale jeszcze zdązą wyrosnąc na piękne krzaczory , mam nadzieję :D .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Więcej fotek :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To były ostatnie tulipanki :

Obrazek

Obrazek

Sam nie wiem czy go eksmitować.. , muszę.. :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten też od Geni ;:167 :

Obrazek

Pozdrawiam Niedzielnie i spadam bo za minutę mam mieć gości :wit .
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wycinaj go! Przecież on jest piękny! Co ja bym za takiego zrobił...
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej dwusercowcu młody!Donoszę,że hosta od Ciebie jak zawsze pierwsza kwitnie.Jak wybierzesz laptop to szybciej będzie "stary" nie do rozbudowania,stacjonarny bardziej Ci się przyda w nauce.Cieszę się,że się przykładasz w szkole,jeszcze troszeczkę i rozdanie świadectw.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj :)
Zaglądam raz po raz do Twojego ogródka , by obserwować zmiany, pięknie kwitnące kwiaty i podziwiać Twoją nieustającą pasję do ulepszania kolejnych zakątków. Znowu balkon ugina się pod ciężarem skrzynek z pelargoniami,a deszczowy maj sprawił ,że drzewka i krzewy buchają zielenią ! Huśtawka czeka na gości... teraz przydało by się już słońce...prawda? Żebyśmy mogli w pełni cieszyć się ogrodami. No, Ty niedługo rozpoczynasz wakacje, miejmy więc nadzieję ,że do tej pory pogoda raczy się ustabilizować nareszcie :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Artur w lipcu jedziemy ;)

zaglądnij na Podkarpacie
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dawid - Jak byś bliżej mieszkał to żebym miał go tydzień wydzierać to bym go Ci dał... :| , juz postanowione , nie będzie go...

Ewo - Cały czas nie dowierzam , że ta odznaka przypadła i mnie :D . To chyba jednak wszyscy maja takie zdanie.. , to bedę chciał w takim razie jakis fajny ale stacjonarny komputer.. :wink: .

Ewelino - Bardzo lubie czytać Twoje pieknie i ciekawie sformułowane posty :D .
Tak ciagle cos "dziubdziam" na tych moich "rabateckach" :roll: i niezabardzo mi sie to moje "dziubdzianie" podoba , ale jak na jesien wytnę tego jałowca i dostanę żywopłot piwoni , te reklamówki irysów posadze i jeszcze 100 innych to bedzie ładniej :P . Musze cieszyć się choćby z takiego kawałka.. :wink: . Jak patrzę na Twój przepięknie skomponowany i gustony ogród to oczopląsu dostaję.. Kidys będę miał wiecej miejsca na nowej działce to juz za 2 lata będę może zaczynał tworzyć swój ogród na większej powierzchni . Już nie mogę sie tych dni doczekać , ale wszystko jeszcze przede mną .

Na balkonie będzie sztuczna trawa jak mi sie ją uda kupić w przyszłym tyg. w Rzeszowie , nowy stolik , bo balkon wygląda fatalnie z tym starym linoleum , aż mi wstyd :oops: .

Lisko - Super , to ja sie będę na to pisał ;:196 .

Igor - Ty mi nie mów , że mam dużo donic bo połowę pokazałem :twisted: :;230 , mam 50 donic , może więcej... :;230 .
Podlewać mi się chce , mogę cały dzień siedzieć w ogródku , tylko najgorsze jest codzienne narzekanie że mam tak maciupeńko miejsca... ;:223 . A hosty to uwielbiam musze jakieś nowe odmiany na wiosne przez kolege na all.. zamówić koniecznie . Za płotem dużo miejsca , hahah... i tam też chę rabatę zrobić , a co.. , płotkiem odgrodze także jeszcze roślinek mi będzie trzeba...

Kupiłem 5 reklamówek irysów wielkokwiatowych ;:223 , różne odmiany , kremowe , brązowe , jasno-niebieskie z białtym , żółte zbrązowym , ciemno-niebieskie z białym , białe i inne...
Posadzę byle gdzie na jesień przesadzę w miejsce jałowca którego wycinam ! , znudził mi się... , na jesień go wywalę.. Jeszcze po przycięciu zaczyna obsychać.. :shock: . Posadzę wtedy wszystko w rządkach piwonie , irysy , astry bylinowe , goździki , floksy szydlaste , pierwiosnki , żurawki , hosty... Muszę cierpliwie czekać do następnego sezonu :wink: .

I kupiłem jeszcze tylko 10 aksamitek czerwonych , tyle..
W szkole mam lekcje byle jakie i tylko 4 to mama pozwoliła nie isć , choć jeden dzień..

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A no czytałem , że masz jak Izabell , że nie możesz tego połykać.. , ja już się przyzwyczaiłem , choć z bólem.. :;230 . A to dlatego tak szybko piszesz , 2 tydzień w domu , no prosze , zazdraszczam , choć też choroby to nie zabardzo :roll: . Ja na forum od października 2008 a przez moje lenistwo mniej piszę.. :oops: . Ne długo wszystkich Wyprzedzisz :wink: .

Szybkiego powrotu do zdrowia :wit .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Artur, ale się u Ciebie dzieje. Ładne masz te donice z hostami. A ile tych rabatowych kwiatów.
Ja jednak najbardziej teraz jestem wyczulona na irysy- masz ładne odmiany. A ta wzmianka o 5 reklamówkach mnie zmiażdżyła :;230 .
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit

Wczoraj nie miałem internetu.. , przesżła nawałnica.. :roll: , strat nie ma.. :wink: . Tylko róże jeszcze nie zakwitły a na jednej już zauważyłem czarną plamiść , czyli już się zacznie :evil: , ale te problemy z nimi , muszę pryskać...

Co do rabaty przed domem z tym jałowcem to juz na milion procent go wytnę i będzie obwódka z bukszpanu , pod domem piwonie , potem irysy , róże rabatowe , goździki , funkie, jednoroczne i inne . Powiedziałem sobie " chłopie opanuj się , po co ci tyle jednorocznych i weś jakoś posadź byliny eleganco.. " ;:223 . Tylko to dopiero może na jesień , jeszcze zobaczę czy zwytrzymam :;230 .
Igor - Ja wiem jak to jest z tymi alergiami , bo ja astmatykiem jestem i też cierpię.. , ale tabletki często pomagają .

Oczywiście , ja się tak tylko śmieje :wink: , wiem że pisanie wciąga :wink: .

Aniu- Dzięki , no Wiesz... , ja mam dużo więcej odmian pięknych irysków :P . Muszę wkońcu foty wkleić :oops: .
Te reklamówki nie są dużę po 6/7/8 ładnych dużych sadzonek , jeszcze sobie dokupię jak będą ze 4 reklamówki :P .

Wiem jak te fascynacje przechodzą falami...

Najpierw krokusy " O jakie piękne tu i tam.. , dlaczego ja niemam tej odmiany ?! "
Potem narcyzy... ,
hiacynty... ,
tulipany.. ,
i tak dalej , i tak dalej :;230 /

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

No, to jeszcze bardziej mnie zainteresowałeś - czekam na zdjęcia. Zazdroszczę też źródła -gdzie Ty te piękne duże sadzonki zdobywasz?
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu - te sadzonki to u takiej pani badylarki :wink: . A irysowe pole ma likwidować , nie wiem dlaczego , mówi , że chce mieć teraz miejsce na rozmnażanie innych kwiatów .

Ma ona też floksy szydlaste duzo odmian , irysy pumila żółte i fioletowawo - białe , firletki , żurawki te najzwyklejsze co kwitną na różowo i z brązowymi liśćmi , zwykłą tą funkię i całą zieloną , te mixy cydnych odmian irysów , no i troche innych kwiatów . Szkoda , że nie ma innych , nowszych odmian żurawek czy host..
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”