Leśny ogród Moni68 cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.7

Post »

Moniko, azalie cudowne - piękne kolory i moc kwiatów :shock: Zapach pachnącej azalii (zapewne pontyjskiej) kojarzy mi się z OB w Łazienkach, bo jest bardzo intensywny :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku, dziękuję :D Te azalie są niezawodne, co roku kwitną obficie. W przeciwieństwie do Persil, która zaszczyca mnie tylko kilkoma kwiatami :roll: Pontyjska w tym roku miała tylko trzy kwiaty, może dlatego, że dopiero aklimatyzuje się u mnie. W ubiegłym roku dostałam duży kwitnący krzew i dosyć późno wysadziłam do gruntu.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

dziś piękna słoneczna pogoda, wpadam do leśnego ogrodu naładować akumulatory, nie będę wymieniać co mi się podoba, co podziwiam bo Twój leśny ogród zachwyca ;:196

W tym roku chcę skupić azalie w jednym miejscu, mam ich co prawda tylko 4 sztuki ale..........chciejstwa już u Ciebie podpatrzyłam :oops:

miłego dnia
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dziękuję za miłe słowa ;:196 Cieszę się, że podoba Ci się u mnie :D
Słuszną decyzję podjęłaś- wszystkie kwasoluby najlepiej rosną w dużych grupach, a i pięknie się prezentują. Mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować wszystkie chciejstwa ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Zachwycił mnie 'Czardasz' Przyznam się, że chyba nie trafiłam na niego nigdy. Energetyczny ma kolorek ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, przyznam się uczciwie, nie kupowałam go u nas :lol: Jak zresztą i kilka innych odmian.
Na szczęście nasi szkółkarze czują oddech konkurencji i coraz więcej ciekawych odmian można kupić w większości sklepów ogrodniczych.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, to było do przewidzenia. Cóż poczekam cierpliwie :)
Pozdrawiam, Dorota
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO!
Piękne kolejne zdjęcia Twoich Rh i azalii. Im jakoś pogoda deszczowa nie przeszkadza.
U mnie znowu stoi woda na działce. Jakoś wczoraj nie wiem dlaczego, tym się nie
przejęłam. Ja również cieszę się z rozmowy - natchnęłaś mnie optymizmem. ;:196 ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, nie masz pojęcia, jak się cieszę ;:196 ;:167
Antybiotyk chyba w końcu zadziałał, dzisiaj jest o niebo lepiej, chociaż dalej kaszlę i chrypię :lol: Wyjdę później do ogrodu ocenić stan roślin po wczorajszej nawałnicy. Postaram się zrobić więcej zdjęć, wczoraj przestraszyłam się gałęzi lecących z drzew :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Witaj Moniko, ja kilka dni temu kupiłam azalię Czardasz, ale dość młodą roślinkę i jeszcze nie kwitnącą. Cieszę się więc bardzo, że zobaczyłam ją u Ciebie w pełni kwitnienia :P I o taki kolorek właśnie mi chodziło - energetyczny pomarańcz, ale niezbyt ciemny.
Na tej rabacie mam już dwie azalie wielkokwiatowe: ceglasty Tunis i biały ze złotą plamką Toucan, więc Czardasz będzie się -mam nadzieję- ładnie komponował.
A jaki kolor ma Nabucco? To bardzo wartościowa odmiana, jeśli kwitnie dopiero w połowie czerwca...
Życzę dużo zdrówka i pięknej pogody w czasie weekendu ;:3
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dziękuję ślicznie;)))Moje jeszcze młodziutkie ...dopiero co posadzone wiosną..ale Twoje to dopiero piękności... ;:138
Wiesz cieszyłam się dzisiaj słońcem...lecz króciutko...znowu leje...):Oby tak jak zapowiadają..weekend udał się słoneczny to wreszcie będzie można coś w ogrodzie porobić:)Pogodnego dnia życzę;)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daluś, Czardasz na pewno będzie dobrze się prezentował w tym towarzystwie :D Mam tę azalię od kilku lat, ale dopiero w tym roku naprawdę bujnie zakwitła.
Nabucco jest dość popularną odmianą, ja jakoś nie mam szczęścia na nią trafić. Warto ja mieć zwłaszcza ze względu na termin kwitnienia, a kolor jest oczywiście kwestią gustu. Mnie się podoba- głęboka soczysta ciemna czerwień :)

Reniu, życzę Ci dobrej pogody ;:196 Te nieustanne deszcze mogą człowieka przygnębić...
Moje clematisy też młode- wszystkie pokazane przeze mnie zostały kupione w tym roku. Sadzonki jednak były spore, wielopędowe z mnóstwem pąków.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, piszesz, że Nabucco kwitnie w połowie czerwca a u mnie jeden krzak rozkwitł koło 25 maja a drugi wczoraj. Ten drugi wprawdzie tylko jednym pakiem, bo w zeszłym roku walczyłam na nim z mączniakiem, który nie chciał odpuścić. Ale kolor rzeczywiście piękny ;:108
Pozdrawiam, Dorota
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, wszystkie znane mi Nabucco rozkwitają po 10 czerwca :) Szkółkarze, u których zaopatrują się właściciele zaprzyjaźnionego sklepu ogrodniczego, też tak twierdzą. Krysia kupiła teraz tę azalię i jest dopiero w pąkach. Może więc Twoje krzewy to inne odmiany? Może u Ciebie jest tak ciepło i zacisznie, że rozkwitają wcześniej? Nie mam pojęcia...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz, nie będę się sprzeczać, ale wygląda na Nabucco. Z resztą może to tegoroczny wybryk natury. Na termin kwitnienia w zeszłym roku nie zwróciłam uwagi, chociaż na pewno kwitła na końcu. Mam taki szpaler azalii przy wjeździe i kojarzy mi się, że czerwone było ostatnie :)
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”