Mój azyl na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój azyl na ziemi

Post »

ALE schody ;:180 po nich może nawet stado słoni a one nic.Gratulacje,jak wytrzymały ulewę to będą trwać długie lata .Pisałeś o stratach w różach ,na pewno jeszcze wypuszczą nowe pąki,w pąkach moich róż zagnieździły się białe robale ,mimo że wcześniej pryskałem profilaktycznie ,bez efektu ,chyba przez te deszcze.Poobcinałem zasychające czubki na dwa liście w dół i mam nadzieje że odbiją.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michał z Ciebie to projektant nie byle jaki nie to co ja ale i tak się cieszę że coś tam dosadzam podglądam na forum bo tu można dużo zobaczyć ciekawych rozwiązań ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

Niebawem, mam taki zamiar wstawić projekt mojego hostowiska...
abyście moi mili mogli podpowiedzieć co i jak można zmienić...
projekt w trakcie rysowania :)

pozdrawiam ...
muszu852
1000p
1000p

Post »

Igorze...
Ja robie projekty po to aby do szko.ły odrazu mieć... i jak co wszystkie możliwe blędy wyeliminować, może ktoś z forumowiczów ma jakieś pomysły na to zawsze może podpowiedzieć, gdyż zbiorowa praca popłaca już to zauważyłem w rzeczywistości...

Kilka rzeczy również robię na spontan i nie planuję wszystkiego ale nie które rzeczy muszą mieć miejsce w szeregu :)

pozdrawiam Michał...
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

A powiedz Michale co planujesz posadzić z hostami ? Jakie miejsce dla nich wybrałeś, czy teren będzie równy, a może zróżnicowany :D Myślisz o dodatkach typu kamienie, korzenie?, czy tylko roślinność.
arkandor
500p
500p
Od: 17 lip 2008, o 10:04

Post »

Michał - ja nie mam cierpliwości do rysowania, dlatego poszedłem w "las" :;230. O ile projekt schodów ma sens, bo sobie przeliczysz ilość potrzebnych materiałów i przemyślisz szczegóły techniczne, o tyle projekt rabaty to chyba tylko z grubsza bym zrobił, dobrał rośliny podług wzrostu i tyle. Tak mniej więcej co i gdzie ma rosnąć i ile sztuk trzeba będzie posadzić.

Pozdrawiam :wit
"Większą mądrość znajduje się w przyrodzie aniżeli w książkach"
muszu852
1000p
1000p

Post »

Kasiu...
Miejsca nie mam zbyt dużo na hosty, ale wybrałem miejsce zacienione, pod płotem sąsiada on ma tam żywopłot z "brabantu". Terem bedzie dość wilgotny bo tam znajduje się ujście wodne " studnia głębinowa" więc jest mokro...
a chę na razie wykończyć taki mały spadek z pod kranu który ma 3-4 stopnia z płyty chodnikowej...
Otoczenie bedzie bardziej lesiste aby nadać klimatu dla tych host ...
ale wszystkiego jest może z 2x2 m gdyż dalej rośnie trawa i z czasem pewnie zacznie jej ubywać...
na razie żonka chcę ten kawałek zagospodarować więc coś kombinuje... a przyokazji do szkoły się przyda ....

pozdrawiam was serdecznie...
muszu852
1000p
1000p

Post »

a oto maleńki szkic tego co tam sobie planuje z hostami ...

Obrazek

mam nadzieję, że czytelne wrazie czego proszę korekte...
muszu852
1000p
1000p

Post »

Arkandorze...
Cierpliwość to ja mam (chyba) a szkice robie do szkoły bo taki kierunek sobie wybrałem :(
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

cześć Michale .czytam co tu wyprawiasz i stwierdzam że z ciebie perfekcjonista wszystko chcesz mieć od razu super a ja to do wszystkiego dochodzę na błędach i dużo mnie to pracy kosztuje .chyba wezmę z ciebie przykład najpierw projekt potem konsultacje na forum a potem wykonanie.to jest pomysł .bardzo mi się spodobały schodki ,z macierzanką bym się zastanowiła bo na betonie rośnie kiepsko (jak już się rozrośnie to na pewno tam wlezie).pomyśl o barwinku jest zabójczy na takie miejsca ładnie zadarni i ukryje schody w zieleń .co do host to wg.mnie miejsce jest fajne ale jeśli chodzi o paprocie to one są bardzo ekspansywne raczej dałabym z tyłu trawy średnie nie zbyt wysokie a pomiędzy hosty .z żurawkami daj sobie spokój zginą pod hostami bo tam jest dość wąsko

ogród u stop klasztoru
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o ten szkic nawet pokrywa się z tym co ci napisałam o żurawkach
muszu852
1000p
1000p

Post »

Alino...
Staram się jak mogę ale różne plany biorą w łeb co już zauważyłem z doświadczenia... paprocie może masz rację, kto to wszystko potem ogarnie jak ja się zestarzeje...
Żurawki jakoś do host to mi się nie widzi u siebie chociaż przyznam, że połączenie jest fantastyczne..
Zacząłem się doszkalać w literaturze ogrodniczej, a jest tego sporo i na różne tematy... ja to bym sobie chciał skalniak powiększać ale "ŻONA" nie daje mi już możliwośći, bo tylko igły i igły a najlepsze, że dla niej wszystko i tak jest zielone jaśniejsze lub ciemniejsze :;230
ona tylko kolory kwiatków rozróżnia :;230

-- 1 cze 2010, o 20:06 --

Alino...
Staram się jak mogę ale różne plany biorą w łeb co już zauważyłem z doświadczenia... paprocie może masz rację, kto to wszystko potem ogarnie jak ja się zestarzeje...
Żurawki jakoś do host to mi się nie widzi u siebie chociaż przyznam, że połączenie jest fantastyczne..
Zacząłem się doszkalać w literaturze ogrodniczej, a jest tego sporo i na różne tematy... ja to bym sobie chciał skalniak powiększać ale "ŻONA" nie daje mi już możliwośći, bo tylko igły i igły a najlepsze, że dla niej wszystko i tak jest zielone jaśniejsze lub ciemniejsze :;230
ona tylko kolory kwiatków rozróżnia :;230
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

michał właśnie oglądam świetne połączenie host z tłem z kosaćcy syberyjskich w miesieczniku ogrody z czerwca 2010
muszu852
1000p
1000p

Post »

a masz może możliwość podżucenia mi fot. na mojego posta lu PW

z góry dziękuję...
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Michale śliczny ten projekcik pióropusznika, host i schodków.
Obie rośliny mają podobne wymagania.
Tylko, że pióropusznik jast paprocią bardzo ekspansywna, ciągle wędruje i trzeba ją ograniczać. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”