Witam!! Dziękuję, że mnie tak licznie odwiedzacie.
Geniu, informuję, że ostróżka od Ciebie już zaczyna kwitnąć. Wszystkie ładnie się rozkrzewiły i bardzo zdrowo wyglądają.
Marcin,

małe sprostowanko?to nie tarczownica a Rodgersja talerzowata
Astilboides tabularis
Małgosiu, jaki on tam harmonijny. Pomimo, że jestem z niego ogólnie zadowolony to jednak widzę same niedociągnięcia. Sporo elementów będę zmieniał bo w mojej ocenie wyglądają nieciekawie.
Wieczorniki są piękne, zwłaszcza teraz gdy są w pełni wykwitu. Wieczorem ich kolor aż razi?..no i ten zapach....cudny!
Dziś widziałem w OB irysy trawolistne podczas kwitnienia. Miałaś rację...są niezwykłe. Bardzo Ci za nie raz jeszcze dziękuję.
Pell, prace ziemne to już przeszłość. Część hostek porozdawałem, w niektóre miejsca będę sadził inne. Prawie nie widać, że było coś kopane. Za to zwęziłem i powywijałem ścieżkę. Teraz mam dodatkowe miejsce do nasadzeń kocimiętkowych.

Pozdrówki słoneczne!!
Karo, mój Astilboides ma teraz piąty sezon, ale dopiero w tym roku pokazała na co ją stać. Napisałem tez na pv.
Jacku, bardzo dziękuję za szałwię okręgową, ale również ją mam. Z szałwi to poluję na szałwię łąkową ? Swan Lake? jest to biała odmiana naszej krajowej bylinki.
Piterku, u mnie cały czas czeka na Ciebie Bokkonia. Wykopałem ją i wstawiłem do sadzawki?obrażę się jeśli jej kiedyś nie odbierzesz.
Adrianno, Twój ogród jest piękny nie tylko ze względu na kwitnące rododendrony. Wcześniej widziałem jak się ładnie prezentował z morzem tulipanów. Po Rh pewnie znów nas czymś zaskoczy.
Agnisiu, dziękuję za pochwały. Rozgość się i spaceruj do woli hihiii.
A tu są filmiki z ogrodu
Adrianny i
Dali których wcześniej nie pokazywałem we własnym wątku?oraz z
Ogrodu Japońskiego. Ten ostatni coś mi nie wyszedł, źle dobrałem muzykę?.ale niech już zostanie. Ogród jednak jest piękny i warto go często odwiedzać.
Dziś byłem w niezmiennie pięknym wrocławskim Ogrodzie Botanicznym.
....a to poranne zdjęcia z mojego ogródka....bodziszki królują.