Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo - wiśnia o której pisałem rośnie do wysokości 2,5. szerokość 3m- ma jaskraworóżowe kwiaty pełne gałęzie łukowato zwisające wzrost średni
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo, czy brałaś pod uwagę
- jarząb pospolity Pendula - sorbus aucuparia
- sofora japońska Pendula - sophora japonica
?
- jarząb pospolity Pendula - sorbus aucuparia
- sofora japońska Pendula - sophora japonica
?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Głóg Pauls Scarlet jest pięknym drzewkiem z parasolowatą koroną i cudnie kwitnie .chatte pisze:Bogusiu, ten głóg, to drzewkoObejrzałas link? Poza tym nie wiem, czy pospolite czy nie, ale piekne!
http://www.about-garden.com/e/pl/1002-g ... -s-scarlet
http://www.floraliesgarden.com/arbres-a ... hp?rayon=7
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ciekawym drzewkiem jest również grusza wierzbolistna - wosną ładnie kwitnie a jesienią pojawiają się małe gruszeczki - a rośnie do wysokości 6m
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Goniu, dziękuję za wizytę 
Grażynko, nie wiem na pewno, ale wydaje mi się, że owoce nie są jadalne.
Karolku, drzewo ładne, ale dla mnie trochę za duże ;)
Bogusiu, rozumiem, ze masz jakiś uraz z dzieciństwa i źle reagujesz juz na samą nazwę "głóg". Musisz przyznać jednak, że to drzewko w niczym zwykłego głogu nie przypomina
W Rybniku ul. Kościuszki jest wysadzona niewielkimi drzewami, które kwitna własnie tak jak ten głóg. Zawsze zastanawiałam sie co to za cudne drzewa? A to chyba głogi posrednie

Grażynko, nie wiem na pewno, ale wydaje mi się, że owoce nie są jadalne.
Karolku, drzewo ładne, ale dla mnie trochę za duże ;)
Bogusiu, rozumiem, ze masz jakiś uraz z dzieciństwa i źle reagujesz juz na samą nazwę "głóg". Musisz przyznać jednak, że to drzewko w niczym zwykłego głogu nie przypomina

W Rybniku ul. Kościuszki jest wysadzona niewielkimi drzewami, które kwitna własnie tak jak ten głóg. Zawsze zastanawiałam sie co to za cudne drzewa? A to chyba głogi posrednie

- bogusia177
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
No, Izuniu, zasiedziałam się w Twoim ogrodzie, że aż nieprzyzwoicie! Zwiedzałam praktycznie od rana, z przerwami a teraz wieczorem skończyłam. Oczywiście nie czytałam wszystkiego, bo pewnie spędziłabym tu z tydzień , przede wszystkim oglądałam zdjęcia a ich powiększanie zajmuje trochę czasu.. Masz ogród bajecznie ukwiecony, taki ciepły i gościnny... śliczny! Nie wiedziałam, że jesteś takim ekspertem od ziół! Masz ich ogromną kolekcję! Nie chcę zamęczać Cię od razu zbyt wieloma pytaniami, więc zapytam dziś tylko o dwie rzeczy?
1. Od jak dawna masz tulipanowca, czy gdy go zasadziłaś był duży i po ilu latach zaczął kwitnąć? (ja swój zasadziłam w tym roku na wiosnę, jest w moim wątku na którymś zdjęciu. Nie wiem ile ma lat, jest dosyć wysoki, ale jeszcze rzadki...
)
2. Jak i kiedy przycinasz len, że tworzy tak piękne kępki? I co robisz z nim przed zimą lub wiosną?
(Trochę zaszachraiłam, bo te moje pytania są "wieloczłonowe", ale może się uda...
)
1. Od jak dawna masz tulipanowca, czy gdy go zasadziłaś był duży i po ilu latach zaczął kwitnąć? (ja swój zasadziłam w tym roku na wiosnę, jest w moim wątku na którymś zdjęciu. Nie wiem ile ma lat, jest dosyć wysoki, ale jeszcze rzadki...

2. Jak i kiedy przycinasz len, że tworzy tak piękne kępki? I co robisz z nim przed zimą lub wiosną?
(Trochę zaszachraiłam, bo te moje pytania są "wieloczłonowe", ale może się uda...

- bogusia177