Skromne cudeńka Majki :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skromne cudeńka Majki :)

Post »

igor944 pisze:U ciebie już poziomki są? Chętnie spróbuję. :;230
Co do niezapominajek to kiedyś miałem bardzo dużo ale ię porozsiewały i teraz nie mam ani jednej
bo by mi znowu wszystko opanowały :;230
Zapraszam do mnie na kawkę :wit
igor944, owszem są :D od kilku dni delektuję się już nimi na zmianę z czereśniami ;:92
co do niezapominajek, to mi to nie przeszkadza, niech się rozsiewają :D liczę nawet na to :D wczoraj dopiero zauważyłam, że zasiały mi się te leśne na starej piwnicy, którą mam zamiar zburzyć :roll: ale skąd :?: :D ale to również nie problem przydadzą mi się do leśnego zakątku :D a leśną wydawało mi się, że mam tylko jedną pod brzozą przytarganą z lasu :D

no a kawka, dziękuję skorzystam :lol: z mleczkiem, bez cukru proszę i fusiastą ;:40

Pozdrawiam ;:3 :wit
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Agdniesiu to odmiana pełna, niektóre tak właśnie wyglądają :D mam jeszcze kilka, to porobię fotki i wkleję na czasie 8-) :lol: Cieszę się, że Ci się podobają ;:31 ;:83
Pozdrawiam cieplutko ;:3
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko masz bardzo fajny, taki naturalistyczny ogród, ale już wiesz, że to są moje klimaty. Robisz ciekawe zdjęcia i tak barwnie je opisujesz.Tych opuchlaków to Ci współczuję, musiałam otworzyć stronę z nimi, gdyż nie wiedziałam, jak wyglądają, u mnie ich nie ma, ale żeby aż takie szkody robiły?
Musisz systematycznie pryskać, żeby definitywnie pozbyć się tego szkaradztwa.
Wcześnie owocują Ci poziomki. Ja także na leśnej części ogrodu mam takie samosiejki, jutro sprawdzę, czy są owoce, ale u nas to chyba dopiero pod koniec czerwca. :) :) :)
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Witaj .Majko :D Chciałam Cię pocieszyć że ani rabata ani ogród nigdy nie jest do końca i na perfekt skończony.Więc wszyscy / My / maniacy ogrodowi jedziemy na jednym wózku.Prace mogą być tylko mniej lub bardziej zaawansowane.Ile razy ja przerabiałam i modernizowałam swoje rabaty to nawet się nie przyznam i ciągle jestem w trakcie przesadzania,przekopywania ,wykopywania i już ..już jest prawie idealnie a za rok.... no nie ,to tak nie może zostać.To za duże,to za małe i od początku robota.Bardzo dobrze robisz że magazynujesz sobie rośliny.Jak nie wiedziałam gdzie coś posadzić to miałam taką rabatę/szkółkę/ tam sadziłam ,roślina tam sobie rosła a potem miejsce się dla niej znalazło.Niektóre czekały po 3-4 lata .Jedno jest najważniejsze że jesteś zarażona manio ogrodniczą a to jest jak lawina.Pozdrawiam.Alicja :lol:
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo święte słowa ogród nigdy nie bedzie na Tip Top zawsze się znajdzie to to przesadzenia a to do wsadzenia i od początku co roku to samo ...
Ale Majeczko nie przejmuj się Tym takie hobby...
najważniejsze żeby Cię to nie męczyło a sprawiało radość ...
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Tajko dziękuję bardzo i witam :heja opuchlaków na razie nie widzę, a z trzech róż, które zżarły to dwie mają jeszcze szansę się odrodzić, a trzecia to nie wiem, ale jeszcze poczekam... w truskawkach szkód nie zdążyli narobić, zżarli tylko trochę liści, ale większe szkody spowodowały w nich krety i nornice jesienią i zimą :evil: , tak mi skopali, że hej. nie zdążyłam wiosną zrobić z tym porządku, ale jak tylko przestaną owocować, to muszę wszystko od nowa to zrobić, a to poletko miało dopiero dwa lata, teraz byłby trzeci rok i najładniejsze truskaweczki właśnie by były, a są byle jakie :evil:
a co do poziomek, to nie są leśne, tylko od sąsiadki, widać nie żałowała :;230 i sadzone jakiś miesiąc temu :D a leśne mam również w leśnej części ogrodu, przytargałam ubiegłego tygodnia, jak byłam w lesie po ziemię pod borówki :;230 tylko ciii, bo mnie zamkną :;230 te leśne dopiero kwitną :D przytargałam też 3 jeżyny i wsadziłam pod sosny :D :;230

Pozdrawiam ;:3 Majka :D
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Alicjo i muszu witajcie w moim wątku :D dokładnie zdaję sobie z tego sprawę jak to jest i że jest to wiecznie nieskończona praca :;230 i dokładnie robię to samo co Ty i jeszcze nie jedna tu osóbka zielono zakręcona :;230 koncepcja zmienia się z chwili na chwilę... :;230 a to jakaś inna perspektywa, a to jakaś mała improwizacja może by, a to temu tu będzie za ciasno, a przy okazji jeszcze to i tamto :;230 że już nie wspomnę, jak się człowiek obudzi czasem w nocy i jak coś przyjdzie na myśl, to już tyle, spania nie ma :twisted: :D ale fajne jest to hobby, wcale mnie nie meczy i daje radość :;230
Dziękuję i pozdrawiam ;:3 :heja Majka :D
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka.Jeżeli ty już w tym wieku nie śpisz po nocach tylko planujesz ogród, to co będzie jak będziesz na emeryturze.Myślałam że bezsenne noce są przywilejem ludzi starszych.To jak Twój ogród będzie wyglądał za kilkanaście lat jak tak projektujesz dzień i noc -brakuje mi wyobraźni.Nie zaskoczę Cię jak powiem że mam to samo :;230 Alicja.
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Majeczko :wit W końcu udało mi się do Ciebie dotrzeć :D Napiszę tak .... Masz sporo pięknych roślin, które bardzo mi się podobają i jak zaczął bym je chwalić po kolei, to zbrakło by mi zmiany w pracy :D
idea pisze: Obrazek
Ale ten kwiatek jest superowy ;:215 Jak jakiś ufoludek :D

Ale wyczytałem również , że i u Ciebie występują opuchlaki. U mnie też jest te cholerstwo :evil:
Na razie walczę z tym ręcznie, ale chyba będę musiał użyć chemii. Zabrały się za żurawki i tiarelle :evil:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka.Czy ja dobrze przeczytałam że sprowadziłaś sobie jeżyny z lasu do ogrodu? Toż to koń trojański .Na Twoim miejscu szybko bym to wyrzuciła i jeszcze dobrze sprawdziła czy nie ukryła się jakaś w kącie.Mam tego pół lasu ,łąki i jeszcze czort wie gdzie.Po kilku latach wykopane wyłażą spod ziemi jak feniks z popiołów.Lepiej kup sobie bezkolcową jest do opanowania.Dobrze radzę.Alicja ;:108
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Marcinku witaj :heja
dziękuję i cieszę się, że Ci się co nie co podoba w moim ufo-ludkowie, że nareszcie dotarłeś tu :;230 :;230 :;230 a ten kwiatuszek to chwast, ale jak widać i chwasty potrafią zaciekawić :D spróbuj poszukać takiego u siebie może akurat znajdziesz :D

ja na opuchlaki użyłam chemii :twisted: na razie ich nie widać, ale sądzę, że się pokażą, podobno z nimi nie jest tak łatwo :evil: u mnie dodatkowo ślimako- zaraza, walka z wiatrakami, wkurzają mnie codziennie jak widzę co mi zżerają :evil: :evil: te cholery się na tyle wycwaniły, że w dzień widać tylko pojedyncze sztuki nawet w deszcz, a w nocy sobie ucztują na moich roślinkach ;:223 i jak tu z nimi dojść do ładu :evil: ech... same szkodniki ;:155

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Georginia pisze:Majka.Jeżeli ty już w tym wieku nie śpisz po nocach tylko planujesz ogród, to co będzie jak będziesz na emeryturze.Myślałam że bezsenne noce są przywilejem ludzi starszych.To jak Twój ogród będzie wyglądał za kilkanaście lat jak tak projektujesz dzień i noc -brakuje mi wyobraźni.Nie zaskoczę Cię jak powiem że mam to samo :;230 Alicja.
Alu nie zaskoczyłaś mnie :;230 jednak bezsenność jest dla mnie problemem jako tako :evil: a może ja już starszyzna jestem :roll: :;230
sama jestem ciekawa, efektu mojego ogrodu za kilkanaście lat :;230 jak tak popatrzę do przodu ;:141 ... no, nawet całkiem, całkiem :;230

a co do jeżyn, to dobrze wyczytałaś, w sumie mam tylko 3, ale skoro miałaś z nimi takie doświadczenie i jeszcze dzisiaj je pójdę wyrwać i wyrzucić, nie chcę mieć takiego kłopota, bo pod tymi sosnami mają grzybki rosnąc i jakbym je potem zrywała :;230 przypomniało mi się jak w tamtym roku zobaczyłam w jeżynowisku 3 śliczne borowiki, kurcze, miałam problem by się do nich dostać i pokłuło mi nóżki ;:144 ale jakie były piękne te borowiki...ech, warto było :;230
a bezkolcowa jest w planie i na pewno zakupię :D
Alu, dziękuję za radę i ostrzeżenie :D
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Uwielbiam jeżyny, ogrodowe nawet się nie umywają do dzikich. Ale i tak chyba bym się nie zdecydowała na posadzenie takiej potwory w swoim ogrodzie. Na wolnej działce obok mnie rośną sobie jeżyny. I co roku próbują się przedrzeć do mnie. Mimo podmurówki w ogrodzeniu. Górą, dołem, bokiem... Za to mam cichy plan zaanektowania czarnej jagody z lasu. Strasznie bym chciała mieć czarną jagodę, a jakoś nie da się kupić sadzonek :(
Agata
Awatar użytkownika
idea
500p
500p

Post »

Agatko, też je uwielbiam i wiem też jak smakują i te leśne ;:92 i ogrodowe, za to się skusiłam, chociaż już nie raz wcześniej miałam taki zamiar, jednak zrobiłam im już wykop z mojego zakątka, aby uniknąć problemu... ale i tak myślę, gdzie ewentualnie można by je wytknąć, tylko nic mi nie przychodzi na myśl, jakbym miała mega dużą działkę może było by gdzie, a tak to ich degustacja przypadnie jednak przy wizytach w lesie w trakcie np. grzybobrania :;230 a co do borówki, ciiii.... bo też przytargałam, a w kwietniu jak byłam, to znalazłam malinę leśną, no i "kupiłam" 2 krzaczki już z pąkami :roll: :;230 kiedyś mnie zamkną, ale to nie ważne :;230
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witam Majeczko.Kolorowo,wesoło i bardzo interesująco jest w tym Twoim ogrodzie :D :D :D Za zdjęcia powinnas zdobyc nagrodę.Co do ''KUPOWANIA ''roślinek to więcej z nas tak ma .Z każdego wypadu trzeba przytargac jakiegoś fancika :;230 :;230 :;230 ,a najbardziej cieszą te,co z maleńkiej szczepki wyrosną ;:108 Tak jak Ty mam jeszcze duuużo pracy przed sobą,tysiąc pomysłów na minutę,tylko z realizacją ciut słabiej :? Życzę dużo ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”