Ogród piofigla cz1.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz1.
Tomku oczywiście że pamiętam że lubisz deszcz .
Dziś już któryś dzień pięknej słonecznej pogody .
Dzięki temu ogród wygląda pięknie .
Bałam się już o irysy jak tak padało zaczęły już niektóre gnić .
Genia
Dziś już któryś dzień pięknej słonecznej pogody .
Dzięki temu ogród wygląda pięknie .
Bałam się już o irysy jak tak padało zaczęły już niektóre gnić .
Genia
- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu witaj, moje azalie rosną w słońcu i półcieniu. Podobno należy dla nich wybierać stanowiska słoneczne, ja jednak uważam że pełne słońce, zwłaszcza takie piekące, ich kwitnieniu nie służy. Rosnąć mogą w słońcu ale kwitnąć w lekko pochmurne dni, takie są moje spostrzeżenia
Geniu u nas dzisiaj też przepiękna, słoneczna pogoda i niech już tak na dłużej zostanie, zgadzam się.
Skorzystałem z okazji że znalazłem się opodal Ogrodu Botanicznego i wpadłem na chwilę
Zdjęcie słabe bo z komórki, nie zabrałem aparatu

Pozdrawiam Tomek

Geniu u nas dzisiaj też przepiękna, słoneczna pogoda i niech już tak na dłużej zostanie, zgadzam się.
Skorzystałem z okazji że znalazłem się opodal Ogrodu Botanicznego i wpadłem na chwilę

Zdjęcie słabe bo z komórki, nie zabrałem aparatu

Pozdrawiam Tomek

- piofigiel
- 1000p
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Oj szaleją te Twoje rh nie mam jeszcze żadnego,trzeba to zmienić na przyszły rok 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- piofigiel
- 1000p
Myślę że miejsce dla rh, może się znaleźć w każdym ogrodzie, zachęcam Marzenko
Pozdrawiam Tomek

Pozdrawiam Tomek

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Tomku, szkoda że nie miałeś aparatu w OB, ale w sumie zdjęcia z Twojego ukwieconego azaliami i różanecznikami ogrodu mogłyby stanowić ilustrację kolekcji botanicznej 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tomku zdjęcie z komórki wcale nie takie złe .
A Rh pięknie Ci w ogrodzie kwitnie , mnie niektóre słabiej przymarzły pąki kwiatowe .
Genia
A Rh pięknie Ci w ogrodzie kwitnie , mnie niektóre słabiej przymarzły pąki kwiatowe .
Genia
Kolorowy zawrót głowy z tymi azaliami i różanecznikami. Szkoda, że pada i nie można nimi się w pełni cieszyć.
Tomku, a jeździsz na święto azalii do Pisarzowic? Ja tam najpierw zwiedzam ogród, oglądam jak wyglądają rośliny za kilka lat, wącham zapisuję nazwy a potem kupuję.
Ładną masz kolekcję tych roślinek. Podziwiam.
pozdrawiam
Reni

Tomku, a jeździsz na święto azalii do Pisarzowic? Ja tam najpierw zwiedzam ogród, oglądam jak wyglądają rośliny za kilka lat, wącham zapisuję nazwy a potem kupuję.
Ładną masz kolekcję tych roślinek. Podziwiam.
pozdrawiam

Reni
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

który miałam okazję zwiedzić w ub.roku w ramach krakowskiego święta ogrodów- nie pamietam nazwy.W czerwcu.
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Witaj Tomku, z przyjemnością zwiedziłam Twój ogród.Pięknie w nim wyglądają różaneczniki i azalie na tle iglaków.
Zgromadziłeś sporo odmian tych pięknych krzewów.No i ta plantacja pomidorów w szklarni !Podziwiam i gratuluję efektów.

Zgromadziłeś sporo odmian tych pięknych krzewów.No i ta plantacja pomidorów w szklarni !Podziwiam i gratuluję efektów.

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- piofigiel
- 1000p
Witam Panie ze słonecznego dzisiaj Krakowa i dziękuję za odwiedziny
Aniu dziękuję jesteś bardzo miła. Nie śmiałbym nawet w części, w ułamku porównywać się z OB. Staram się aby w ogrodzie było jak najładniej, a gust mam taki jaki mam, efekty pokazuję na zdjęciach
Geniu żal mi Twoich rh, mam nadzieję że w przyszłym sezonie już nic im nie przeszkodzi w bujnym kwitnieniu, tego Ci życzę, bo to wspaniałe rośliny
Reniu dzięki, nie byłem jeszcze w Pisarzowicach ale chętnie się wybiorę. Czy w tym sezonie jeszcze jest po co pojechać?, wiem że w takich miejscach kwitnienie zaczyna się wcześniej
Adrianno nie znalazłem jeszcze konkretów o Filipowicach, jest mnóstwo wzmianek ale konkretnego ogrodu o którym wspominałaś nie widziałem, byłoby ciekawe zobaczyć jakie ogrody mają ludzie z branży
Małgosiu cieszę się że podoba się Tobie ogród. Pomidorkom dzisiaj wapnem przycieniowałem szyby w szklarni, słońce było ostre, a szklany dach całkowicie umyty przez deszcze

Pozdrawiam Tomek

Aniu dziękuję jesteś bardzo miła. Nie śmiałbym nawet w części, w ułamku porównywać się z OB. Staram się aby w ogrodzie było jak najładniej, a gust mam taki jaki mam, efekty pokazuję na zdjęciach

Geniu żal mi Twoich rh, mam nadzieję że w przyszłym sezonie już nic im nie przeszkodzi w bujnym kwitnieniu, tego Ci życzę, bo to wspaniałe rośliny

Reniu dzięki, nie byłem jeszcze w Pisarzowicach ale chętnie się wybiorę. Czy w tym sezonie jeszcze jest po co pojechać?, wiem że w takich miejscach kwitnienie zaczyna się wcześniej

Adrianno nie znalazłem jeszcze konkretów o Filipowicach, jest mnóstwo wzmianek ale konkretnego ogrodu o którym wspominałaś nie widziałem, byłoby ciekawe zobaczyć jakie ogrody mają ludzie z branży

Małgosiu cieszę się że podoba się Tobie ogród. Pomidorkom dzisiaj wapnem przycieniowałem szyby w szklarni, słońce było ostre, a szklany dach całkowicie umyty przez deszcze

Pozdrawiam Tomek

Piękne te zarośla z azaliami. W tym roku ogród w Pisarzowicach był częściowo pod wodą, więc pewnie rośliny ucierpiały. W tamtych stronach na święto azalii można zwiedzać także inne ogrody. Polecam, choć w ubiegłym roku była za dużo ludzi. Nie zawsze w takim tłoku fajnie się zwiedza.
pozdrawiam
Reni
pozdrawiam

Reni
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj Tomku ogród masz uroczy i tyle pięknych kwiatów 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Tomku widzę że Twoje azalie bardzo ładnie zakwitły w tym roku, na moich znaczna częśc pąków przemarzła i stąd kwitnienie ubogie.
Pozdrawiam Zenek
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Tomku piękne azalie, ja dopiero przygodę z nimi rozpczynam. Ile lat czekałeś na takie obfite kwitnienie