Witajcie serdecznie przy słonecznej niedzieli
Aniu w tym roku dokupiłam jeszcze kilka kosaćców dwukolorowych, ale jeszcze nie widać kwiatów. Może w przyszłym roku dadzą się podziwiać. Te mam z lat ubiegłych i totylko w fiolecie. Maki szybko się rozrastają i sa naprawdę sliczne i ogromne. Popatrz proszę .
ZDJĘCIE na końcu. Coś nie chciało się wkleić jak należy.
Dzidziu w moim pgrodzie jakoś tak się złożyło, że wiosną przeważa kolor niebieski i fioletowy. Czasami wydaje mi się go za dużo w porównaniu do innych barw. łubin jest bardzo wdzieczną rośliną, bo po przekwitnieciu jego liście sątakże dekoracyjne. No i kwitnie dwukrotnie w ciągu sezonu
Gosiu czasem warto czekać na niespodzianki, bo jakby nie zakwitły, bedą piękne. Uwielbiam piwonie. Sama się sobie dziwię, że tak późno dostrzegłam ich różnorodność. Na nowe kwiaty także muszę czekać . Oby nie bardzo długo.
Basiu mój milin rośnie przy wschodnio południowej ścianie domu. Ma dużo słońca, to moze i wcześniej wypuścił liście. A ty doczekasz sięz cała pewnoscią kwiatuszków, tylko w przypadku milinu należy wykazać się odrobiną cierpliwości. A i bez kwiatów milin prezentuje się wspaniale. Kaskady liści oplatajace drzewo ...jest co podziwiać.
A teraz fotki z ogrodu. Już zaczynaja kwitnąć pomidorki:
Pod drzewem rozpoczął się wysyp pieczarek :

Jagoda kamczacka zaczyna przybierać barwy konsumpcyjne :

No i moje ulubione drzewko: