Nasiona siej w taki oto sposób:
1.Przygotuj podłoże, najlepiej kup w sklepie podłoże do iglaków.
2.Wysyp je do doniczki - dobrze by było jakby miała chociaż 10cm wysokości (chodzi o to by korzeń rósł i dobrze się rozgałęział) lub do doniczkopalet - wtedy mogą być płytsze ale będziesz musiał je na zimę przesadzić do doniczek. Pierw wypełnij doniczki podłożem ale nie do pełna i lekko to podłoże przyciśnij (by nasiona za głęboko nie wpadły). Wysiej nasiona. Zasyp je cienką warstwą ziemi. Podlej pierwszy raz ale nie za obficie by nasiona nie wpadły za głęboko.
3. Siejesz najlepiej w kwietniu wtedy mi najlepiej wschodzą. W końcówce sierpnia już będą dość duże i będą wyglądać jak miniaturki dużych tuj. Wtedy je przesadzasz do doniczek na zimę.
4. Pierwsze tygodnie doniczki trzymaj na słońcu by dogrzać ziemię i nasiona dobrze wzeszły. Jak wzejdą to dbaj o to by nie stały w słońcu bo je spali ono.
5. To tyle. W kolejnym roku na wiosnę sypiesz nawóz osmocote do iglaków całoroczny i masz z bani całą pracę oprócz przesadzania do większych doniczek.
grpawel - co do tui na żywopłot to są różne odmiany. Ja mam swoją bardzo rzadką i chyba nie docenianą w Polsce

Siać możesz powinny nasiona w dobrych warunkach wzejść po 2 tygodniach potem przeobrażanie. Powinieneś się do końca września wyrobić lub połowy października. W razie czego potraktuj ten rok na naukę. Ja zawsze na początku kwietnia wysiewam nasionka

A skąd jesteś ?