Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To macie super mężów, bo mój z całą pewnością na taki numer by się nie zgodził i musiałabym sama robić sobie poprawki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Izko skąd masz tyle energi,jestem pełen podziwu.Po 2 tygdniach nieobecności w Twoim ogrodzie,doznałem szoku,oczko się rozrosło,a postów przybyło że glowa boli.Skąd znajdujesz czas na to wszystko,bo to jest to czego mi brakuje.Zaczynam wpadać w kompleksy,chyba źle jestem zorganizowany.Zawsze wdzięczny Andrzej
Weź pod uwagę szerokość tej pólki: dodaj średnią wielkość kamieni dowartości ok. 30-40 cm (możliwość obsadzenia roślin, np. trzciny, kaczeńce itp.chatte pisze:Dziękuję Jacku. Nie mierzyłam kąta, ale "przymierzałam" kamienie( bo już trochę poprawiłam i pogłębiłam pierwszy "wykop") i spadek jest wystarczający
Wyrównuję jeszcze pierwszą półkę i pogłębię znów trochę, jak zdążę przed zimą ;)
A co do drzew: to będzie przekleństwo dla oczka: spadające jesienią liście... Może miskanty? Tylko te kępiaste, nie kączowe; może bambus? Dlaczego muszą być typowe nasadzenia (drzewka)?

Pozdrawiam. Jacek.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Andrzejku, cieszę się, że jesteś, bo już się trochę martwiłam. Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale nie jestem za dobrze zorganizowana, stale na coś brakuje mi czasu
Niewiele tez mam go dla forum, co mi mocno dokucza. Moze zimą bedzie trochę lepiej?
Mariolko, Jacku, zdaję sobie sprawę, że liscie będą spadać do oczka, ale wielu ma ten problem i jakos sobie radzą ;) Poza tym w pobliżu jest róża, będzie drzewko, a z tyłu są antypki, które i tak zaśmiecają cały ogród. Zastanawiam sie nad drzewkiem z innego powodu: nie wiem, czy się zmiesci

Mariolko, Jacku, zdaję sobie sprawę, że liscie będą spadać do oczka, ale wielu ma ten problem i jakos sobie radzą ;) Poza tym w pobliżu jest róża, będzie drzewko, a z tyłu są antypki, które i tak zaśmiecają cały ogród. Zastanawiam sie nad drzewkiem z innego powodu: nie wiem, czy się zmiesci

- chatte
- Przyjaciel Forum
Kochani, chyba znalazłam odpowiednie drzewko!!! Nie płaczące nad oczko, tylko to "dla cienia".
Anya wsród swoich propozycji wymieniła jakiś głóg. Szukając w internecie różnych wymienianych przez Was drzew, zerknęłam i na głogi. Otóż to, co jak mi się zdaje będzie dla mnie odpowiednie, to głóg pośredni Paul's Scarlet
Może trochę większy, niż chciałam, ale niewiele. Kwitnie przepięknie! Poza tym mam jeden głóg, przy którym rosną różne rosliny i mają się lepiej niż gdzie indziej! Zatem sądzę, że i pod tym będzie można sadzić do woli. Poza tym drzewko małowymagające. Na moje suche piaski w sam raz
A co Wy o tym myslicie?
To ten głóg : http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Glog/Glog2.html
Anya wsród swoich propozycji wymieniła jakiś głóg. Szukając w internecie różnych wymienianych przez Was drzew, zerknęłam i na głogi. Otóż to, co jak mi się zdaje będzie dla mnie odpowiednie, to głóg pośredni Paul's Scarlet

Może trochę większy, niż chciałam, ale niewiele. Kwitnie przepięknie! Poza tym mam jeden głóg, przy którym rosną różne rosliny i mają się lepiej niż gdzie indziej! Zatem sądzę, że i pod tym będzie można sadzić do woli. Poza tym drzewko małowymagające. Na moje suche piaski w sam raz

A co Wy o tym myslicie?
To ten głóg : http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Glog/Glog2.html
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Izuniu ja już chyba się zdecydowałam na klon.
Ja nie mam problemu z miejscem, a wręcz przeciwnie.
Głóg jest śliczny ale klon ma większą, szerszą, koronę, ja mogę sobie na takie drzewko pozwolić.
Izuniu czy znalazłaś gdzieś zdjęcie całego drzewa, bo na stronie z linku są tylko pojedyncze elementy drzewa, a jak wygląda całość, czy ma ładny pokrój?

Ja nie mam problemu z miejscem, a wręcz przeciwnie.
Głóg jest śliczny ale klon ma większą, szerszą, koronę, ja mogę sobie na takie drzewko pozwolić.
Izuniu czy znalazłaś gdzieś zdjęcie całego drzewa, bo na stronie z linku są tylko pojedyncze elementy drzewa, a jak wygląda całość, czy ma ładny pokrój?
- chatte
- Przyjaciel Forum
Własnie szukałam, Liluś, bo wczesniej na takie zdjęcie trafiłam, ale teraz mi sie nie udało go odnaleźć
Spróbuję jutro poszukać. Moim zdaniem ma ładny pokrój, choć korona nie jest bardzo szeroka. U mnie jednak ogródek jest długi i wąski, więc może to i lepiej? Ty rzeczywiscie możesz sobie pozwolic na wieksze drzewo 

- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo założyłam nowy wątek,może też cię zainteresuje.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8441
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8441
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7