poszukam więc po sklepach ogrodniczych moze jeszcze coś kupię

Macie takie śliczne roślinki. Ja w tym roku zaczęłam hodować kwiaty- pierwszym był Amarylis, który ślicznie zakwitł- miał aż 5 kwiatów (teraz jakoś nie chce się zasuszyć
 Macie takie śliczne roślinki. Ja w tym roku zaczęłam hodować kwiaty- pierwszym był Amarylis, który ślicznie zakwitł- miał aż 5 kwiatów (teraz jakoś nie chce się zasuszyć  ), a na początku kwietnia kupiłam cebulkę Zantedeschi Majestic Red i od ponad miesiąca mam same wielkie i długie liście
 ), a na początku kwietnia kupiłam cebulkę Zantedeschi Majestic Red i od ponad miesiąca mam same wielkie i długie liście  Żadnych zalążków kwiatów
 Żadnych zalążków kwiatów  Nie wiem- może mi w ogóle nie zakwitnie, a może jeszcze za krótko sobie rośnie- jak długo czeka się na pierwsze kwiatki? Poza tym moja Calla płacze- wyczytałam tutaj, że jak jest wilgotne powietrze, to jest to niby normalne, ale mój kwiatek płacze takimi mlecznymi łezkami- czy to normalne?
  Nie wiem- może mi w ogóle nie zakwitnie, a może jeszcze za krótko sobie rośnie- jak długo czeka się na pierwsze kwiatki? Poza tym moja Calla płacze- wyczytałam tutaj, że jak jest wilgotne powietrze, to jest to niby normalne, ale mój kwiatek płacze takimi mlecznymi łezkami- czy to normalne? Jak się nauczę wrzucać zdjęcia, to pokażę Wam mojego małego doniczkowego buntownika
  Jak się nauczę wrzucać zdjęcia, to pokażę Wam mojego małego doniczkowego buntownika  

Amelio, moja tez cały czas płacze, co prawda łezki ma bezbarwne, co do reszty to niestety nie pomogę, bo sama mam je pierwszy raz. Dużą kupiłam, a małe dopiero kiełkują więc też się dopiero uczę.Amelia1940 pisze: Poza tym moja Calla płacze- wyczytałam tutaj, że jak jest wilgotne powietrze, to jest to niby normalne, ale mój kwiatek płacze takimi mlecznymi łezkami- czy to normalne?

Przeczytałam cały wątek może zbyt pobieżnie,ale jedna z forumek napisała,ze odwróciła to i póżniej jej kwitła.Czu u calli korzenie i liście wyrastają z jednego miejsca?Proszę odpowiedzcie ,bo nie wiem co z innymi robic?
 Przeczytałam cały wątek może zbyt pobieżnie,ale jedna z forumek napisała,ze odwróciła to i póżniej jej kwitła.Czu u calli korzenie i liście wyrastają z jednego miejsca?Proszę odpowiedzcie ,bo nie wiem co z innymi robic?

Moje teraz wyglądają tak samo a są posadzone w gruncie z końcem kwietnia. Chociaż ziemia jest wilgotna bardzo - a tu ciągle padaarlet3 pisze:Zuziu z tego co piszesz dobrze ją posadziłaś, łysym do dołu (takie słowa wyczytałam w tym wątku). Ja też tak zrobiłam, moje sadziłam 15 maja i 25 jedna z nich wyglądała tak Co prawda jest to zdjęcie tej co najbardziej wyrosła
 Wobec tego zupełnie nie wiem jak i kiedy i czy w ogóle zakwitna
  Wobec tego zupełnie nie wiem jak i kiedy i czy w ogóle zakwitna  

i na początek chciałam się pochwalić moją kalla.
 i na początek chciałam się pochwalić moją kalla. Nie mam pojęcia jak się nazywa ta kalla... Może przy okazji ktoś rozpozna. Druga kalla siedzi też w gruncie, tylko na razie przypomina szczypiorek
 Nie mam pojęcia jak się nazywa ta kalla... Może przy okazji ktoś rozpozna. Druga kalla siedzi też w gruncie, tylko na razie przypomina szczypiorek