Adamie mam Twój adres, porobiłam sadzonki i bądź cierpliwy, robię też sadzonki jeżówki, zaglądaj do mego wątku http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=56Adam S. pisze:Ja krokosmie posadziłem w polu koło mieczyków , a że jest odrobinkę mokrawo , więc nie mam
jak sprawdzić czy już wschodzą . Ale gdy sadziłem miały kiełki , to myślę , że powinny już być pod wierzchem .
Aldonko zazdroszczę Ci margerytek od Krysi :P
Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy
- Krycha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2010, o 08:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty na bukiety w ogrodzie Krychy
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Wszystko piękne, i kociaki, i kwiaty 

-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szkoda Krysiu Twojej pracy, ale moze uda sie naprawic szkody Trzymam kciuki, by tak było 

Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Krysiu zdjęcia niesamowite, ależ chmurzysko, szok
wyobrażam sobie jakich szkód ci narobił grad
współczuje
ale cebulka ze szczypiorkiem niesamowita jest
wiesz, ja chyba JUŻ ustawię się do Ciebie w kolejce, po nią i po inne kwiatki, tylko zakupy nie teraz jeszcze, bo nie mam jak przygotować sobie ogródka, ale tak na przyszła wiosnę.. mogę?
na razie to mi tylko lista się wydłuża ;) kroksomia, mieczyki, fiołki, nasionka słonecznika na racuchy ;), teraz ta wileńska cebulka.. ona pewnie super jest do zalewy octowej..
wyobrażam sobie jakich szkód ci narobił grad

ale cebulka ze szczypiorkiem niesamowita jest

na razie to mi tylko lista się wydłuża ;) kroksomia, mieczyki, fiołki, nasionka słonecznika na racuchy ;), teraz ta wileńska cebulka.. ona pewnie super jest do zalewy octowej..
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witam śliczny ogród
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Krycha
Oczywiście, ze możesz jak będę miała coś do oddania napiszę w moim wątkuagaM pisze:ale tak na przyszła wiosnę.. mogę?
A to moje astry, na razie hartują się, dziś wyniosłam je z folii

Krysiu ja też jeszcze nie posadziłem astrów , choć zawsze to robiłem w połowie maja ,
ale teraz jakieś takie marne i nic nie rosną . Ty je pikujesz do doniczek ? Ja mam posiane w tunelu
tak w rządku , z resztą jak inne rozsady kwiatów - aksamitki i dzwonki irlandzkie ,
a sadzisz Ty Krysiu Dzwonki Irlandzkie ? Bardzo ładnie też wyglądają w kompozycjach z innymi kwiatami ciętymi
w wazonie , ja je bardzo lubię .
ale teraz jakieś takie marne i nic nie rosną . Ty je pikujesz do doniczek ? Ja mam posiane w tunelu
tak w rządku , z resztą jak inne rozsady kwiatów - aksamitki i dzwonki irlandzkie ,
a sadzisz Ty Krysiu Dzwonki Irlandzkie ? Bardzo ładnie też wyglądają w kompozycjach z innymi kwiatami ciętymi
w wazonie , ja je bardzo lubię .
śliczne sadzonki
moje już po części rozsadzone ale są zdecydowanie mniejsze, ale jak będzie ciepło to nadrobią
ale co najważniejsze na pewno zakwitną 
dzwonki irlandzkie siałam w tym roku pierwszy raz i jestem ciekawa co z nich wyrośnie

moje już po części rozsadzone ale są zdecydowanie mniejsze, ale jak będzie ciepło to nadrobią

dzwonki irlandzkie siałam w tym roku pierwszy raz i jestem ciekawa co z nich wyrośnie

- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Krysiu to bardzo się cieszę, super 
oczywiście podasz swoją cenę, bo tak za darmo to ja nie chce, za dużo Cię to pracy kosztuje
chyba że chcesz się wymienić, bo mam akurat parę ;)

oczywiście podasz swoją cenę, bo tak za darmo to ja nie chce, za dużo Cię to pracy kosztuje

- Krycha
Ja siałam w zeszłym roku, sąsiadka mi je bardzo zachwalała, sadzonki były śliczne, ale potem kupa liści i niepozorne zielone dzwonki, zresztą bardzo delikatne i podatne na różne uszkodzenia, dobrze ze miałam jeszcze inne późniejsze sadzonki i mogłam je zastąpić, to takie moje doświadczenie z tymi irlandzkimi, ale może u Ciebie wyrosną na porządne, odpowiedzialne kwiaty, Ciekawa jestem Twoich doświadczeńasiula pisze:śliczne sadzonki![]()
Krysiu szkoda , że miałaś przykre doświadczenie z dzonkami i nie spełniły Twoich oczekiwań,
ale one są często wykorzystywane w kwiaciarniach i u mnie w kościele w kompozycjach również panie je dodają .
I jeszcze te zielone listki , które pojawiają się między tymi kwiatami trzeba obrywać , wtedy wychodzi taka niby zielona kolba .
ale one są często wykorzystywane w kwiaciarniach i u mnie w kościele w kompozycjach również panie je dodają .
I jeszcze te zielone listki , które pojawiają się między tymi kwiatami trzeba obrywać , wtedy wychodzi taka niby zielona kolba .
- Krycha
Podejrzewam, że to są szklarniowe czy jakieś tam inne uszlachetnione, a ja sadzę proste ogrodowe kwiaty: astry , zatrwian goździki brodate, no i oczywiście mieczyki i ambrozję(tak u nas nazywają krokosmię)Adam S. pisze:Krysiu szkoda , że miałaś przykre doświadczenie z dzonkami i nie spełniły Twoich oczekiwań,
A teraz idę sadzić kapustę dla teściowej mojej córki
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
O widzisz i tu masz całkowitą rację. Ja też preferuje takie "zwykłe" ogrodowe kwiaty. Choć w tym roku skusiłam się również na kilka nowych roślin - miedzy innymi na Twoją krokosmię (czy może ambrozję
)
Takie ogrody wyglądają po prostu na zdrowe i pełne życia, choć zapewne miło również popatrzeć na odrobinę egzotyki i nowości

Takie ogrody wyglądają po prostu na zdrowe i pełne życia, choć zapewne miło również popatrzeć na odrobinę egzotyki i nowości
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka